2019. október 13., vasárnap

A túlvilág állomásai



A halálközeli élményekről a nagyközönségnek megvannak a maga elképzelései. Bekövetkezik a halál, alagútba kerül az illető, ott fénylényekkel vagy hozzátartozókkal találkozik, akik közlik vele, hogy vissza kell fordulnia. Ezeket számos alkalommal jelentették a visszatérők, de nem minden túlvilágot látott ember éli át az összes aspektusát az élménynek. P.M.H. Atwater a “Common Aspects Analysis” munkájában valamint Kevin Williams további 50 halálközeli beszámolót elemezve tette közzé eredményeit a Near Death Experiences and Afterlife című oldalon. Nézzük a leggyakoribb momentumokat.


Feltétel nélküli szeretet érzése

Az esetek 69%-ban érezték a sugárzó szeretet jelenlétét. Ez része volt a “helynek” ahol éppen jártak illetve az egész atmoszférát írták le ilyennek. Más esetekben az érzés azoktól a lényektől jött, akikkel odaát találkoztak. Vallásos emberek esetében ez lehetett Isten vagy Jézus, angyalok és más fénylények. Többen pedig a korábban elhunyt hozzátartozójukból érezték áradni a nagy mennyiségű szeretetet.

Telepatikus beszélgetés 

Az esetek 65%-ban jelentették, hogy a túlvilági kommunikáció nem verbálisan történt. Belül hallották, hogy mit mondanak nekik, bár a beszélőnek nem mozgott a szája. ennek ellenére tisztán értették, hogy hozzájuk beszélnek. Érezték a hangsúlyt, stílust, mindent ami egy beszélgetéshez tartozik.

Az élet filmjének visszanézése

Vannak, akik úgy éltek meg mindezt mintha egy filmet néznének, mások pedig újra részesévé váltak az életük korábbi eseményeinek. Néha a jelentől pörögnek az események vissza a születésig vagy pedig fordítva.

Isten

Az esetek 56%-ban jelentették az élmények résztvevői, hogy odaát Istennel találkoztak. Az ateisták 75%-a pedig arról beszélt, hogy egy isteni lénnyel találkozott, bár megnevezni nem tudta pontosan a fénylényt.

Photo: Creative RM / George Diebold Photography / Getty Images

Végtelen tudás

A túlvilág átmeneti látogatói 46%-ban érezték egy minden elborító tudás jelenlétét. Szinte feltárultak előttük az univerzum titkai és nem volt kérdés amire ne lett volna meg a válasz. Sajnálatos módon ébredés után ebből a tudásból a páciensek csak nagyon keveset tudtak visszaidézni, de legbelül érezték, hogy megkapták ennek a tudásnak egy részét.

A túlvilág szintjei

A visszatérők 46%-a számolt be arról, hogy különböző síkokon, (vagy szinteken) keresztül vezetett az útja. Voltak közöttük olyanok, ahol a szenvedés volt az úr, az örök kín birodalma. Ezeket többnyire a pokollal azonosították.

Még nem állsz készen, vissza kell fordulnod!

Egyeseknek a túlvilági lények (Isten, Jézus, rokonok, barátok, szülők, nagyszülők stb.) mondják meg, hogy vissza kell térnie, mert még a Földön befejezetlen dolgai vannak. Az élmény résztvevője természetesen ragaszkodik hozzá, hogy nem akarja elhagyni ezt a csodálatos világot, de ellentmondást nem tűrően visszaküldik.
Vannak viszont olyan esetek, amikor megadják a választás lehetőségét: maradni az édeni világban vagy visszatérni a Földre.

A jövő bemutatása

Néhány esetben a résztvevőknek a jövőről mutatnak eseményeket, vagy pedig a saját életük bekövetkező részleteiről. Ezek az információk is segítenek abban a döntésben, hogy az illető maradna a túlvilágon vagy visszatérne az életbe.

Alagút élmény

Többen is beszámoltak róla, hogy hirtelen egy alagútban találták magukat, amelynek a végén gyönyörű fényt láttak. Bőven van leírás olyan esetekről is, mikor az illető testen kívül találja magát, majd nagy sebességgel kezd suhanni a fény felé.

Eltántoríthatatlanság

A halálközeli élmény átélők teljes meggyőződéssel hiszik, hogy ami megtapasztaltak az maga volt a valóság és nem holmi képzelgés. Teljes meggyőződéssel hisznek a halál utáni élet folytatásában. Több esetben beszámolna olyan eseményekről, amiről ők újraélesztés közben nem tudhattak. Pl.: miről beszélnek a hozzátartozók 2 szobával arrébb vagy mit csinált a rokonuk több száz kilométerrel arrébb a haláluk pillanatában.

A materialista tudomány természetesen mindezt képzelgésnek és az agy oxigénhiányos állapotának tulajdonítja. Egyszerű neurológiai anomáliának. Néhány esetben még arra is hivatkoznak, hogy laboratóriumi körülmények között képesek produkálni a halálközeli élmény aspektusait.

(forrás:tulvilagrakeszulok.hu)