2015. július 2., csütörtök

Csodálatos videó ikerbabák fürdetéséről II.



Egy francia nővér, Sonia Rochel fejlesztette ki a Thalasso-módszer nevű babafürdető technikát, mely tökéletesen megnyugtatja és ellazítja a csecsemőket. A módszert bemutató videó tavaly napok alatt bejárta az internetet és lenyűgözte az embereket.

„Ilyet még sosem láttam, könnyet csalt a szemembe – írta akkor egy hozzászóló. – Bármennyit fizetnék, ha tudnám, ilyen gondoskodó kezekben van a kisbabám, amíg én is magammal foglalkozom kicsit. Kár, hogy ilyen Magyarországon nincs!” Egy férfi kommentelő csak annyit jegyzett meg szűkszavúan: „Csodálatos! Ez a nővérke tiszta szeretet!”




A napokban pedig elkészült a nagy sikerű videó folytatása, melyen a nővér ezúttal egy ikerpárt fürdet a sajátos technikával, akik végig békésen egymáshoz bújnak.

A Thalasso Bain Bébé-módszer vagy rövidebb nevén Baby Spa, amit Sonia Rochel dolgozott ki, egészen egyedülálló és megdöbbentően új szemszögből közelíti meg a pici babák fürdetésének lehetőségét.

Egészen lelassítja a fürdetéssel járó mozgást, a lehető legóvatosabban változtatva a babák testhelyzetét. A folyamatosan csurgó víz hangja és a lassú, kiszámítható mozdulatok csodát művel a picivel: a baba gyakorlatilag elalszik a fürdetés alatt, s még az sem zavarja, amikor a víz a szájához, szeméhez ér vagy belemegy a fülébe. Úgy tűnik, a pancsolás ideje alatt a kis újszülött visszatér az anyaméhbeli állapothoz, ahol minden biztonságos, meleg és nyugodt.




Sonia Rochel egy néhány napos ikerpárt (egy kisfiút és egy kislányt) fürdet ezzel a technikával. A nővért nem lepte meg a csecsemők reakciója, de az még az ő számára is megható volt, ahogy az ikrek átkarolták-ölelték egymást, mintha azt akarnák sugallni a világnak: „Minket nem választhat el senki.”

– A kéthetesnél fiatalabb babák csodálatos „válasza” a fürdetésre mindig szép – mondja Sonia, aki arra figyelmeztet, hogy a szülők ne próbálják ezt megismételni otthon.

(forrás: nlcafe.hu – kiskegyed.hu)


Ikerbabák fürdetése – videó