2019. szeptember 9., hétfő

Megfelelő önbecsülés



Azok az emberek, akik megfelelő önbecsüléssel rendelkeznek, nem bántanak, nem gyűlölnek, és nincs szükségük arra, hogy megalázzanak. 


Aki folyton azt érezteti Veled, hogy nem vagy elég jó, nincs megbékélve önmagával.

Biztosan Te is találkoztál már olyan emberrel, aki mellett állandóan kevésnek érezted magad. Akinek mindig bizonyítani kellett. Bármit is tettél, azt érezted, sosem leszel elég jó. A végén már magadra haragudtál azért, mert képtelen vagy megfelelni. Pedig már teljesen feladtad magad, és boldogtalanná váltál.

Ha egy olyan ember kerül a közeledbe, aki nem rendelkezik megfelelő önbecsüléssel, mindent meg fog tenni, hogy föléd emelkedjen. Folyton kritizál, és azt érezteti Veled, hogy nem vagy elég jó. Téged akar irányítani, mert a saját életével képtelen megtenni. Az ember, aki minden helyzetben erősnek mutatja magát, valójában nagyon gyenge. Azt gondolja, akkor válik valakivé, ha mások fölé helyezi magát. Ezzel palástolja félelmeit.

Mindig az fél legjobban, aki ordít. Az retteg leginkább, aki agresszív. Az a leggyengébb, aki bizonygatja, hogy Te vagy az.

A megfelelő önbecsüléssel rendelkező ember elfogadja és tiszteletben tartja a másik szabad akaratát. Nem kritizálja, nem alázza meg. Tudja, hogy minden ember egyenlő. Nem birtokol, nem féltékeny. Tisztában van azzal, hogy minden esemény a javát szolgálja, és igyekszik mindenben meglátni a tanítást.

De tudnod kell, hogy a Te életed a Te felelősséged! Ha egy romboló emberrel találkozol, reagálhatsz bárhogy. Az a Te döntésed, hogy hagyod magad és áldozattá válsz, vagy továbblépsz. Rajtad áll, mihez kezdesz a kapott helyzettel.

Az élet addig fog próbára tenni, míg végül megtanulod tisztelni, becsülni, szeretni magad!

(forrás: Mohácsi Viktória - elozoeletek.blogspot.hu)