2015. május 8., péntek

A LÉLEK



Milyennek képzeljem a lelkem?

Az őrangyalom így próbálta elmagyarázni, amikor először kérdeztem tőle, hogy ki az én lelkem, és hogyan találhatnék rá? A lélek nagyon finom rezdülése Istennek. Minden lélek különleges, egyedi és megismételhetetlen. Finom energiából épül fel. Nagyon magas a rezgése. Minél tisztább a lélek, annál magasabb a rezgése. Képzeld el, mikor rátalálsz a padláson egy régi tálra. Még talán dédszüleidé volt, és elkezded tisztogatni. Vajon hány réteget szedsz le róla? Egyre finomabban és finomabban, hogy maga a tál ne sérüljön. S végén ott van fényesen és tisztán, ragyogóan, egy karcolás nélkül, ha eléggé óvatos voltál és nem sajnáltad a munkát. Kisugározza feléd az ütemes jeleket, és visszaválaszol a Teremtő. Így tart életben téged.




A lelkünkről

A lelkünk nem a psziché. A lelkünk egy égi létforma, önálló élőlény, akit Isten teremtett. Lelkünk a Fény szülötte és örök életű. Él, emlékezik, gondolkodik, és ami a legfontosabb, szabad.
Sarkítva azt mondhatnánk, hogy a lélek a tudat, mivel csak nagyon leegyszerűsítve vagyunk képesek megérteni a lelkek létformáját. Csak úgy érthetjük meg, ha képesek vagyunk elrugaszkodni a fizikai síktól. Az eddig elfogadott tanítások szerint a lelkünk a testünkbe van zárva, a testünk börtönében él. Ez nem így van. Velünk csak a lelkünk alsó szintje érintkezik. Ezért van a sok tévedés, ezért hisszük a lelket lélekdarabnak, energiának, vagy hordozó erőnek, vagy bármi másnak.
Földi szempontból nézve a lélek olyan ember, aki a lélek fizikai síkon való kivetülésének tudja magát, aki tisztában van isteni mivoltával, hallgat felsőbb tudatára és tudja hová tart.

A lélek főbb ismérvei

Formája
Formailag a lélek a Teremtőből kiáradt, isteni energia, kozmikus esszencia, amit a Fény táplál. Alakja nem definiálható. Magasságuk az emberi méret tízszerese. A lelkek képesek valamennyi létsíkon, a tartózkodási helyüknek megfelelő formát ölteni.

Tápláléka
A tiszta lelket a szentlélekerő táplálja, ami a Teremtőből árad, mint a legtisztább energia, ami létrehozta és táplálja az életet.

Neme
A lélek kétnemű, mindkét nemet magában foglalja. A férfi-női pólus benne egymás ellensúlya, így lehet a földön férfi és nő.

Szervei
Nincsenek szervei, mivel tiszta, isteni energialény. Szerveinek talán a tudati rétegeit mondhatjuk. Talán innen eredt lélekismeret hiányában az ember test-lélek-szellem szerinti meghatározása. Tudati szintjei világokat kötnek össze. Minden világa más szinten rezeg, függetlenek egymástól, de együtt alkotják a lelket. Ugyanúgy, mint az ember szervei egymástól függetlenek, de embert csak együtt alkotnak. A rétegei/szervei összekapcsoltságától és a rezgések magasságától függ a lélek állapota. Minél tisztább a süvege, annál magasabb a rezgése.

Egyénisége

Rezgésével különbözik a többi lélektől. A rezgésén keresztül nyilvánul meg. Ha szeretné megmutatni magát, addig változtatja a rezgését, amíg szemmel érzékelhető anyaggá sűrűsödik.

Univerzumban elfoglalt helye

A lelkek hatalmasak, univerzálisak, nincsenek a földhöz és időhöz kötve. Fejlődésük az univerzumban játszódik le, és nem a földön. A fizikai dimenzió szabályai nem kötik. Sem az idő, sem a tér szabályai nem hatnak rá.

Kozmikus hovatartozása

A léleknek, így vele együtt az embernek, lelki vezetője, segítői, égi családja, égi neve, égi háza van. Minden éjszaka egy kis időre hazatér.

Láthatósága

Láthatatlan, de nem érzékelhetetlen. Műszerrel nem mérhető, de rezdüléseit érezzük. Jelen van gondolatainkban, érzékelésünkben, érzelmeinkben. Ami látható belőle az a süveg. A süveg mindig emberi formát mutat. Bármikor megmutathatja magát egészben, vagy vetíthet ki képeket elénk a múltból vagy a jövőből. Kivetítéseit mindig a harmadik szemünkön keresztül érzékeljük. A harmadik szemes látással azt látjuk, amit velünk a lelkünk láttatni akar.

Emberi megnyilvánulása

A karma törvénye miatt a lélek alsó szintje szoros egységet alkot a testünkkel, de nem része a testünknek. A karmikus szálak behálózzák a lélek süvegét, de a karmikus szálak nincsenek összekötve a testünkkel. A test és a lélek összekapcsolódásától függ, hogy mennyire hatja át ereje a testünket. Amikor a lelki tisztulási folyamatban megtisztul a süveg, akkor ébred bennünk az összekapcsoltság érzése. Össze van kötve velünk, de tőlünk függetlenül él, mint hal a vízben, a saját közegében.
Lelkünk sugallataival a gondolatainkban van jelen. Sugallatait saját gondolatoknak érzékeljük.
Lelkünk a testünkben, mint egy éltető erő, életerő van jelen. A lélekerőn keresztül minden sejtünket áthatja. A lélekerő az ezüstszálon keresztül áramlik a test felé, életerővé alakul, és ez tartja fenn az emberi életet. Erőit nem érzékeljük, mert elvegyült emberi természetünkkel. Addig élünk, amíg ereje a testünkben tartózkodik. Amikor kivonja testünkből a lélekerőt, mozdulatlanná válunk. Végleg kiegyenesedünk, soha többé nem vagyunk képesek felvenni a gömbformát, ami a méhen belül még jellemző ránk.
Lelkünk az érzékelésünkben a finom rezgések érzékelésével, a meghitt pillanatainkkal van jelen. Testünkkel a durva rezgéseket érzékeljük. Harmadik szemünk használatával a belső látásunkban a képi üzeneteivel van jelen. Jelen van a belső Csendben, amikor a belső hallásunkon keresztül szól hozzánk lelkünk hangja. Olyan, mintha kívülről hallanánk vissza, amit mond, de tudnunk kell, hogy hangja a mi belső hangunk. Kívülről szól, mert csak az a beszéd kerül a tudatunkba, amit visszahallunk.

(Molnár Mária parapszichológus)