2016. július 12., kedd

A spanyolországi Colomares Kastély – egy orvos remekműve


Spanyolországban, Benalmadena városában található a híres a Colomares Kastély. Ezt a 4 építészeti stílust (gótikus, román, bizánci és mudéjar) ötvöző mesebeli kinézetű, aprólékos részletekkel kidolgozott kastélyt egy orvos, Esteban Martín építette 1987 és 1994 között két helyi kőműves segítségével


Annak ellenére, hogy a doktor semmilyen építészeti tanulmánnyal nem rendelkezett, egyedül tervezte meg a látványos kastélyt.


A kastély Kolumbusz Kristóf emlékének tiszteleg: a Santa Maria hajó kicsinyített orra, jelképek, szimbólumok vannak elrejtve szerte az épületben. Esteban Martin próbálta ötvözni a 4 építészeti stílust és egyben megörökíteni Kolumbusz utazásának egyes elemeit.


Mindezek mellett egy rekordot is sikerült felállítani, ugyanis a Guinness RekordokKönyve szerint Colomares Kastélya ad otthont a világ legkisebb kápolnájának, amely csupán 1,96 négyzetméteres.



Az évek során több funkciót is betöltött, használták solymászatra, majd hüllő centrumnak. Mostanra Benalmadena legkedveltebb turista célpontjává vált.

(forrás: erdekesvilag.hu)