2019. november 1., péntek

ESP – Nella Jones a “látó” detektív



Történt már veled olyan, hogy előre megérezted egy barátod telefonhívását, vagy olyan álmod volt, ami később valóra vált? Ha igen, akkor megtapasztaltad az ESP-t (Extrasensory perception). Az ESP számos különböző jelenséget foglal magában, pl.: előérzet, telepátia, látnoki képesség.

Az ESP segítségével embereket kutathatunk fel, információkat cserélhetünk, vagy bűntényeket oldhatunk meg.

Nella Jones

1974 London, Egyesült Királyság

1974-ben Vermeer Gitáron játszó nő című híres festményét ellopták a londoni Kenwood House galériából. Amikor a a látó detektív, Nella Jones értesült a hírről, elméjében egy rejtélyes, térképszerű ábra kezdett kirajzolódni. Nella vázlatot készített az ábráról és két keresztet vett észre rajta. Felhívta a rendőrséget, és pontosan elmondta nekik, hol találják meg a kép keretét. Utasításait követve a rendőrök meg is találták. Majd közölte velük, hogy a Kenwood közelében lévő tóban újabb bizonyítékok rejtőz­nek. A rendőrség meg is találta a festmény riasztóberendezését közel a vízparthoz, ahová a tol­vajok dobták. Ezután Nella kijelentette, hogy a festményt sértetlenül megtalálják egy temetőben. Legnagyobb meglepetésükre ez szintén igaznak bizonyult.


A rendőrség annyira megdöbbent Nella Jones információinak pontosságán, hogy arra gyanakodtak, talán neki magának is köze lehetett a lopáshoz. Ám amikor kézre kerítették a valódi tolvajokat, ártatlansága tisztázódott.

1970, Yorkshire, Egyesült királyság

 
Peter Sutcliffe

Nella Jones híre messzire terjedt. Amikor az 1970-es években a Yorkshire-i Hasfelmetsző néven ismertté vált férfi hátborzongató módon gyilkolta a nőket Észak- Angliában, Nella ismét színre lépett. Nella számos állítást tett közzé a Hasfelmetszővel kapcsolatban. Több mint egy éven át osztotta meg benyomásait arról, hogy ki ő, és mit követett el.

Közölte, hogy teherautó-sofőr, és a neve Peter. Látta az autó oldalára festett C betűt, és azt mondta, Bradfordban él. Nella azt állította, még a ház számát is tudja, amelyben lakik, ez pedig a 6-os. Megjósolta, hogy egy J.H. monogramú személyt fog megölni, és közölte, hogy 1980. november 17-én vagy 27-én sújt majd le újra.

1980. november 17-én a Hasfelmetsző végzett utolsó áldozatával, ahogy Nella Jones megjósolta.

Az asszonyt Jaqueline Hillnek hívták. A Hasfelmetszőt végül 1981 januárjában fogták el, gigászi méretű rendőrségi nyomozás után. Peter Sutcliffe-nek hívták, és valóban teherautó-sofőr volt. mégpedig egy T. & W.H. Clark nevű vállalatnál. Bradfordban élt, a Garden Lane 6 szám alatt.

Valahányszor gyilkosság történik, a rendőrséget gyakran keresik fel “látók”, hogy a segítségüket ajánlják fel. Az azonban elég ritka, hogy egy látó olyan pontos információkat tudjon mondani, mint Nella Jones. Maga a látás, mint adottság nem elegendő. Az adottságot képességgé kell fejleszteni, hogy az átadott információ ne vigye tévútra a rendőrségi nyomozást.

(forrás:Holics-Mester Marianna - kicsibudoar.hu)

Hogyan lát a látó - videó: