2013. október 26., szombat

James Redfield: A mennyei prófécia - Kilenc felismerés + Film


Sokan tekintenek úgy a könyvre és a filmre, mint gyakorlati útmutatóra.

 A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az ember, sőt az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást.

A Kézirat azonnal felkelti a tudományos világ és kalandorok érdeklődését. A hivatalos körök, köztük a katolikus egyház vezetői mindent elkövetnek, hogy a Kézirat ne kerüljön nyilvánosságra. Egy fiatal amerikai férfi teljesen gyanútlanul kerül az események középpontjába, és rövid idő alatt kulcsszerepet kap a hiányzó, Kilencedik Felismerés felkutatásában. Közben beutazza Peru vadregényes tájait, az Andok csúcsai között rejtőző templomromoktól a szegény kisvárosokig, ahol csodálatos módon mindig megtalálja azt, aki hajlandó segíteni rajta akkor is, amikor fegyveres üldözői elől menekül.
Épp ez a Kézirat próféciáinak lényege: a csodák természetes velejárói az emberi létnek: nem hinni kell bennük, hanem támaszkodni rájuk.


 Lássuk a próféciákat, amelyek elhozzák nekünk a megvilágosodást. Ez természetesen nem a szó szerinti prófécia, ez itt már a „paraszti” változat, mert őszintén megmondom, szerintem ezeket előbb érti meg az ember agyilag, lélekben, szellemileg, mintsem képes legyen azt szavakba önteni. Így igyekeztem úgy „lefordítani” a próféciákat, hogy mindenki számára értelmezhetők legyenek, azért kerültem a speckós szavakat is, de természetesen a tartalom, a jelentés nem veszett el:
 
1. felismerés:

Nincsenek véletlenek. Minden okkal történik, még akkor is, ha sok esetben elsőre nem látjuk át az eseményeket. Léteznek jelek, amelyek vezetnek bennünket. Felismerjük a sorsszerűséget, a sorsszerű találkozásokat, visszaköszönnek az előző életbeli ismerőseink.
 
2. felismerés:

Ha elfogadod, hogy nincsenek véletlenek, kinyílik előtted a világ és spirituálisan felébredsz. Megváltozik a gondolkodásmódod. Megérted a világ és az univerzum működését. Felismered életed valódi magasabb rendű célját. 
 

3. felismerés:

Mindennek és mindenkinek van energiája, minden isteni energiából áll. Ezt az energiát (az aurát) láthatjuk, érzékelhetjük, formálhatjuk, irányíthatjuk. Amire a figyelmünket fordítjuk, azt tápláljuk energiával. 

4. felismerés:

Adott számunkra egy hatalmas, szent energiaforrás, de ettől a legtöbben el vagyunk vágva. Éppen ezért az emberek egymás energiáját használják fel, szívják el. Nincs meg bennünk a biztonságérzet és gyengének érezzük magunkat. Ennek okán manipuláljuk egymást, csakhogy így elgyengítjük a másikat. Ráadásul ez az oka a világban zajló háborúknak és az általános konfliktusoknak, mert energiához akarunk jutni. 

5. felismerés:

Csakhogy energiát nem csak más emberek által szerezhetünk vagy veszítünk el. A félelem, a bizonytalanság érzete, az erőszak is energiavesztéssel jár. Viszont a szeretet rengeteg energiát ad. Illetve, ha képesek vagyunk a dolgok szépségét meglátni és megállni, megfigyelni, tudunk önfeledten örülni, akkor megnyílunk az előbb is említett nagyobb, az isteni energiaforrás számára és misztikus átalakulásban lesz részünk. Olyankor elönt bennünket a végtelen energia, a szeretet és kapcsolatba kerülünk a felsőbb énünkkel, vagyis tudatossá válunk. 

6. felismerés:

Már azzal is megnyitjuk magunkat az említett forrás számára, ha nem vesszük el mások energiáját, felhagyunk a hatalmi harcokkal. Meg kell szabadulni attól, hogy manipuláljunk másokat, mindenáron elakarjuk nyerni a figyelmüket, megfélemlítsük embertársainkat és örökösen hibákat keressünk a másikban. Ezekkel mind energiát vonunk el. Mint ahogy azzal is, ha „passzívan” vonunk el energiát önsajnáltatással, bűntudat keltéssel, az együttérzés szándékos kiváltásával. Helyettük fel kell fedezni a küldetésünket és megérteni, hogy azért vagyunk itt, hogy egymáson segítsünk és hogy az emberiséget erre az új tudatossági szintre emeljük. Ezen a szinten már elérjük a teljes önkontrollt.
 
7. felismerés:

Csak a tudatos önfejlesztés, a belső látás követése által ismerhetjük meg azt, hogy igazából kik vagyunk és mi a célunk, hogy hová kell mennünk. Amint felismerjük a személyes életcélunkat, megkapjuk hozzá az útmutatást, a segítséget is. Ez történhet álmok, megérzések, víziók, „véletlenek” formájában, tehát jönnek majd a misztikus egybeesések és elindulunk sorsunk beteljesítésének útján. 

8. felismerés:

A cél többek között az, hogy megtanuljuk feltölteni az embereket, segíteni nekik és közben útmutatást fogunk kapni. Minél többen ismerjük fel ezt és lépünk be a közös célba, új evolúciós áramlatot, új kultúrát hozunk létre és egyre magasabb energetikai állapotba kerülünk, egyre tisztább lesz a látásunk. A gyerekeknek rengeteg energiát kell adni, hogy kialakuljon a biztonságérzet és az egészséges önbizalom. A párkapcsolatot és minden más kapcsolatot fel kell szabadítani a hatalmi harcok alól. Más emberek felemelése ( a saját felsőbb énjükhöz és életcéljaik megértéséhez segíteni őket) által növekszik a saját szellemi szintünk is. Érdemes ezt csoportosan tenni és a kollektív erőre támaszkodni, ahol osztozhatunk az energián.

9. felismerés:

Amint elkezdünk folyamatosan energiát adni, annál több fog beáramlani. Ezáltal növeled a rezgésszintedet, ami a megvilágosodáshoz vezet. Hogyha a spiritualitás ezen ösvényén haladunk, akkor beteljesíthetjük az ősrobbanás óta tartó evolúció valódi, igazi értelmét és célját, vagyis hogy az emberek az energiájukat használva képesek felemelkedni egy magasabb „faji” szintre. Addig emelhetjük az energiáinkat, a rezgésünket, a tudatunkat, hogy a létezés legmagasabb dimenziójába juthatunk, ami által a mennyország láthatóvá válik, és már fizikai testünkben oda kerülhetünk, illetve megélhetjük azt. Onnantól kezdve a két dimenzió eggyé válik és az ember kilép az élet-halál körforgásából.
 
- forrás:Wadolowski Balogh Orsolya -  arkadia.hu -

- - - - - - -

Mennyei Prófécia - teljes film: 

https://www.youtube.com/watch?v=okLgNpSqKi0