2016. november 14., hétfő

Ezt a 86 éves nénit úgy helyre hozta a jóga, hogy rá sem ismertek!Nem, nem arról fog beszélni, hogy hogyan süss finomabb sütiket. A 86 éves Anna Pesce Orangeburgben, New Yorkbban él és a világ egyik legfittebb nyugdíjasa! Ez a történet is tökéletes példa arra, hogy mindent lehet, csak akarni kell!


Anna évtizedek óta súlyos gerincferdüléssel élt, amely teljesen meggörbítette a hátát. Tolószékbe kényszerült, az orvosok szerint pedig élete végéig így kellett volna közlekednie. A néni azonban felfedezte a gyógy-jogát, és úgy döntött, megpróbálja a lehetetlent.


A hölgyre elképzelhetetlenül kemény feladat várt. A gerincferdülése mellett csontritkulás és porckorongsérv is kínozta, ami a legegyszerűbb mozdulatokat is megnehezítette. Számtalan orvost felkerestek annak reményében, hogy segíthetnek a nénin, de egyetlen gerincmasszőr, akkupunktúra-gyógyító és hát-specialista sem ajánlott megoldást a problémáira.


„Szörnyen fájt a hátam. Valahányszor a tolószékbe akartam ülni valakinek fel kellett cipelnie a lépcsőn” – mondta Anna.


Hónapokkal később azonban valaki válaszolt Anna hívására. Rachel Jesien, egy gerincferdülésre specializálódott edző megígérte, hogy meglátogatja a nénit. Rachel még 2011-ben a chelsea-i Jóga Egyesülettől szerezte az oklevelét jóga és hát-gondozás terén. Beleegyezett, hogy megtanítja Annát gyógy-jógázni.

Az edző büszkén újságolta, hogy a néni két hónap gyakorlás után már képes volt a megfelelő pozíciókat felvenni, ha bárhol fájdalmat érzett. Később még a kézenállás is sikerült neki a fal mellett! Még Rachel is alig hitte el, hogy mennyit fejlődött tanítványa rövid idő alatt.

„Egy megfelelő jógaszakértő segítségével a gyakorlatok idővel megerősítik mind a csontokat, mind az izmokat és enyhítik a hátfájdalmakat, amelyeket az idősek gyakran tapasztalnak” – mondta a lány.

Anna mára fájdalommentesen végezheti mindennapi teendőit a nélkül, hogy bárki más segítségére szorulna. „Igazán kemény néni” – mondta Rachel.


„Nagyszerűen érzem magam, mert végre újra csinálhatom mindazt, amit régen. Másoknak is melegen ajánlom, hogy próbálják ki, amit én” – nyilatkozta boldogan a 86 éves Anna.

Példamutató!

Csak gratulálni tudunk Annának, amiért minden nehézség ellenére újra képes volt sokat visszanyerni korábbi erejéből!
(forrás:ferfibarlang.hu)

 Anna Pesce - videó