2021. augusztus 28., szombat

Senki nem tud rosszat okozni másnak, anélkül, hogy meg ne lakolna érte

A világon minden rezgésekből áll, a gondolatok, a szavak, a tettek, a kívánságok, az érzések által képes vagy a teremtésre. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy nap mit nap miket gondolsz, cselekszel, kívánsz. Figyelj nagyon tudatosan arra, hogy hogyan élsz, gondolkozol. 
 

Lehet, hogy eddig nem gondoltál rá, de a világodat te magad teremted meg, mégpedig a saját gondolataid által. A külső és belső kommunikáció által jelentős hatással vagy az életed eseményeinek alakulására. Bármit is teszel, visszaszáll rád, ezért jól gondold meg mindig, mielőtt valamit cselekednél. Ha tudatosan rosszat okoztál valakinek, egészen biztosan meg fogsz érte fizetni az életben. 
 
Gondolatok

Ahányszor valakiről rosszat gondolsz, összpontosíts a testi és lelki egészségedre. Minden rossz gondolat ugyanis negatív energiákat vonz be, éppen ezért gondolataid ereje visszaszáll rád. Akárhányszor valakire gondolsz, egy energetikai híd képződik köztetek. Minden rossz gondolat egy energetikai támadás önmagad ellen. 

Kapcsolatok

Egy kapcsolatban a meg nem értettség abból adódik, hogy nem tudod állandóan irányítani, és saját képedre formálni a partnered. Amikor az irányításod alatt tartasz valakit, rendelkezel az energiáival is, ezáltal, ha nem is tudatosan, de energiavámpírrá válhatsz.

A kapcsolat kihűlése, a viszony megváltozása, a belső agresszió elhatalmasodása miatt is kialakulhat. A kommunikáció hiánya egy másik nagyon fontos tényező a kapcsolatok megromlásában, emiatt nem csak a szeretet múlhat el, hanem átfordulhat a dolog akár gyűlöletbe is. A tudattalan agresszió egy önpusztító folyamatot indíthat be. 

Szavak

Bármilyen negatív szó, egy emelkedett hangnem, egy kiborulás sokkal károsabb hatással van arra, aki “küldi” az üzenetet, mint arra, akinek címezte. A veszekedés, a harag, a türelmetlenség egy romboló erőt indít be. Csupán a szeretet képes arra, hogy semlegesítse a rosszat. Mindig bocsáss meg annak, aki megbántott, soha ne táplálj haragot tartósan senki iránt. Tisztítsd meg a lelked és a gondolatod azoktól a dolgoktól, amelyek negatív hatással lehetnek rád, és betegséget okozhatnak. Csak a megbocsátás által győzhetsz. 

Problémák

Ne öleld magadhoz a problémáidat, ne tápláld őket azáltal, hogy állandóan róluk beszélsz, mert különben sosem fogsz tudni megszabadulni tőlük. Ha nem beszélsz róluk, könnyebben el tudsz távolodni tőlük. Ha szomorú, netán dühös vagy, semmiképp ne vidd haza magaddal ezt az állapotot, próbálj meg a lehető legnyugodtabb környezetet teremteni a saját otthonodban. Inkább sétálj egyet, add ki a feszültséget, ne töltsd meg az otthonod negatív energiával. 

Munka

A munkába nem szabad belehalni, a munkád élvezettel kell eltöltsön, látnod kell az értelmét, fejlődnöd kell általa. Abban a pillanatban, amikor a munkád nem egy kötelesség már többé, az egészségi állapotod is teljesen ki fog virágozni. Minél nagyobb szenvedéllyel és élvezettel végzed a napi tevékenységeidet, annál boldogabb és elégedettebb leszel. Lépj ki a mókuskerékből, és végezz olyan munkát, ami boldogsággal tölt el. 

Bosszú

A bosszú helyett mindig inkább a megbocsátás lebegjen a szemed előtt. A megbocsátás hatására szárnyalni fogsz, a bosszú csak egy olyan béklyót köt a lábadra, amit te okoztál saját magadnak. Válaszd azt a módszert, amellyel nem okozol kárt saját magadnak sem.

forrás:ij-justin.blog.hu
-----------

Jakab György - Milyen szép a világ - videó