2014. december 30., kedd

Semmi sem szilárd: Ez a kvantumfizika világaNobel-díjas fizikusok kétséget kizáróan bebizonyították, hogy a fizikai világ egy nagy tengernyi energia, mely milliszekundumonként vibrál ki és be, újra és újra.
Semmi sem szilárd.

Ez a kvantumfizika világa.

Bebizonyították azt is, hogy a gondolatok azok, melyek összetartják ezt a folyamatosan változó energiát azokká a "tárgyakká", melyeket látunk.

Miért van tehát az, hogy egy személyt látunk, ha ránézünk valakire, egy villogó energianyaláb helyett?

Gondoljunk egy tekercs filmre!

Egy film minden egyes másodperce 24 képkockát taralmaz. Minden képkocka között egy kis rés található. Mivel azon sebesség miatt , amellyel egyik képkocka váltja a másikat, a szemünk be van csapva, így azt gondoljuk, hogy folyamatos és mozgó képet látunk.

Gondoljunk a televízióra!

A tévéképernyő egy egyszerű cső, melyet rengeteg elektron talál el egy bizonyos módon, ami a forma és mozgás illúzióját hozza létre.

Egyébként minden tárgy ilyen. Általában 5 fizikai érzékkel rendelkezünk (látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés).

Minden egyes érzékelés egy adott spektrummal rendelkezik (például egy kutya eltérő hangtartományokat is hall mint mi, egy kígyó a fény más spektrumait látja, mint az ember, és így tovább).

Más szóval az érzékszerveink ezt a tengernyi energiát egy bizonyos korlátozott szempontból fogják fel, és alkotnak egy képet. Ugyankkor ez a kép nem teljes, és nem is pontos. Ez csupán ennek az energiának egyfajta értelmezése.

Minden értelmezésünk a valóság egy "belső térképén" alapszik, mellyel rendelkezünk, ami nem a teljes igazság. Ezen "belső térképünk" személyes életünk kollektív élményeinek eredménye.

A gondolataink ehhez a láthatatlan energiához kapcsolódnak, és meghatározzák, hogy az energia milyen formát öltsön. A gondolataink a szó szoros értelmében részecske alapon formálják át az univerzumot, hogy létrehozzák a fizikai életünket.

Nézzünk csak körül!

Minden, amit csak látunk a fizikai világban egy gondolatként kezdte, mely úgymond nőtt, ahogy egyre többen és többször osztoztak rajta és kifejezték, amíg egy fizikai tárggyá vált egy sor lépésen keresztül.

Szó szerint azzá válsz, amire most gondolsz.

Az életed azzá válik, amit a legtöbbször gondoltál és hittél.

A világ szó szerint a tükröd, amely lehetővé teszi, hogy megtapasztald a fizikai síkon azt, amit a saját igazságodnak tartasz, amíg meg nem változtatod.

A kvantumfizika megmutatja nekünk, hogy a világ nem egy szilárd és megváltoztathatatlan dolog, mint aminek tűnik. Ehelyett ez egy nagyon változékony hely, mely az egyéni és kollektív gondolataink segítségével folyamatosan épül fel.

Amiről úgy gondoljuk, hogy igaz, az valójában egy illúzió, olyan, mint egy varázslat.

Szerencsére már elkezdtük feltárni ezt az illúziót, és ami még fontosabb, hogy milyen módon lehet megváltoztatni.

Miből épül fel a tested?

Az emberi szervezet kilenc rendszert tartalmaz, köztük a keringési, emésztési, endokrin, izom, ideg, nemi, légzőszervi, csontváz, és a kiválasztó rendszert.

Mik alkotják ezeket?

Szövetek és szervek.

Miből állnak a szövetek és a szervek?

Sejtekből.

Miből állnak a sejtek?

Molekulákból.

Miből épülnek fel a molekulák?

Atomokból.

Mik alkotják az atomokat?

Szubatomi részecskék.

Mi hozza létre a szubatomi részecskéket?

Energia!

Te és én tiszta fényenergia vagyunk a legszebb, és legértelmesebb konfigurációban. Energia, mely folyamatosan változik a felszín alatt, és te irányítod az egészet az erőteljes elméddel.

Egyetlen nagy csillag vagy, és hatalmas emberi lény.

Ha látnád magadat egy erős elektronmikroszkóp alatt, és egyéb kísérleteket végeznél magadon megfigyelhetnéd, hogy egy folyamatosan változó energiából épülsz fel elektronok, neutronok, fotonok stb. formájában.

Ahogy körülötted minden más is. A kvantumfizika azt mondja, hogy magának egy tárgynak a megfigyelése okozza azt, hogy ott van a tárgy ahol, és ahogy azt megfigyeljük.

Az objektum nem létezik a megfigyelőtől függetlenül. Tehát mint látod, a megfigyelés, a figyelem valami iránt, és a szándék az, ami szó szerint megteremti azt a dolgot.

Ez tudományos és bizonyított.

A világ szellemből, elméből és testből épül fel.

Ezek közül mindháromnak, szellemnek, léleknek és a testnek van egy egyedi funkciója, amin nem osztozunk másokkal. Amit a szemeddel látsz, és a testeddel tapasztalsz az a fizikai világ, amit testnek fogunk hívni. A test egy hatás, amit egy ok hozott létre.

Ez az ok a gondolat.

A test nem hozható létre. Csak tapasztalat lehet, és megtapasztalt... ez az egyedülálló funkciója.

A gondolat nem tapasztalható meg, csak megalkotni, létrehozni és értelmezni lehet. Szüksége van a viszonylagosság világára (a fizikai világra, a testre) megtapasztalni önmagát.

A lélek mindaz, ami életet ad a gondolatnak és a testnek.

A testnek nem áll hatalmában, hogy teremtsen, bár azt az illúziót kelti, hogy képes rá. Ez az oka sok frusztrációnak. A test tisztán egy hatás, és nincs módjában, hogy bármit okozzon vagy létrehozzon.

Az összes információ kulcsa az, hogy miképpen tudod megtanulni az univerzumot másképp látni, mint ahogy jelenleg teszed, hogy képes legyél bármit manifesztálni, amire igazán vágysz.

(Forrás: John Assaraf)