2016. november 29., kedd

Miben rejlik az igazi erő?


Egy nagyon egyszerű dologra szeretnék most rámutatni. Sokakban felmerült már a kérdés, vajon miért vagy hogyan lehet a szeretetnek ereje, miről is beszélek, amikor azt mondom, hogy a szeretet a kulcs mindenhez, és ettől nincs nagyobb erő.


Megint csak sokakban merült már fel az is, hogy bosszúval, haraggal, indulattal vagy éppen erőszakkal mennyi mindent el lehet érni, és az igazi erő ezekben van, mert legyőzni másokat csak így lehetséges. Én továbbra is azt mondom, és tényként kezelem, mert az is, hogy ezek a gyengeség jelei. Ezekkel az érzetekkel, az ilyen töltetű cselekedetekkel sohasem lehet olyan célt elérni, amire valóban vágyunk. A harag haragot szül, az indulat indulatot, az erőszak ismét csak erőszakot. Ennek pedig semmi értelme nincs.

Nekünk senkit nem kell legyőznünk ahhoz, hogy céljainkat elérjük, hogy boldogságban élhessünk, csupán saját magunkban éppen a negatív érzeteket. Ha ezeket legyőzzük, akkor válunk igazán erőssé. Miért mondom ezt?

Azért, mert rombolni, pusztítani könnyű, ezt bárki tudna, de felépíteni valamit, életet adni vagy életben tartani, szeretetet hozni a mindennapokba, a pillanatokba, ehhez szükséges az igazi erő.

..és a következőkben eldöntheted Te is, mi a könnyebb és mi a nehezebb, melyik cselekedetben rejlik a valódi erő.

Egy pofont visszaadni a legkönnyebb! De bocsánatot kérni azért, ami a pofont kiváltotta és megbocsátani a bántalomért, azt már nehéz. Ehhez már tényleg hatalmas erőre van szükség, és ezt csupán a szeretet tudja megadni, mert csak ez táplál ilyen hatalmas energiákat bennünk, hogy képessé is váljunk erre!

Ha ezt kérdésként tettem volna most fel, akkor is megválaszoltam volna helyetted, bár már Te is tudod.. az erő.. az igazi erő csak magában a szeretetben létezik!

Szeretettel:
Carmelian & Cedamus