A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket.
Lajos Atyával, a magyar újkori
természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam
mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött.
Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a
Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most
ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket. Beszélgetéseink során
szóba került a parlagfű is, mint allergén növény.
Lajos Atya védelmébe vette és
elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító
tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a
levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is.
Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt
az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia
illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett
kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.
Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a
spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az
Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat
(inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy
nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és
kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A
franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ
elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány
Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az
angolokkal.
Az angolokkal ellentétben a franciák
nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat
megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is. A parlagfű egy ősi,
nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A
parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a
kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy
megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más
növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és
szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak
100 millió kellene, és a maradék
900 milliót elosztaná a rászorulók
között.
A búzára, a búzából készült ételekre
a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült
tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket,
sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem
glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan
allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a
parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább
annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre
és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki
hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak
Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek
meg is vakul!
10 évvel ezelőtt két kisbusznyi
allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek
voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és
senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba
parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a
parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek
elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai
lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra
hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak
nyálkahártyáit.
Addig, amíg ép volt a védőburok,
addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a
pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit,
vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az
autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik
még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását,
üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább
üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az
orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres
kezelése!!!!!!!!!
Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos
gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek
teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a
tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra
használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a
parlagfű pollenjeire sem!!
Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek.
Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon több
hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a
földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét
beterítette a
parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy
ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50
%-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a
lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm,
máriatövis, paréj, libatop,stb).
A következő évben már 20 % alá
esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!.
Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak
parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha
nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy
megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a „dolgát”!
Az a tény, hogy az orvostudomány
gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. „Medicus curat, natura sanat.”
Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a
(saját) természet gyógyít.
Hippokratész és Galénusz óta semmi
sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy
iparág –méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek
eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat
szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és
senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép
egyidejűleg „halott gyógyszeripart” jelentene.
Ehhez
nézzünk meg néhány idézetet. „Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart)
közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb
kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint
közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan
egészséges is? Természetesen nem.
Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga
ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt… Hirtelenül így lett egy olyan iparágból,
amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek
kiindulópontja.
Az emberi szervezet tökéletes. Még az
önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében
legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett
fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz
fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan
erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”
Szemüveget rendelnek a betegnek,
eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit,
kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz
vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.
Az emberek kifejlesztették a vegyi
alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek
csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen
egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között
élünk.
Abból kell kiindulni, hogy miért van
ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt
és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen
jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A
virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb
táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes
a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben
táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk
annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.
A táplálkozás is nagyon sokat jelent
az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva
eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az
ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott
különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges
színezékeket, „természet azonos” aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó,
agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben
levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük
immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor
virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként
hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).
De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a
megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az
állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus
szereket kapnak, hogy minél elõbb meg legyen – mozgás nélkül – az izomtömegük.
Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő
után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet,
gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét)
alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem
tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban.
Az iparszerűen tartott állatok, hogy
ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és
körömfájás, tüdővész, takonykór,
streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba
keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek
maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már
antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok
termékeiből is.
Az állatok táplálékának egy részét a
közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti
széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok
szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét
pora, stb.
Az elektromos vezetékekkel körülvett
nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás!
Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel.
Ez is bioterrorizmus.
A közutaktól számítottan 50-80
méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha
el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az
állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.
Az ember közvetlenül is fogyaszt
ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert
gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden
gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami
felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a
levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy „Erdősávot az utak, a
gyárak mellé!”, a parlagfű irtása helyett.
A közönséges diesel motorok
kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete.
A legújabb „korszerű” HDI, TDI diesel
motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem
szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik,
megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC
szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is
kiválthatnak allergiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin
is.
A természetes életmód, a természetes
ételek adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy,
hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van
egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre
vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre
vonás alól.
Nemcsak a hús- és húskészítmények,
valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás
betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.-
fogyasztását is.
A gombák esetében is hamar
keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is
lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal
és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak.
Mi természetgyógyászok holisztikus
szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és
figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki
jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a
lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.
Hazánkban úgy akarnak védekezni az
allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására
szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha
egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával
felborulna a
természet rendje. A vegyszeres irtás
több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az
embereknek. A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a
libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna
körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki
allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé
válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.
Engem nem tudnak megbüntetni a
parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!
Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű
az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden
napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-,
vagy zeller-zölddel, – önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a
kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge
korban nagyon sokat
leszedek és leszárítom, majd szárítva
tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított,
megőrölt porát.
Pár évvel ezelőtt el akartak adni
nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem,
hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet
őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a
szervezetben.
Nem vettem meg a port pedig tudtam,
hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem
megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a
parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos
Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a
szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének
fokozásával éri el.
Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az
elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a
fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy
a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt,
meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.
Rendszeres fogyasztóként mi is begyűjtjük szárításra
A fentiek ismeretében merül fel a
kérdés, hogy akkor miért irtatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés
kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a
válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld
valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak ( én csak
háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő
részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az
indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer
minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló
rendellenességeket, azaz
a betegségeket, akkor senki nem venne
gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a
Föld is túlnépesedhetne.
A gyógyszerek mellékhatásai
következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal
többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden
második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek,
mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!
(Forrás: Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyász)
Riport Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyásszal a parlagfűről