2012. május 23., szerda

7 csakra színei és üzenetei

 
A színek különleges helyet foglalnak el az életedben. Annyira természetesen épülnek be mindennapjaidba, hogy szinte észre sem veszed őket. Pedig érdemes lenne elgondolkodnod azon, mi a jelentőségük!
 


A színek üzenete:
Léteznek olyan emberek, akik ennek a finom világnak az üzeneteit képesek érzékelni, mintegy lefordítani a színek üzenetét. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy mi is bármikor képesek vagyunk ennek a finom és érzékeny információnak a vételére. Nem szükséges ehhez semmilyen különleges képesség, csak egyszerűen annyi, hogy megadd magadnak azt a lehetőséget, hogy a színek világa a szivárvány hídján keresztül megnyilvánuljon. Beengeded a mindennapjaidba, fizikai, érzelmi és gondolati testeidbe. A test, a lélek és a szellem általad hordozott birodalmába.

A legalsó csakrádhoz rendelt szín a vörös
Alkalmazható az összes olyan helyzetben, amikor az aktivitást akarod növelni. Fokozza az energiák áramlását, de az agresszió is idekötődik. Melegítő hatású. Ha döntésképtelen vagy, bátorságot meríthetsz belőle. A vörös színű ruha a viselőjének határozottságot, erőt ad.

A második csakra, narancssárga
Minden alkalommal bátran nyúlhatsz érte, amikor feszült vagy kifejezetten stresszes helyzetben vagy. Akik kedvelik ezt a színt, azok szeretik a nagy és vidám társaságot is. Jókedvűek. Sokat mosolyognak. Ez a szín a kiegyensúlyozottságot is képviseli. Segítségével létrehozható a külső és belső harmónia.


Harmadik csakra színe a sárga
A legragyogóbb szín. A napfényt hozza be az életedbe. Kellemes és meleg érzést vált ki. A meglévő terhektől és nehézségektől segít megszabadulni. Korlátaid kitolhatók általa, és gondjaidat, csalódottságodat is orvosolhatod. Mély, belső öröm élhető meg a segítségével.
 


A negyedik csakra színe a zöld
Ennek a színnek nagyon erős nyugtató hatása van. Segíti a regenerációs folyamatokat, valamint az összpontosítást. Egyensúlyt teremt a benned lévő nem kiegyenlített erők között. Érzelmi feszültségeidre nagyon jó hatással van.


Az ötödik csakra kék
A kék a leghidegebb szín. Ezért igen alkalmas a gyulladások kezelésére. A nyugalom és a belső béke egyaránt megteremthető általa. Kusza gondolataidat is képes rendszerezni. Rohanó világunkban bizony nagy szükség lenne gyakori használatára.


Hatodik csakra királykék
Ennek a különleges színnek elég kevéssé ismert a hatása. Amit bizton állíthatunk, az az, hogy fokozza az intuitív képességet. Segít az elmélyülésben, gondolataid rendezésében. Megszünteti megmagyarázhatatlan félelmeidet. Erősíti spirituális érzékenységedet.

Hetedik csakra színe lila
Misztikus, titokzatos szín. Hatalmat, magabiztosságot, távolságtartást képvisel. Erősen tisztító hatású. Lecsendesíti az elmét. Ha túl sok van belőle körülötted, szomorúvá válhatsz.
 
(Forrás:http://www.freespirit.hu)
 
 
A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok. A fizikai síkon megközelítőleg az endokrin rendszerrel esnek egybe. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van. 
A csakrák vagy erőközpontok az indiai filozófia szerint egymással összefüggő pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia, a prana. A csakrák az óramutató járásával megegyező irányban forognak, ha környezetükből energiát vesznek fel, ellenkező irányba, ha energiát adnak le.  
A testünkön számos kisebb csakra (mellékcsakrák) található még. Ezek közül jelentősebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévő csakrák.