2017. szeptember 30., szombat

Megdöbbentő üzeneteket küldött a túlvilágról az a szellem, aki Polaroid fényképeken kommunikált



Az egyik legérdekesebb eset, ami szellemekkel kapcsolatos, a "Polaroid fényképeken írással üzenő entitás" története, aki egy furcsa, ámde hangulatos házban kezdett kommunikálni az ott lakókkal Los Angeles belvárosának szélén. A ház a Mt. Washington nevű kerületben található Los Angeles északkeleti részén.


John Matkowsky számára ez volt a tökéletes külvárosi lakás. 1985-ben egy domboldalon tett szert a szerény otthonra. Miután beköltözött, John állítása szerint zajokat hallott a ház körül, amelyekre nem igazán talált magyarázatot. Matkowsky barátja John Huckert nem sokkal korábban szerzett egy Polaroid kamerát.

Felvételeket készítettek a ház körül, majd hamarosan mindketten észrevették a furcsa rendellenességeket az elkészült fotókon. Először különös, fantomszerű alakok jelentek meg a képeken, amelyekből hamarosan szavak lettek.

Bármilyen furcsának is tűnhet, de bármi is volt a házában, képes volt ily módon kommunikálni. John valamennyi barátja, akik meglátogatták a házában, félelmetes érzésről számoltak be. Egy jelenlétet éreztek a ház szobáiban. John Matkowsky időnként furcsa bizsergést érzett a karjain vagy a nyakán.

A ház 1906 körül épült, így nagy volt az esély arra, hogy valamiféle energia vagy szellem van jelen az épületben. Amikor a két férfi felfedezte, hogy a ház körül készített Polaroid képeken tollszerű fantomok jelennek meg, azt feltételezték, hogy a filmek sérültek voltak, ezért újakat vásároltak és újra tesztelték.

Legnagyobb meglepetésükre a furcsa alakzatok újra megjelentek a vadonatúj képeken. Egy bulit tartottak a házban, amikor csináltak egy képet és megmutatták barátjuknak, Ross Harpoldnak, aki csak nevetett rajta és viccnek tartotta. Mivel nem volt meggyőződve róla, hogy a képet nem manipulálták, Ross felkapta a Polaroidot és feltette a kérdést: "Itt vagy?" - majd készített egy felvételt.


Amikor a képet kivették a polaroid fényképezőgépből, a három férfi előtt, akik a képen álltak, megjelent az "IGEN" szó. Amikor John Matkowsy megkérdezte, hogy "Mi a neved", aztán elkezdett fotózni, a polaroid képen kirajzolódott előtte a "Wright" név.

Hirtelen nem nagyon tudták eldönteni, hogy mit is tapasztaltak. Ezért újabb kédéseket kezdtek feltenni Wright-nak, mint például: "Jó szellem vagy?", "Te rossz szellem vagy?" Wright azt válaszolta, hogy "barát".

A következő hónapokban John Matkowsky és John Huckert naponta készítettek képeket, és úgy tűnt, hogy egy prófétikus és jól tájékozott kísértettel van dolguk. Wright-nak egyszer feltették a kérdést: "Hová mész, amikor nem vagy itt?" Wright azt válaszolta: "FLUX".

Egy másik kérdés, amire választ vártak Wright-tól az volt, hogy ki volt ő. A két férfit megdöbbentette, amikor meglátták a fotón a szavakat: "Et alia corpus delicti", vagyis "Többek között egy gyilkosság áldozata".


John Matkowskyt annyira izgatta ez az entitást, hogy további válaszokat szeretett volna kapni arról, hogy mi és ki volt ő valójában. A kilencvenes évek elején volt egy népszerű műsor a FOX televízióban "Észlelések" címmel. A műsor megmagyarázhatatlan és természetfeletti dolgokkal foglalkozott.

Mivel John nem tudta megmagyarázni, hogy mi okozta a házában tapasztalt jelenségeket, úgy döntött, kapcsolatba lép a műsor készítőjével és megkérdezi, érdekli-e őket a történet. John nem igazán volt meggyőződve arról, hogy ez a legjobb lépés a maga részéről, mivel nem kívánatos figyelmet kelthetett.

A műsor készítői összehoztak egy kutató és forgatócsoportot, és elindultak a kis ház felé. Kerry Gaynor is a kutatócsoport tagja volt. Gaynor korábban a híres "Entitás" ügyet vizsgálta Culver Cityben, Kaliforniában.

Kerry Gaynor 

Amikor megérkeztek a házba, ellenőrzött kísérletet készítettek elő a magukkal hozott kamerákkal és filmekkel, amelyeket megcímkéztek és naplóztak, hogy megakadályozzák a manipulációt. Néhány óra elteltével még egyetlen bizonyítékot sem sikerült felvenniük.

Úgy tűnt, hogy Wright félénk volt vagy nem vette szívesen a kíváncsiskodókat. Pár óra múlva Marty Elcan, John Matkowsky barátja megkísérelt bizonyítékot szerezni. Megkérdezte Wright-ot: "A legtöbb szellem jó szellem vagy rossz szellem?" Majd ezt követően egy képet készített.

Ahogy a polaroid képen előtűntek a formák, a kutatók és a televíziós személyzet előtt egy üzenet jelent meg: "Több gyógyító maki van."

Nem tudván, hogy Wright a Madagaszkárról származó majmokkal viccelt-e, John Huckert megnézte a maki (lemur) szót a latin szótárban. A római mitológiában a lemur meghatározása a halottak éjszakai gyalogló szellemeire utalt.


A szoba izgalommal telt meg. Ideges nevetéssel próbálták elfedni a feszültséget. Kerry Gaynor-t lenyűgözte a dolog, de további ellenőrzéseket akart végezni. "Biztosítani kell egy bizonyítékláncot. Meg kell tudnunk figyelni a jelenséget az elejétől a végéig. Tehát be kell tölteni a filmet egy lezárt csomagból, és megmutatni, hogy ez a kameránk. Aztán el kell sütnünk. Ellenőriznünk kell a filmet, ahogy kijön a kamerából."

Kerry javaslatait követően a stáb az egyik videokamerát egy új Polaroid csomagra szegezte, amelyet Edson Williams fotográfiai szakértő hozott. Egy lezárt filmcsomagot nyitottak ki, és egy új adag filmet helyeztek közvetlenül a Polaroidba. A csapat a következő kérdést tette fel: "Itt vagy Johnnal vagy a házban?" Majd ezután egy képet készítettek.

A képet végig úgy tartották, hogy jól lehessen látni. Harminc másodperc elteltével megjelent egy üzenet: "Genius loci." Kerry Gaynor felütötte a szót a latin szótárban. A Genius loci pontos fordítása "ember vagy hely gondviselője".


További képeket készítettek ugyanolyan módon. Az üzenetek váltakoztak angolul ("Időtutazás", "Minden lehetséges", "John pihenni és tanulni") és latinul ("Ad litteram").

Edson Williams soha nem látott ilyesmit húsz év alatt, mint fotóelemző. "Figyeltem őket, ahogy kijönnek a Polaroidból. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, ó Istenem, és a polaroidok egyikén rajta voltam, ami még kísértetiesebb lett. Éreztem, hogy valami lehet a házban."

Az éjszakai vizsgálat befejezése után Marty Elcan megkérdezte: "Wright, sokáig leszel velük?" Az író szellem azt válaszolta: "Sed haec prius fuere". Lefordítva a kifejezés azt jelenti: "Mindennek most már vége."

Ez volt az utolsó üzenet, amit az entitás küldött. A forgatás után Edson Williams számos fényképet vitt magával a Brooks Intézetbe elemzés céljából. Digitális szkenner segítségével a szellemírás mélyére látott és észrevette, hogy a szövegben egyedi szálak jelennek meg.


Arra a következtetésre jutott, hogy az írást gyapjú szálakkal hozták létre. A laboratóriumában Williams megpróbálta lemásolni a szellemírást. "A kezdeti lépés az volt, hogy egy 4x5-ös kamerával felvettük a kihúzott pamutszálakat E-6 filmet használva. A következő lépés a Polaroid film előexponálása volt. Ellávolítottam a Polaroid csomag borítólapját, beillesztettem az áttetszőséget, és a Polaroidot kitettem a szövegnek. Ezután eltávolítottam az áttetszőséget, újra behelyeztem a fedőlapot, és normálisan betöltöttem a filmet."

Ezzel a módszerrel Edson Williams képes volt megismételni a szellemírást; azonban a módszere egy órát vett igénybe a film teljes és szükséges manipulációjához, amit lehetetlen lett volna elrejteni. Howard Worzel, a Polaroid Massachusetts államban működő Waltham-i székhelyén dolgozó fotográfiai elemzője szintén képtelen volt tudományos magyarázatot adni a szellemírásra.

"Soha nem tapasztaltuk ezt a jelenséget, pedig már ötven éve értékesítjük a filmjeinket több millió vásárló számára," - jegyezte meg Worzel. Kerry Gaynor parapszichológus egyetértett. "Én személy szerint soha nem láttam ilyesmit a húsz évnyi kutatásom alatt. Nagyon ismerem a szakirodalmat, és soha nem találkoztam ilyesmivel még a szakirodalomban sem."

Miközben a tudományos kutatás folytatódott, az "Észlelések" stábja felkereste a világhírű Peter James médiumot és megkérte, hogy látogassa meg a házat, és mondja el a benyomásait a helyről. Peter régóta foglalkozik kísértetekkel kapcsolatos esetek feltárásával és dokumentálásával, amelyeket a tudomány nem ért meg, de olyan esetek vizsgálatában is részt vett, amikor nyilvánvaló csalásokkal szembesült.


Először Peter is szkeptikus volt a szellemírással kapcsolatban. "A paranormális világban eltöltött évek során még sohasem láttam, hogy egy entitás ilyen módon jelenjen meg, de azt mondom, hogy minden lehetséges," - jegyezte meg Peter, mielőtt belépett a házba.


Odabent azonban az érzés, hogy nem volt egyedül, szinte azonnali volt. A lába elkezdett remegni. Érezte a rezgést a testében, amit állítása szerint akkor érez, amikor szellemek jelenlétében van. Ezzel egyidejűleg telepatikusan több nevet kezdett kapni. "Megkaptam a Gilbert nevet. Van egy Robert. Amelia mindenütt. Lényegében mindhárom nevet a rezgések révén kapom meg," - mondta Peter a forgatócsoportnak.

Az alábbi videó felvételen a Peter James által végzett vizsgálatot követhetjük nyomon.

(forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu)