2022. május 13., péntek

21 jel, miszerint „lélekvesztés” következett be nálad - Lélekgyógyítás



Létezik egy olyan jelenség, amely „lélekvesztés” néven ismert, és minden korosztálynál illetve nemnél előfordulhat. Évezredek óta ismert fogalom, amikor a lélek egy része kiszakad belőlünk vagy túlságosan legyengül egy durva traumatikus élmény hatására. 
 
 

Először is fontos tudni, hogy a lélek az anyagtalan isteni részünk, ami felerősödhet, elgyengülhet, visszahúzódhat, teret is változtathat és többdimenzionális is lehet. A lélekvesztés során a lélek legyengül, megtörik és akár le is válhat egy darabja. Ennek következtében az ember idegennek érezheti önmagát, a környezetét vagy az egész életét is. 

Hogyan következhet be?

Egy jelentős traumatikus esemény hatására jöhet létre. Lehet a testet érő baleset, halálos vagy legalábbis az életünket fenyegető betegség, szexuális bántalmazás és egyéb olyan tevékenységek során, amelyek a lelket finoman szólva is próbára teszik.

A sámán kultúrákban a lélekvesztést spirituális betegségnek tekintik. Amikor a lelkünkből kiszakad egy rész, mindenféle érzelmi, testi és mentális betegséggel járhat. Ezért létfontosságúnak tartják, hogy a lélek egyes részei újra visszatérjenek a teljességhez. A sámánok szerint ilyenkor a lélek egy része leválik a túlélés érdekében. A sámán világnézetben a lélek felaprózódhat, akár más dimenziókba is utazhat, így eltévedhet. A modern perspektíva szerint azonban a lélek (vagy Én) ép és érintetlen marad, ám a pszichénk megtörik. Ezért lélek visszakeresés szükséges ahhoz, hogy visszanyerjük a lélekhez való hozzáférést.

Emiatt érezhetjük magunkat üresnek, megtépázottnak. Ezért törhet ránk menekülési kényszer ebből a világból vagy hogy önpusztító tevékenységbe kezdjünk. Példának okáért szenvedélybetegség alakul ki, mert droggal vagy alkohollal próbáljuk enyhíteni a fájdalmat, illetve kitölteni az űrt.

Ugyanakkor mi magunk is adhatunk a lelkünkből egy darabot, nem véletlenül mondják: „A férjem halálával a lelkem egy darabja is odaveszett.” De a folyamatos veszekedések, harcok is „lélekölőek” lehetnek, akárcsak a se veled-se nélküled, illetve a különböző mérgező kapcsolatok is. 

Hová tűnik a lélekdarab?

A sámánok szerint a lélek ilyenkor más birodalmakba vagy alternatív valóságokba utazik, rosszabb esetben szellemek birtokolják vagy éppen az a személy, akinek „adtuk”. Más vélekedés szerint visszahúzódik a testünkben, csak nagyon mélyre. A pszichológia ezt disszociációnak nevezi, ami egyfajta önvédelmi mechanizmus. Az alábbi példa segítségével mindjárt meg is érted:

Képzeld el, hogy egy kisgyermeket molesztálnak vagy bántalmaznak. Annak érdekében, hogy megbirkózzon a szörnyű tapasztalatokkal, a gyermek úgy „szökik” meg, hogy elhatárolja magát vagy leválasztja magát a helyzetről. Az önvédelem során a gyermek különféle alteregókat vagy teljesen más személyiségeket hoz létre magában. A pszichológiában ezt „többszörös személyiségzavarként” kezelik (ma disszociatív identitászavarként ismerik).

Minél több igaz rád a következő 21 jelből, annál biztosabb, hogy nálad is bekövetkezett a lélekvesztés:
 
 1. Bizonyos emlékeid blokkolva vannak vagy azt érzed, hogy semerre sem halad az életed.
2. Durva depressziós időszakokat tapasztalsz.
3. Úgy érzed, valami hiányzik belőled.
4. Közömbösséget érzel önmagaddal és másokkal, az egész élettel szemben.
5. A félelem vagy a szorongás állandóan jelen vannak a napjaidban. Reménytelennek érzed a helyzetedet.
6. Már jó ideje álmatlanságtól szenvedsz.
7. Eltévedtnek érzed magad.
8. Más embernek érzed magadat egy sokkoló vagy traumatikus esemény után.
9. Úgy véled, hogy elakadtál, netán képtelen vagy legyőzni egy bizonyos problémát az életedben.
10, Csalódottnak érzed magad.
11. Úgy érzed, mintha több “én” személyiség lenne benned.
12. Alkohol-, kábítószer-, szex- vagy internetfüggőség alakult ki nálad.
13. Méltatlannak érzed magad, nem hiszed, hogy szerethető vagy.
14. Azt érzed, sötétség borult rád.
15. Meg akarod találni az életed célját és értelmét.
16. Értelmetlennek érzed az életedet.
17. Távol tartod magadtól az embereket, nehogy megszeress valakit vagy függni kezdj tőle.
18. A teljességre és az összetartozás érzésére vágysz.
19. Néha úgy érzed, hogy nem te irányítod az életedet.
20. Folyamatosan fáradtnak érzed magadat testi és lelki szinten is, orvosi magyarázat nélkül.
21. Szeretetre, elfogadásra vágysz.

Mit tehetsz, ha úgy látod, lélekvesztés következett be nálad?

Lélekgyógyítás:
 

Van, hogy nem tudjuk pontosan meghatározni, mi a szenvedésünk forrása, csak minden áldott nap azt érezzük: fáj. Ez a fájdalom pedig kezd életünk részévé válni. Mi ez a krónikus szenvedés, ez a tartós üresség-, elégedetlenségérzet és magány, ami kínoz bennünket? Talán lélekvesztés következett be nálad, amit orvosolhatsz.

Szerezd vissza a lelkedet!

A „lélek visszakeresés” egy sámán kifejezés, amely arra utal, hogy az elveszett lélek részei visszailleszthetők egy személybe, így gyógyulás jön létre.

Számos elgondolás létezik a lélek visszakereséséről, de abban mindegyik egyet ért, hogy a cél a tudattalan tudatossá tétele. Ha egy bizonyos részünk öntudatlan, jelentős pusztítást okozhat az életünkben. Zavartnak, elveszettnek, szorongónak, depressziósnak érezhetjük magunkat. Azzal, hogy tudatunkba hozzuk az öntudatlan részeket, eltávolítjuk azokat az elzáródásokat, amelyek elhomályosítják lelkünket, és belső békét, harmóniát teremthetünk.

Sokan megtapasztalják a lélekvesztést életük során. Sokan nem érzik magukat egésznek. Tedd fel magadnak ezt a kérdést: „Mikor éreztem magamat utoljára abszolút egésznek és teljesnek?” Talán nem is emlékszel olyan időre, amikor valaha is egésznek érezted magad.

A lélekvesztés tömeges jelensége miatt társadalmunkban olyan problémák fordulnak elő, mint a függőségek, a krónikus betegségek, a mentális betegségek, a visszaélésszerű kapcsolatok, a bűnözés, a munkamánia, az öngyilkossági kísérlet.

Miért törik meg a lélek?

Amikor hatalmas mennyiségű fizikai vagy lelki fájdalmat tapasztalsz, megtörhet a lélek. Az elméd tudja, mit tud és mit nem tud kezelni, ezért túlélési mechanizmusként szétaprózza és elhatárolódik, hogy megvédje magát a fájdalom érzésétől.

Ezeknek az elveszett daraboknak a visszakeresése azonban még nem jelent önmagában sikert. Ezután meg kell tanulnunk, hogyan lehet őket integrálni az életünkbe, hogy visszanyerjük a bennük rejlő létfontosságú erőt.

A lélekkereső utazás – 3 módszer, ami segít!
1. Meditációs és vizualizációs utak

Használhatsz vezetett meditációt a netről vagy akár a következőt is:

  1. Képzeld el, hogy egy tavaszi mezőn keresztül sétálsz be egy sötét barlangba.
  2. Minél mélyebbre mész a barlangba, annál mélyebbre hatolsz magadban.
  3. Útközben fényt látsz a távolban. Ahogy sétálsz, egyre nagyobb lesz.
  4. Miközben sétálsz, néha tárgyakat találsz. Ezek a tárgyak önmagad különböző részeit képviselik. Találhatsz például egy doboz gyufát, amely a dühödet képviseli, egy törött babát, amely a belső gyermekedet szimbolizálja, és egy ecsetet, amely az elveszett belső művészt ábrázolja.
  5. Gyűjtsd össze ezeket az elemeket a nálad lévő táskába. Ne aggódj, a táskában minden elfér.
  6. Végül eléred a fényt, amely az egész alagutat felemészti. Ez a fehér fény a lelked.
  7. Fogd a táskádban lévő tárgyakat és dobd őket egyenként a fénybe. Ezek a tárgyak (részek) azonnal visszailleszkednek a lelkedbe, amint feloldódnak a fényben.
  8. Miután elengedted az utolsó tárgyat, lélegezz mélyeket és érezd, hogy megnövekedett benned a teljesség és a belső harmónia.
  9. Végül lépj be a fénybe, lélegezz mélyeket és hagyd, hogy kisugározzon az egész testedre, kötődve a sejtjeiddel, a DNS-eddel, áthatolva lényed minden részén.
  10. Ezután nyisd ki a szemed. Kész is vagy.
2. Dolgozz a belső archetípusaiddal

Az általános archetípusok (mondhatni személyiségtípusok) közé tartozik a bölcs, az ártatlan, a felfedező, az uralkodó, a teremtő, a gondozó, a varázsló, a hős, a lázadó, a szerető, az udvari bolond, az árva.

Mindannyian színes archetípusokkal rendelkezünk, melyek mind jó, mind rossz tulajdonságokkal rendelkeznek. Minden archetípus jelen van bennünk és különböző tanításokat osztanak meg velünk. Sokféleképpen fedezhetjük fel magunkban az eltemetett archetípusokat, és kiegyensúlyozhatjuk a már meglévőket is. Az archetípusokkal való munka segíthet ismét teljessé válni és begyógyítani a sérült részeinket.

3. Megváltozott tudatállapotba való belépés

Ez egy hatékony módja annak, hogy újból kapcsolatba lépj a lelkeddel és gyakorold a lélek visszakeresését, mivel ez megkerüli a töredezett ego védekezési mechanizmusait. De haladj lassan, és légy óvatos ezzel a gyakorlattal. Számos módon el lehet jutni a transzállapotba:

  1. Különböző légzéstechnikák
  2. Mantrák és imák
  3. Ősi szövegek, ütemek és hangok
  4. Önhipnózis
  5. Vizualizáció
  6. Füstölők, illóolajok
  7. Fizikai és érzelmi katarzis
  8. Növényi szerek

Ami a legfontosabb: hogyha megváltozott tudatállapotba kerülsz, akkor egyértelmű célkitűzéssel kell rendelkezned. Ne felejtsd el, hogy ennek célnak a lélek visszakeresésnek kell lennie, így nem fogsz eltévedni a megváltozott tudatállapotban.

 írta: Wadolowski Balogh Orsolya - arkadia.hu

Forrás: lonerwolf.com

 - - - - - - - 

Snatam Kaur - Mul Mantra - Ek Ong Kar - videó

forrás: Sikh Mantras