2023. július 19., szerda

A LEHASADT LÉLEKRÉSZEK viszonya az Én és Akarattal

A LEHASADT LÉLEKRÉSZEK-re AZ ÉN ÉS AZ AKARAT ALIG VAN HATÁSSAL

Tehát hiába mondod az adott komplexusodnak, hogy nem kell félni adott dologtól.
(Amíg a világ nem jut el a lélek létezésének elfogadásáig, addig mindig elszakadva érezzük magunkat a teremtéstől, hiába hisszük azt, hogy csak a tudomány és az anyag létezik, addig ennek ára van. B. I.)

 
Mik is azok a lehasadt lélekrészek? Példákkal világítom meg az érthetőség kedvéért.

Példák a lélekrészek leszakadását okozó életeseményekre:
 
Szüleink nehéz helyzete, szülők rossz érzései születésünkkor, nehéz születés, azonnali elválasztás anyánktól, császármetszés, szülők rossz viszonya, válása gyermekkorunkban, erőszak, csalódás kapcsolatokban, szerelemben, szexualitásban, alkoholizmus a családunkban, balesetek (saját vagy másé), halálesetek, bűntények, bármilyen esemény, amit jelentős traumaként éltünk meg.

EGY LÁTSZÓLAG KIS ESEMÉNY is okozhat lélekrész leszakadást. Pl. gyermekkorunkban egy babával/autóval stb. boldogan játszunk, önfeledten. És ekkor a játékunk eltörik, szétesik. A közelünkben lévő felnőtt nem érti heves és elkeseredett érzéseinket, nem vigasztal bennünket. Később felnőtt korunkban bármilyen apró veszteség indokolatlan heves negatív érzéseket vált ki.

Van, akinek sok, és van, akinek kevesebb lélekrésze önállósult.

Lelkek szerződéseket kötnek leszületésük előtt, hogy találkoznak a fizikai életben, és megpróbálják vissza adni egymásnak. Erre azért van szükség, mert AZON LÉLEK RÉSZEK, AMELYEK ANYAGI ÉLETEIK SORÁN KERÜLTEK EGYMÁSHOZ, CSAK ANYAGI ÉLETBEN VAN LEHETŐSÉG VISSZAJUTTATNI.

ÉLETÜNKBEN ISMÉTLŐDŐEN VISSZATÉRŐ SZAVAINK IS MESÉLNEK a lélekrész-vesztéseinkről.

Szétszórt-szétesett vagyok, nem találom a helyem, nem tudom, hogy ki vagyok, nem találom önmagam, nem tudom, hogy mit akarok, nem találom a megoldást, azt se tudom, hogy fiú vagyok-e vagy lány stb. A Tantra tanításai szerint, például vissza kell hívni minden elmúlt testi kapcsolatainkból az ott maradt lélekrész szexuális részét.

- prof. Bókkon István egyetemi tanár, biofizikai agykutató, sejtbiológus -

- - - - - -

Hit vagy tudomány? Kell-e választani? Interjú prof Bókkon Istvánnal - videó
Készítette: Szabó Péter