2018. december 6., csütörtök

A kísértetjárta plébánia



Borgvattnet egy kicsiny falu Jämtland megyében, Észak-Svédországban. Arról vált híressé, hogy itt található Svédország leginkább kísértetjárta építménye, az Öreg Plébánia, melyet 1876-ban építettek.


Az első szellemet, amit valaha dokumentáltak, 1927-ben látták, amikor Nils Hedlund káplán lakott a lelkészlakban. A káplán nagyon sok furcsa eseményt írt le, beleértve egy paranormális „dologgal” való különös találkozást. Éppen a padlásra tartott, hogy összegyűjtse a megszáradt ruhákat, amikor azt látta, hogy azokat egy ismeretlen erő szaggatja le a szárítókötélről.


Rudolf Tangden atya, aki szintén a lelkészlakban lakott a 30-as években, egy idős, szürkébe öltözött hölgyet látott a szobában megjelenni. Megpróbálta követni, ám az eltűnt a szeme elől.

A 40-es években Tangden követője, Otto Lindgren, és felesége mesélte, hogy számos paranormális tapasztalatuk volt, beleértve néhány megmagyarázhatatlan hangot és mozgó tárgyat.

Egyik alkalommal, egy nő, aki a vendégszobában aludt, az éjszaka közepén arra ébredt, hogy 3 nő ül mellette az ágyon, és meredten nézik őt. Gyorsan felkapcsolta a villanyt, azok azonban még mindig bámulták, bár egy kicsit már homályosabbnak tűntek.


1945-ben Erick Lindgren káplán költözött a lelkészlakba, és cikkeket írt a házban történt tapasztalatairól. Sok kísértettel való találkozásban volt része, és az egyik alkalommal egy ismeretlen erő ki is hajította a székéből.

Jelenleg az épület étterem, kávézó és egyben vendégház. Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy ott tölts egy éjszakát, minden bizonnyal még egy igazolást is kiállítanak róla, hogy valóban ott voltál.

(forrás: noiportal.hu-rejtelyekszigete.com)

 Borgvattnet az Öreg Plébánia - videó
forrás: williamdefalco