2017. november 28., kedd

Kvantumfizikusok szerint az emberi tudat már a születés előtt létezik



A legtöbb tudóst még mindig zavarba hozzák a tudattal kapcsolatos kérdések, hogy miért rendelkezünk vele és hogyan lehet jelen folyamatosan. Az egyik elmélet szerint a tudat egy kvantumos, szubatomi szinten jön létre egy olyan energián keresztül, amely állandóan létezik az univerzumban.


Az elmélet Einstein híres idézetén alapul, amikor azt mondta: "Az energiát nem lehet létrehozni vagy megsemmisíteni, csak az egyik formából alakulhat át egy másikba."

Dr. David Hamilton szerint minden létező dolog a tudat része, és az egész univerzumban jelen van a kvantum részecskéken keresztül, és amikor megszületünk, a fizikai lényünkbe kerül.

Azt állítja: "Úgy hiszem, hogy mindannyian létezünk, mielőtt megszületünk a Földön. Mindannyian tiszta tudatok vagyunk, amely jelenleg egy fizikai dimenzióban összpontosul."

"A tudomány tipikusan azt mondaná, hogy az élet véletlenszerű, végső soron a szubatomi részecskék véletlenszerű születéséből ered, de ezzel nem értek egyet teljesen."



Az élet folytatódhat a halál után

"A főáramú tudomány szerint a tudat az agy kémiájának mellékhatása. De úgy vélem, hogy az agy csupán befolyásolja a tudatot, nagyjából ugyanúgy, ahogyan a tv-készülékek kábelének minősége befolyásolja a jelfeldolgozást, és így a kép minőségét. A TV nem hoz létre programot, és az agy sem hoz létre tudatosságot," mondta Hamilton.

A tudat "tovább létezik egy párhuzamos univerzumban"

"A tudat a természet számára alapvető fontosságú - a valóság szövetébe van beágyazva. A tudat meghaladja az időt és a teret," mondta.

"Ha abból a feltételezésből indulunk ki, hogy tiszta tudatosságként létezünk, akkor léteznünk kellett már akkor is, mielőtt megszülettünk volna. Tényleg mindenhol és mindenütt jelen vagyunk!"

Dr. Robert Lanza hasonló elméletben hisz.

Úgy véli, hogy a tudatunk a testünkben található energia által létezik, és ez az energia újra felszabadul, miután fizikai lényünk megszűnik létezni egy olyan folyamatban, amelyet "biocentrizmusnak" nevez.

Mint ilyen, amikor fizikai testünk meghal, a tudatunk energiája tovább létezik kvantum szinten.

Dr. Lanza azt mondja, hogy "végtelen sok univerzum létezik, és minden, ami esetleg előfordulhat, egy bizonyos világegyetemben megtörténik".

Dr. Robert Lanza

Ennek eredményeképpen az ő felfogása szerint a tudat továbbra is létezik egy párhuzamos univerzumban.

Dr. Lanza a határozatlanság elvére hivatkozik, Werner Heisenberg német fizikus 1927-es elméletére, amely szerint egy objektum sebessége és pozíciója egyidejűleg mérhető.

"Csak vegyük fontolóra a határozatlanság elvét, a kvantummechanika egyik leghíresebb és legfontosabb aspektusát. A kísérletek megerősítik, hogy beépül a valóság szövetébe, de csak egy biocentrikus perspektívából van értelme."

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu)