2021. augusztus 3., kedd

Az élet nem ér véget a halállal

 

Miért a legfontosabb pillanat életünknek a halál?

Azzal kezdeném, hogy a halál, nem az élet ellentéte! A halál ellentéte a születés! Az élet örök!

 
Úgy élik az emberek az életüket, mintha ők sosem halnának meg, ami egy rész igazság, mivel halhatatlan lelkek vagyunk valójában és amikor a halálunk pillanata bekövetkezik, akkor a testünk múlik el csupán, úgy ahogy ebben az anyagi világban minden! Gondolhatjátok, hogy hát akkor meg mi a frászt foglalkozzunk a halállal ha igazából sosem születtünk és sosem haltunk meg, már a lelkünk?

Azért mert nem ez a valódi helyzetünk, hanem ennél sokkal fantasztikusabb, csodálatosabb, szenvedésektől, fájdalmaktól, anyagi negatív érzésektől mentes, ami pl. az irigység, harag, bűntudat, szomorúság stb.

Aki megelégszik ezzel annak nem muszáj tovább olvasni, de aki ennél többet szeretne annak igen! 

A halál életünk legfontosabb pillanata, mivel akkor van lehetőségünk kilépni a körforgásból, a lélekvándorlás állandó folyamatából, amit a karmánk tart fent!

Nagyon fontos az, hogy felkészüljünk a saját halálunkra, tudjuk a jeleit és legyünk bátrak, most attól, hogy homokba dugod a fejed hidd el még Te is meg fogsz halni, és fogalmad sincs mikor és hogyan, valóban nem mindegy mikor kezdesz el foglalkozni azzal, hogy jó Neked meghalni!

Sokan gondolhatjátok, hogy ez milyen morbid, hogy az ember elkezd gyúrni a halálára előtte x, akár 60 évvel, de higgyétek el, nem az, mivel amikor ott leszel abban a pillanatban az a legfontosabb, hogy tudd mit csinálj, mert rajtad áll vagy bukik a jövőd! Aki szeretne a szamszarában maradni az ne foglalkozzon vele mert minek is, annak fontos készülni a halálára aki szeretne lépni belőle!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy Istenre gondolj halálod pillanatában, ami nyugi, nem egy másodperc, hanem annál azért kicsivel több, mivel a fizikai test halála után még 20 perc míg teljesen meghalsz, azon kívül mivel vannak fokozatai több lehetőséged van egyesülni

Vele, akár hogy is hívod, ha, felfogod egyáltalán, hogy most ez történik, mivel ha hirtelen halsz meg akkor nem biztos, hogy leesik, hogy meghaltál! Szóval mivel életünk bármelyik pillanatában megtörténhet, legyél rá nyitott, és ha leesett, hogy meghaltál, akkor sürgősen menj a fény felé és öled magadhoz és csak a Te Istenedre gondolj és töltse be tudatod!

Hogyan készülhetsz a halálodra? Legyenek a szálak elvarrva mindig az életedben, bocsáss meg, beszéld meg, mondd ki, légy őszinte, öleld meg, figyelj oda, hogy semmi megoldatlan ne legyen az életedben, akár lelkileg, akár anyagi szinten.

Élj felelősségteljes tiszta életet és mindent ami a te dolgod csináld meg, szabadulj meg a ragaszkodásaidtól, mert oda senkit és semmit nem tudsz magaddal vinni, mindenki itt fog maradni, és akkor feleslegesen kötődtél a gyerekedhez, férjedhez, anyukádhoz, apukádhoz stb.! A meghalásnak van művészete lehet róla tanulni, sokkal boldogabb erősebb, és teljesebb életű leszel, ha ezzel is ugyan úgy foglalkozol mint bármi mással!

Mi van ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy Te vagy valaki mellett az utolsó pillanataiban? 

Legyél mellette, fogd a kezét, és figyeld az igényeit, de ne tartsd vissza, csak légy jelen, de Te ne akarj semmit, a szereteten kívül, mivel ez most csakis Őróla szól! 

Sajnos nagyon egoista módon ilyenkor is magukkal vannak elfoglalva az emberek, a saját veszteségüktől való félelmük fájdalmával! Lép hátra, itt most nem te vagy a főszereplő, fogd be a szád és légy csendben, majd sírsz és jajgatsz ha már végleg elment, halála után 20 perccel elengedheted magad ha az jön, de addig nem, addig, csak támogasd és légy együtt érző, nyugodt, gyújt gyertyát, és imádkozz, hogy sikerüljön a fénybe olvadnia! 

Áldás! 

- Csepregi Judit spirituális tanító -