2014. február 2., vasárnap

A gondolat ereje




Egy napon egy jógi és tanítványa egy nagyvárosba érkeztek. Nem volt pénzük, viszont éhesek voltak, és szállásra volt szükségük. A tanítvány úgy vélte, koldulniuk kell majd, hogy legyen pénzük ennivalóra, éjszakára pedig majd egy padon húzzák meg magukat.




Így szólt:
“Van egy szép park a közelben. Éjszaka ott alhatnánk”
“A szabad ég alatt?” – kérdezte a jógi.
“igen” – válaszolta a tanítványa.
A jógi elmosolyodott, és így szólt:
“Nem. Ma éjszaka egy hotelban alszunk, és ott is eszünk”
A tanítványa csodálkozva nézett rá.
“Mégis hogyan”?
“Gyere, ülj ide mellém” – válaszolta a jógi.
Mindketten a földre telepedtek, a jógi így szólt:
“Ha egyetlen dologra összpontosítod az elméd, az megtörténik”.
A jógi behunyta a szemét. Pár perc múlva felpattant, és elindult, egyenesen előre. A tanítványa követte. Végigsétáltak néhány utcán, és megálltak egy hotel előtt.
“Gyere, menjünk” – szólt a jógi, és belépett.
Alighogy beléptek a hotel előterébe, egy jól öltözött férfi lépett hozzájuk.
“A hotel vezetője vagyok. Látom, messziről jönnek, és ha jól sejtem, fáradtak, pénzük sem igen van. Ha gondolják, besegíthetnek a konyhán; cserébe megszállhatnak nálunk éjszakára, és enni is kapnak.”
“Nagyszerű” – felelte a jógi.
A tanítvány döbbenten kérdezte mesterét:
“Ez varázslat. Hogy csináltad?”
A jógi elmosolyodott, és így szólt:

“Csak meg akartam neked mutatni, hogyan működik a gondolat ereje. Ha teljes tudatoddal egyetlen dologra koncentrálsz, és az elméd nem áll ellen a gondolatod tárgyának, a gondolataid energiája anyaggá válik. Ez nem varázslat, pusztán koncentráció és vizualizáció. Lásd részletesen és higgy abban, amit meg akarsz valósítani. Vetítsd a gondolataid és érzelmeid erejét az elméd vásznára. Amikor elméd üres, mentes minden gondolattól, és csak egyetlen gondolatot eresztesz elé, óriási erőket szabadítasz fel. Ezért kell nagyon óvatosan bánni a gondolataiddal. A koncentrált gondolat hatalma gyakorolja a legerősebb befolyást az életedre.”