2018. december 18., kedd

A tudósok szerint a Föld mágneses mezeje összekapcsol minden élő rendszert


A tudomány a közelmúltban rávilágított arra, hogy amit "emberi" auraként érzékelünk, az tényleg valóságos. Mindannyiunk teste elektromágneses mezőt bocsát ki, és ez a tény nagyon fontos szerepet játszik, messze azon túl, ami a biológiánkról és a más élő szervezetekkel való kapcsolatunkról általánosan ismert.


Tudtad-e például, hogy a szív bocsátja ki a legnagyobb elektromágneses mezőt az emberi testben? Ezek a mezők és a beléjük kódolt információk az érzéseink, a gondolkodásunk és a különböző érzelmeink alapján változhatnak.

A szív még az agynak is küld jeleket egy olyan neuron rendszeren keresztül, amely mind rövid, mind hosszú távú memóriával rendelkezik, és ezek a jelek befolyásolhatják érzelmi élményeinket. Az ezen mezőkbe modulált és kódolt érzelmi információk megváltoztathatják a természetét, és ezek a mezők befolyásolhatják a körülöttünk lévőket is.

Ahogy Dr. Rollin McCraty, a The HeartMath Intézet kutatója elmondta: "Alapvető módon és mélyen kapcsolódunk egymáshoz és magához a bolygóhoz."

"A kutatási eredmények rámutattak, hogy amikor a szív összehangolását és a szeretet és az együttérzés sugárzását gyakoroljuk, a szívünk koherens elektromágneses hullámot hoz létre a helyi környezetben, amely megkönnyíti a társadalmi kapcsolódást akár otthon, a munkahelyen, akár egy osztályteremben, vagy egy asztal körül ülve. Ahogy egyre több ember sugározza a szív koherenciáját, egy olyan energetikai mezőt épít, amely megkönnyíti mások számára a saját szívükhöz való kapcsolódást. Tehát elméletileg lehetséges, hogy az egyéni és társadalmi koherencia kialakulásához elegendő ember ténylegesen hozzájárulhat a kibontakozó globális koherencia létrejöttéhez."



A fenti idézet Dr. Deborah Rozman, a Quantum Intech elnökétől származik. Olyan izgalmas időkben élünk, amikor a tudomány elismeri, hogy mindannyian egy olyan összekapcsolt óriási hálózat részei vagyunk, amely nem csak az életet foglalja magában ezen a bolygón, de a teljes Naprendszerünket és azt is, ami túl van rajta, bár erről nem sok szó esik a főáramú akadémikusok világában.

Szóval, mi is pontosan a szív koherencia? Nos, ez utal a rendre, a szerkezetre, és ahogy Dr. Rozman mondja: "egy igazodás a rendszereken belül és közöttük - legyen akár kvantumrészecske, organizmusok, emberi lények, társadalmi csoportok, bolygók vagy galaxisok. Ez a harmonikus rend egy koherens rendszert jelent, amelynek optimális működése közvetlenül kapcsolódik a folyamatok megkönnyítéséhez és áramlásához."

Tehát alapvetően a szeretet, a hála, a megbecsülés és más "pozitív" érzelmek nem csak a saját idegrendszerünkre vannak hatással, hanem a körülöttünk lévőkre is, ami messze túlterjed azon, amit korábban gondoltunk.

Ez hasonlít a tömeges meditációval és az imádkozással kapcsolatos tanulmányokra. Ami a fizikai rendszerekre gyakorolt hatását illeti, számos publikáció statisztikailag is szignifikáns eredményeket mutatott.

Egy másik pont, amely a koherencia fontosságát szemlélteti, az a tény, hogy a világ számos szervezete folytatott szinkronizált meditációkat, imákat, szándékkísérleteket és még sok mást. Számos tanulmány kimutatta, hogy a kollektív meditáció, az imádság vagy a meghatározott pozitív kimenetelre koncentrált szándék mérhető hatásokkal bírhat.

Például egy tanulmány készült az izraeli-libanoni háború alatt az 1980-as években. Két Harvard Egyetemi professzor szervezte meg a tapasztalt meditátorok csoportjait Jeruzsálemben, Jugoszláviában és az Egyesült Államokban azzal a konkrét céllal, hogy a konfliktus területére különös figyelmet fordítsanak egy 27 hónapos periódus alatt. A vizsgálat során a Libanonban elkövetett erőszak 40-80% -kal csökkent minden egyes alkalommal, amikor egy meditáló csoport működött. A háború alatt a halottak száma átlagosan 12-ről háromra csökkent naponta, a háború okozta sérülések pedig 70 százalékkal csökkentek.

Egy másik nagyszerű példa egy olyan tanulmány, amelyet 1993-ban végeztek Washingtonban, amely 25 százalékkal csökkentette a bűnözési arányokat, amikor 2500 ember egy adott időszak alatt ezzel a szándékkal meditált.

"Minden egyes ember energiája érinti a kollektív mező környezetet. Ez azt jelenti, hogy minden emberi érzelem és szándék energiákat generál, ami befolyásolja a mezőt. Az első lépés a társadalmi stressz globális terjedésének csökkentésében, hogy mindannyian személyes felelősséget vállalunk saját energiáinkért. Ezt úgy tehetjük meg, hogy növeljük személyes koherenciánkat és rezgésünket, ami segít nekünk abban, hogy egyre jobban tudatában legyünk azoknak a gondolatoknak, érzelmeknek és attitűdnek, amelyeket nap mint nap táplálunk." 
- Dr Rozman

Ezek az energetikai mezők jól ismertek a tudósok számára, de még mindig sok mindent nem tudunk. A Nap aktivitása és a Föld mágneses mezőiben zajló ritmusos folyamatok hatással vannak az egészségre és a viselkedésre. Ez szilárdan megalapozott tény a tudományos irodalomban.

A tudományos szakirodalom továbbá határozottan megállapítja, hogy számos élettani ritmus és a globális kollektív viselkedés nem csak a nap- és a geomagnetikus tevékenységgel szinkronizálódik, hanem az ilyen mezőkben bekövetkező zavarok káros hatással lehetnek az emberi egészségre és a viselkedésre.

Ha a Föld mágneses terének környezetében zavar keletkezik, az alvászavarokat, szellemi zavart, szokásos energiahiányt vagy olyan érzést okozhat, hogy látszólag minden ok nélkül túlterheltté válunk. Más esetekben, amikor a Föld mezői stabilak és a naptevékenység egyes aspektusai megnövekedtek, az emberek fokozott pozitív érzelmekről, kreativitásról és inspirációról számolnak be. Ez valószínűleg az emberi agy, a kardiovaszkuláris és az idegrendszer, valamint a geomagnetikus frekvenciák közötti kapcsolódásnak tudható be.


A Föld és az ionoszféra frekvenciái 0,01 Hz-től 300 Hz-ig terjednek, amelyek egy része ugyanolyan frekvencia tartományban van, mint ami az agyunkban, a szív-érrendszerben és az autonóm idegrendszerben található. Ez a tény adhat magyarázatot arra, hogyan befolyásolhatnak bennünket a Föld és a Nap mágneses mezőinek ingadozásai. A változások ezekben a mezőkben szintén hatással vannak az agyhullámainkra, a szívritmusunkra, a memóriánkra, a fizikai teljesítményünkre és az általános egészségi állapotunkra.

Most már tudjuk, hogy ezek a mezők milyen hatással vannak ránk, de vajon mi hogyan hatunk ezekre a mezőkre? Ez a valódi kérdés, amiről a tudósok úgy vélik, hogy mivel az agyhullám és a szívritmus frekvenciák átfedésben vannak a Föld mezejének rezonanciájával, nem csak a biológiailag releváns információk vevői vagyunk, hanem a globális mezőbe mi is tudunk információkat táplálni, így visszacsatolási hurkot hozunk létre a Föld mágneses mezőivel.

"A kutatások azt mutatják, hogy az emberi érzelmek és a tudat információkat kódolnak a geomagnetikus mezőbe, és ez a kódolt információ globálisan szétterjed. A Föld mágneses mezői hordozó hullámként szolgálnak ezen információk számára, amelyek befolyásolják az összes élő rendszert és a kollektív tudatot."

Ennek a kutatásnak, amely még mindig gyerekcipőben jár, nagyszerű következményei lehetnek. Tudatossá tehet bennünket azzal kapcsolatban, hogy a saját attitűdjeink, érzelmeink és szándékaink ténylegesen számítanak, és hogy ezek a tényezők a nem anyagi tudomány területén hatással lehetnek a Föld egész életére.

A koherens, együttműködő szándék hatással lehet a globális eseményekre és javíthatja a Föld életminőségét. A szeretet, a hálaadás, a megbecsülés és az egyéni fejlődés gyakorlása számos pozitív fejlemény alapja, amelyek jobbá tehetik az életet a bolygónkon.

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.com)

Science of the Heart - Dr. Rollin McCraty - videó
forrás:HeartMath Institute