2014. november 15., szombat

A poltergeist-jelenség II. - Szellem a konyhában



A poltergeist ismeretlen erő, amely megmagyarázhatatlan zajokat okoz, tárgyakat mozgat anélkül, hogy láthatóvá válna. A poltergeist német eredetű szó, jelentése: kopogó szellem, vagy zajos szellem.




A jelenség leírásában a szellem vagy szellemek tevékenysége kopogó zajokban, tárgyak felemelkedésében, reptetésében vagy dobálásában vagy akár emberek elleni testi fájdalom okozásában is megnyilvánulhat. Az esetek többségében csak ritkán támadták meg az embert. Időtartamban néhány órától kezdve egészen több hónapig fennálló jelenségekről számoltak be. Sokan úgy magyarázzák a jelenséget, hogy azt az ember idézi elő, amely a belső feszültségek alatt álló tudatalatti pszichokinézisének (telekinézis)
eredménye. Ennek a magyarázatnak volt a támogatója a magyar származású Fodor Nándor parapszichológus is, bár vannak esetek, amelyek ellentmondanak ennek az elméletnek.
(forrás: wikipedia.org)


A vér is meghűlt bennünk amikor megnéztük ezt a youtube-on fellelhető videót. A konyhában valami elkezd rendezkedni, kerestük a szemünkkel a madzagokat, amivel a tárgyakat rángathatnák, de nem találtunk olyat.