2014. január 22., szerda

Tudatszint vagy tudati rezgésszint




Előre le kell szögeznem, hogy az úgynevezett tudatszint vagy a tudati rezgésszint nem azonos a tudással, az intelligenciával vagy a viselkedési normákkal, szokásokkal, de mindenesetre kihat rá. És innen erednek a félreértések is, mert sokan egy és ugyanannak veszik.





Nos akkor nézzük mit nevezünk tudatszintnek? Tudatszint másképpen kifejezve a tudati rezgést jelenti vagyis a tudat frekvenciáját (de nem az agyét vagy az elme frekvenciáját). A tudati szint a spirituális szintünket vagyis a szellem spirituális állapotát jellemzi. Minél magasabb a szellemi (tudati) rezgés, annál magasabb tudati szinten állunk. A tudati szintünket a szellem spirituális energiatartománya vagyis az szellem spirituális információmennyisége határozza meg. Ez mind a tudatalattiban raktározódik el.

A tudatunk, amik tulajdonképpen mi vagyunk, a fizikai testtel fejezi ki magát. Minél magasabb szellemi (tudati) szinten állunk, annál erősebb a tudat spirituális képessége vagyis annál spirituálisabbak vagyunk. Annál több spirituális összefüggéseket vagyunk megérteni és annál magasabb a spirituális beállítottságunk is. Minél magasabb a tudati rezgésünk (szint), annál jobban képesek vagyunk megnyílni a szellemi lét felé, a szellemi tudás felé és annál jobban megértjük a szellemi lét törvényeit. A tudati szintünk azonban a fizikai test viselkedésében fejeződik ki. Pl. ha valaki alacsony tudati szinten áll, akkor nem butább, hanem kevesebb spirituális összefüggést képes felismerni. Pl. az ilyen ember nem hisz Istenben vagy az életét az anyagi dolgok határozzák meg. Ha már valaki magasabb tudati szinten áll, akkor nem okosabb vagy intelligensebb, hanem már több szellemi tapasztalattal rendelkezik, jobban érdekli őt a spiritualitás és keresi is a kapcsolatot a szellemi felismerésekkel.

A tudati szintet képesek vagyunk emelni. Nem azzal, hogy nem eszünk már húst vagy nem cigizünk (vagy nem korlàtlanul szexszelünk), hanem azzal, hogy elsősorban megnyílunk a szellemi lét felé. Többet fordulunk magunkba és több felismerést mérlegelünk magunkban. Többet foglalkozunk az önismerettel. Jobban érdekel minket a szellemi fejlődés kérdése és (nem ezotérikus) könyvekből megpróbálunk tudást szerezni pl. a biblia, a védikus irodalom, a korán (de később is el lehet olvasni) stb. Magyarul, minél magasabb tudati szinten állunk, annál közelebb állunk Istenhez.


(Forrás: szellemi-let.lapunk.hu)