2016. január 25., hétfő

Mit tanult Oprah Eckart Eckhart Tolle-től?


7 titok, hogy teljesebb legyen az életünk!

“Azt hiszem Eckhart napjaink legnagyobb prófétája. A könyvei mindig az éjjeliszekrényemen vannak. Úgy gondolom, hogy írásai lényeges és értékes mondanivalót tartalmaznak. Ő a legjobb ebben a témában.” – mondta a világhírű televíziós személyiség, Oprah Winfrey.


Oprah Winfrey


Oprah bevallása szerint a következő 7 fontos dologra “tanította” meg őt Eckhart Tolle. 

1. “Légy hálás annak, amid van, így többé nem fogsz állandóan azon stresszelni, hogy miként gyarapítsd a vagyonodat. A végén odajutsz, hogy már sehogy sem tudsz leállni.”(Oprah Winfrey)

Ez azért remek technika, mert ha hálásak tudunk lenni, azért amit eddig megvalósítottunk, felépítetettünk, akkor utána már sokkal egyszerűbb lesz az életünk, és azokat a célokat is könnyebben elérhetjük, amelyeket kitűztünk magunk elé.Ugyanakkor a hálaérzet jó érzéssel is feltölt. 

2. “Nem hiszek a kudarcban. A fejlődésnek örvendeni kell!” (Oprah Winfrey)

A legtöbb ember azért nem mer lépni, kockáztatni, mert retteg a kudarctól, a bukástól. Nyilván, ez is előfordulhat, de ha hibáztunk is valamiben, a tapasztalatszerzésről ne feledkezzünk meg, mert az is sokat számít, és lehet nélküle a következő próbálkozásunkat nem koronázná siker. Oprah szerint a legnagyobb rizikó az életben az, ha nem vállalunk egy kis rizikót. 

3. “Amitől a legjobban félsz, annak nincs hatalma feletted – maga a félelem uralkodik rajtad.” (Oprah Winfrey)

A félelem nem más mint egy gondolat, ami időnként előjön, és elszívja az energiánkat. Ezt tanulta Oprah Tolle-től. Mikor megértjük és elfogadjuk a félelmünk okát, és elhatározzuk, hogy többé nem hagyjuk, hogy felül kerekedjen, az energiaelszívás is megszűnik.

“Akárhányszor elfogadjuk a félelmünk okát, annyiszor születik meg a csoda bennünk.” – mondjaEckhart Tolle.

Oprah szerint nem szabad görcsösen küzdeni azért, hogy legyőzzük a félelmeinket. Mondjunk IGEN-t, arra, amit érzünk, és figyeljük meg, hogy a félelem hol lakozik a testünkben, és merre tart. Oprah elmondása szerint, ő mikor fél, a mellkasában érzi azt a bizonyos érzést, és ha tudatosan kiűzi onnan a félelmet, óriási megkönnyebbülés lesz úrrá rajta. 

Oprah Winfrey: Nyomornegyedből a milliárdosok klubjába - videó4. “Amit biztosan tudok, hogy azt kapod vissza, amit te is adsz másoknak.”(Oprah Winfrey)

Ha folyamatosan a negatív dolgokkal foglalkozunk, akkor az visszahat ránk is. Sose felejtsük el azt, hogy ha másokkal rosszul bánunk, azt előbb-utóbb visszakapjuk. 

5. “Lélegezzünk. Engedjük el a dolgokat. És emlékezzünk azokra a pillanatokra, amelyeket többé már nem fogunk átélni.” (Oprah Winfrey)

Ne foglalkozzunk a múltunkkal. Éljünk a mának. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnunk az életben. 

6. “Mindenki a saját életéért felelős, ezt más nem teheti meg helyettünk.”(Oprah Winfrey)

Akkor kapjuk vissza a hatalmat saját életünk felett, ha képesek vagyunk tudatosan, és ugyanakkor a szívünkre hallgatva is, döntéseket hozni. 

7. “Te egyedül határozhatod meg az életedet, ne hagyd, hogy mások írják meg a te forgatókönyvedet.” (Oprah Winfrey)

Ha hiszünk magunkban, akkor meg van az esélye annak, hogy úgy éljünk, ahogyan szeretnénk, és ne úgy, ahogyan egyesek elvárnák.

(forrás:filantropikum.com)

OPRAH: Amit biztosan tudok - videó