2021. augusztus 2., hétfő

A pozitív megerősítések a tudatos elme alapjai


 A pozitív megerősítések olyan gondolatok, vagy mondatok, amit azért mondunk magunknak, hogy megerősítsenek minket valamiben. 

Azért hatékonyak az ilyen állítások, mert nem a negatív önbeszélgetésre koncentrálunk közben, hanem a saját magunk motiválása a cél. Ezek a megerősítések igazából újraprogramozzák az agyunkat. Ha folyamatosan használjuk ezeket, akkor magabiztosabbak leszünk, erősítjük a pozitív gondolatainkat és bármilyen kitűzött célunk elérésében segíthet nekünk.

Ezek a pozitív állítások befolyásolják a testünket, a tudatunkat, az immunrendszerünket, és a szellemünket is.

 
Dr. Masaru Emoto

 Ahogy a testmozgás erősíti az izmokat, úgy erősítik a pozitív megerősítések a szellemünket.
Masaru Emoto egy japán kutató tanulmányozta a víz részecskéit. A víznek a kristályos szerkezete egy hópehelyre emlékeztet normális körülmények között. A különböző hangok, szavak, zene hatására a vizsgálat során, megváltozott a víz molekuláris felépítése. A pozitív hangok eredményeként szabályos gyönyörű alakzatok, míg a negatív hangok hatására, széthullott, amorf kristályszerkezetek jöttek létre.

Emoto vízkristályok - A víz üzenetei - videó


Ha a víz molekuláira ilyen hatást gyakorolnak a szavak, akkor képzeljük el, hogy a saját tudatunkra és fizikai testünkre, aminek 50-60 %-a víz milyen hatással lehetnek.

A pozitív megerősítések gyakorlása, az elején nem lesz könnyű, mert a negatív gondolatok, szinte egész nap kérés nélkül jönnek az elménkbe. Így nemcsak azokat kell legyőzni, hanem időt is kell fordítanunk az új pozitív, építő gondolataink megfogalmazására. Viszont, befektetés nélkül nincs siker, ezért megéri ez a nem túl nagy áldozat. Hiszen egy idő múlva, már rááll az agyunk és automatikusan így fogunk gondolkozni.

Minden megerősítés amit magunknak mondunk, tükrözi hitünket. Ha folyamatosan negatív megerősítéseket ismételünk, akkor az életünket, negatív mederbe irányítjuk. Annak érdekében, hogy ezt megfordítsuk, kezdjünk el pozitív megerősítéseket használni, így a tudatalatti elménk pozitív irányba fog elmozdulni. Ezek a pozitív megerősítések azt is gátolják, hogy a negatív gondolatok megjelenjenek.

Például, nehezen beszélünk nagyobb közönség előtt, akkor ez a megerősítő mondat így hangozhat, amit felszólalás előtt mondhatunk magunknak:
– Intelligens ember vagyok és ez a közönség megérdemli, hogy hallja a gondolataimat.
Máris magabiztosabban fogunk felszólalni, akár egy munkahelyi értekezleten, vagy egy nagyobb közönség előtt.. 

Hogyan hozzunk létre pozitív megerősítéseket?

Nézzük végig, hogy az életünk melyik területén szeretnénk javítani. Például: kapcsolatok, munka, pénzügyek, egészség, szellemi fejlődés. Gondoljunk az egyes területekre és írjuk néhány pozitív állítást, amely összegzi, hogy mit szeretnénk ott elérni. Fontos, hogy a kijelentések a jelenről szóljanak és csak pozitív szavakat tartalmazzanak. Az legyen benne, hogy mit szeretnénk és ne az, hogy mit nem szeretnénk.

Példák a pozitív megerősítésekre:

Van egy egészséges testem és egy boldog elmém.
Rengeteg energiám van.
Van egy élvezetes munkám.
A pénz könnyen és természetesen áramlik az életembe.
Mások felé szeretetet és boldogságot sugárzok.
Boldog és szeretetteljes kapcsolatom van a partneremmel.
Ha boldog vagyok, azzal másokat is inspirálok.
Tudom, hogy csodálatos nap vár rám.
Az apró örömök is felvidítanak.
Szeretem magamat az összes hibáimmal együtt.
Csodálatos emberek vesznek körül a mindennapjaimban.
A szívemben béke és szeretet van. 

Hogyan használjuk a leghatékonyabban a pozitív megerősítéseket?

Mondjuk ki hangosan őket

 Ha nem vagyunk nyilvános helyen, fontos, hogy hangosan mondjuk ki a pozitív megerősítéseket. Ha halljuk is a szavainkat, akkor a megerősítés hatékonyabban működik, mert pozitívan hat a lelki állapotunkra és nagyobb lesz így a motiváció is.

Higgyünk a kijelentésekben

A mindennapi életünk akadályai, nem valós akadályok, hanem csak az elménkben felállított korlátozások. Úgyanígy működnek a pozitív megerősítések is. Mindaddig amíg nem hiszünk benne, hogy működni fog, nem lesz eredménye. Viszont ha teljes mértékben hiszünk a kijelentésekben, és tudatában vagyok a tartalmával, akkor a hatalmuk határtalan lesz.

A rendszeresség kulcsfontosságú

Ha csak egyszer írjuk le ezeket a megerősítő szavakat, vagy havonta egyszer mondjuk el magunknak, akkor a kudarc borítékolva lesz. Folyamatosan kell mondani őket, hogy tartós eredménye legyen. A legnagyobb siker akkor érhető el, ha naponta ismételjük őket. Ez beépíthető a napi rutinunkba, zuhanyozás, fogmosás, vagy hajmosás közben. Például hajszárítás közben a tükör előtt hangosan mondjuk ki őket, mert a leghatásosabb a hangosan elhangzott pozitív megerősítések..

Idővel egészítsük ki az állításokat

Mint ahogy a rendszeres sportolók is egy bizonyos idő után színtet ugranak, nekünk is ezt kell tenni a pozitív megerősítések alkalmazása közben. Mivel mi most az agyunkat eddzük, tegyünk hozzá újabb állításokat, újabb kitűzött célokat. Olvassuk át és egészítsük ki valamivel, amivel még jobban fejlődhetünk. Az állítások megfogalmazásánál figyeljünk az érzelmeinkre, nincs jó vagy rossz megerősítés számunkra. Ami jó érzéssel tölt el, az tökéletes megerősítés lesz számunkra.

Hallgathatunk közben zenét

Ha számunkra felemelő zenét, vagy inspirációs zenét hallgatunk, miközben a megerősítéseket leírjuk, vagy ismételjük, külön feldobódottak leszünk a zene hatására. Így idővel ez lehet a napunk egyik fénypontja, ha összekötjük egy kellemes zenehallgatással.

Ezeket a megerősítéseket, folyamatosan használjuk, hogy a tudatalattinkba beépüljenek. Ha rendszeres szokásokkal kapcsoljuk össze, akkor nem feledkezünk meg róluk.
Ha nincs lehetőségünk hangosan kimondani a pozitív megerősítéseket, akkor le is írhatjuk az állításokat és ha olyan helyen vagyunk olvasgathatjuk őket. Lényeges, hogy egyszerre egy terület megerősítésével foglalkozzunk.

A pozitív megerősítések ismétlésével, pozitívabb emberek leszünk, hiszen az állítások hálával töltenek el minket. Mivel tudatában leszünk a gondolatainknak, ezért visszaszorítjuk a negatív gondolkodást, ami sokszor megakadályoz minket a sikereink elérésében

A gondolatoknak, a szavaknak és az érzelmeknek teremtő ereje van és most megteremtjük segítségével, a magabiztos boldog énünket.

forrás: Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner 

 - - - - - - -

Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége - videó: