2018. július 29., vasárnap

Az asszony, aki látja az elfeket



Az elfek a germán mitológia emberszerű, természetfeletti erővel rendelkező lényei. A középkori német nyelvterületeken az elfekre úgy tekintettek, mint varázserővel rendelkező lények, akiknek természetfeletti szépsége van, az emberek felé néha barátságosak, néha barátságtalanok és képesek segíteni vagy éppen akadályozni őket. Ugyanakkor a leírás az idők során területről-területre változott és kiterjedt az elő-keresztény valamint a keresztény kultúrákra is.


Az elfek mitikus világa eljutott a távoli Izland szigetére is, ahol a mai napig hisznek bennük. Az ország, melyet átitatnak a népmesék, nem idegenek az erdőkben bolyongó elfek.

Ebben a szigetországban él egy nő, aki egész életét annak szentelte, hogy védelmezze ezeket a kicsiny embereket.

2013 decemberében néhány ember az ellen tiltakozott, hogy megépítsenek egy utat egy Reykjavik melletti egykori lávamezőn mondván, hogy az út keresztülszelne egy sziklát, melyet az elfek templomának véltek.

A különböző mitikus lényeknek gyakran van saját vallása. Az elfeknek is van egyfajta hite, csak úgy, mint a saját vallásaink.

Ragnhildur Jonsdottir

Az egyik tiltakozó egy nő, akit Ragnhildur Jónsdottirnak hívnak, aki állítása szerint kiskorától kezdve látja és kommunikál is ezekkel a lényekkel. Hozzászokva az idegenek kíváncsiskodásához, Jónsdóttir erős maradt a hitében és meg van győződve arról, hogy igaz amit mond.

Bizonyára vannak átutazók és turisták, akiket szintén érdekel az elfek hitvilága. Akiket komolyabban érdekel ez a téma, talán a legjobb módja ennek megismerésére ha ellátogatunk oda. Ha ugyanis valóban léteznek ezek a lények, elképzelhető, hogy értékelnék az alázatot.

Ragnhildur Jonsdottir azonban nincs egyedül. Egy 2007-ben készített felmérés alapján kiderült, hogy az izlandi lakosság 8%-a hisz az elfekben és 54%-uk pedig lehetségesnek tartja, hogy létezhetnek.


Az eredmények elgondolkodtatók. Vajon van-e ezek mögött az eredmények mögött tapasztalat is? Akik hisznek az elfekben, azok találkoztak-e már ezekkel a lényekkel? Ha ilyen erős hitről beszélünk, akkor annak kell, hogy legyen valami komoly alapja.

Lehet, hogy Jonsdottir hite kissé furcsának tűnik, ám ha közelebbről megnézzük Izlandot, akkor rájövünk, hogy egy mitológiákkal sűrűn átszőtt országban egyáltalán nem különös az ilyenfajta hit.

(forrás: Seres Gábor-paranormal.hu)

Kapcsolódó írás:
Léteznek elfek? 

Ragnhildur Jonsdottir Izland - videó
forrás:Yahoo