2021. július 10., szombat

A jó hatalma



A jónak soha nem lesz hatalma. Mert a jó nem akar hatalomra törni. 
A jó létezik, de nem irányít. Saját magára épít, a mindenkor létező igazságra.
 

Nem célja a manipuláció és nem célja saját nagyságának hirdetése. Ha egy ember szívében létezik az számára éppúgy elegendő...mert ami a szívben létezik, az örökké él.

Nem fél, mert nem tud mit elveszíteni. Nem bizonygat, és nem vezet meg.

Ismeri az egység törvényét, tudja, hogy az univerzum végtelenségébe egyként fonódva össze nincsenek korlátok. Neki nem jut kevesebb, ha máshol több van…

Ellenben a rossz mindig hatalomra tör. Hatalmat akar. Nem hisz magában, mert még önmagát is félrevezetve manipulál másokat. Minél magasabbra tör, annál több hazugság kell neki, mellyel önmaga pozícióját biztosítja. Elfelejtette mi az az egység: elvesz, lekezel, rombol és szétszakít.

Polipként terjeszkedve építi birodalmát. Vezet, irányít. Nem bízik, mert még saját magában sem bízhat. Minél nagyobb hatalmat épít, annál jobban fél, hisz annál nagyobbat veszíthet.

Mikor másoktól vesz el, valójában önmagát lopja meg.

De a rossz is érez. Érez, fél…és tudja, létezése nem örök. Ha nem félne, nem kellene neki mindig eggyel több biztosíték…

A rossz elfelejtette, hogy valójában örökké létezhetne, ha tudná és betartaná az univerzális törvényeket:

Egység. Bőség. Amit mással teszel, azt valójában önmagaddal cselekszed.

De ha betartaná, akkor, mint rossz, megszűnne létezni és feloldódva az egységbe nem lenne már se jó, se rossz csak az univerzum tiszta fényének örök rezgése. Egy új világ.

Messze még…

Szeretettel: Sándor Judit - Jóportál
 
 - - - - - - 

Snatam Kaur: ONG SO HUNG – a szeretetkapcsolat mantrája - videó