2023. május 11., csütörtök

A szellemek hogyan tudnak tárgyakat mozgatni és helyet változtatni?

 

Honnan van az energiájuk? Hogyan lehetséges ez, hogy nem öltenek fizikai testet, de ugyanakkor némelyik, nehéz súlyú tárgyakat is meg tud mozgatni? Miből merítik az erőt ehhez? (egy kedves hozzám forduló kérdése)

Ugye azt tudni kell, hogy minden energia valójában. Bár mi most tárgyaknak és anyagnak látjuk és tapintjuk a fizikai világot, de csak azért, mert egy, az anyagi világhoz tartozó testben élünk, s annak az érzékszerveire vagyunk hagyatkozva, utalva. Valójában minden energia. Az anyag nem más, mint a térben fennálló energiahullámok, gondolat hatására való összerendeződése. Az általunk érzékelt anyagi világot is egy gondolat hozta létre, és tartja fenn, természetesen egy nálunk sokkal magasabban fejlett lélek gondolata.

Azonban a mi gondolatunk is képes lehet anyagot létrehozni, bár ez - a fejlettségi szintünknek megfelelően - ritka esetben fordul csak elő, illetve jóval kisebb mértékű. E folyamat olyan, ritka képességű emberek esetében figyelhető meg, akik a gondolatukkal, képesek anyagot létrehozni (például a két ujjuk között egy kis kavicsot).
Amire már többen képesek lehetünk, hogy a gondolatunkkal hatással legyünk az anyagra, illetve az anyagi világ elemeire. S ez még inkább megnyilvánul akkor, amikor már nem a testünkben élünk, hanem lélekként. Fizikai testben nyilván nehéz megemelnünk egy mázsás bútort például, hiszen az anyagi testünk feszül egy anyagnak, de lélekként már más a helyzet, hiszen ott energia feszül az anyagnak (pontosabban az azt alkotó energiának). Természetesen nagyon sok mindentől függ még így is, hogy mely lélek milyen energia kifejtésére képes, de alapvetően tehát elmondható, hogy "könnyebb" dolga van lélekként valakinek, mint amikor még a testében él.

S hogy mitől függ az, hogy mely lélek mennyi energiával bír? Főként attól, hogy a gondolataival és érzelmeivel mennyi és milyen erejű energiát képes összegyűjteni, s ezt persze kiegészítheti és nyerheti mások gondolatainak és érzelmeinek az elszívott energiájával is. Ugyanakkor a végső szót - mint mindenben, itt is - az Égiek mondják ki. Minden lélek csak olyat tehet meg és csak olyan lélekkel, amire és akire az Égiek engedélyt adnak. S ahogy szoktam írni, az engedély mindig az érintett lelkek, megélni szükséges sorsútjától függ.

S végül a helyváltoztatás. A gondolat számára nem létezik az általunk ismert tér és idő. Tehát a gondolat időkéslekedés nélkül képes a tér bármely pontján megjelenni. (A telepátia is így működik, hiszen bármit gondolsz valaki felé, az a gondolat azonnal ott van annál a személynél. A testi életünkben ez a legtöbbször nem érzékeljük, de test nélkül létezve ez a kommunikáció egyetlen és legtökéletesebb formája.)

A gondolat (s maga a lélek is) az anyagi világ fölött áll, s meg van az a sajátossága, hogy az általunk ismert tér és idő korlátain kívül mozogjon benne. Tehát egy lélek nem csak a kommunikációt folytatja a gondolatai által, hanem a helyváltoztatás is így működik. Gondol egy helyre, s már ott is van. Ez földi ésszel nehezen elképzelhető, de valójában így működik.

Halál közeli élményt átélők is tapasztalják olykor, hogy a test nélküli állapotukban elég csak egy konkrét helyre gondolniuk és már ott is vannak.

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -