2017. június 13., kedd

Bagdi Bella: Hiszem,hogy életünk célja a boldogság keresése


Hiszem, hogy életünk célja a boldogság keresése. Akár hiszünk Istenben, akár nem, akár van vallásos hitünk, akár nincs, mindannyian valami jobbra törekszünk az életünkben. Bármit is teszünk, azért tesszük azt, mert a boldogság felé szeretnénk mozdulni tovább. De ennek a fordítottjában is hiszek: bármi is történik velünk, az is a boldogság irányába visz minket tovább.


Hiszem, hogy a boldogság elérhető a tudatunk segítségével.

"Nincs szükségünk több pénzre, nagyobb sikerre vagy hírnévre, nincs szükségünk tökéletes testre, de még tökéletes társra sem, most ebben a szent pillanatban csupán a tudatunkra van szükségünk, hogy elérjük a tökéletes boldogságot.
A tudatunk edzése révén változhatunk, alakíthatjuk magunkat.
Ha kialakítunk egy bizonyos belső fegyelmet, akkor megváltoztathatjuk a hozzáállásunkat, az egész világlátásunkat, az élethez való közelítésünket." (Dalai Láma)

Mindannyian képesek vagyunk arra, hogy megtaláljunk egyfajta személyes boldogságot, mely megmutatkozik a jellemünkben, a jelenlétünkben, amely a jóság légkörét teremti meg.

Éljünk bár csak egyetlen napot, vagy akár száz évet még, a központi kérdés minden emberi lény számára ugyanaz:
mi az életünk célja? mi teszi az életünket értelmessé?
Létezésünk célja a boldogság megtapasztalása. a boldogság keresése.

Bagdi Bella: HOOPONOPONO- videó


Ha átjárhatóvá tesszük magunkat a boldogság számára, nem kell többé az életünk értelmét kutatnunk.
A Csodák tanítása azt mondja, Isten akarata az, hogy tökéletesen boldogok legyünk és egyetlen feladatunk az életben megtanulni a megváltást, megtanulni megváltani magunkat mindattól, ami elválaszt minket a boldogságunktól.

Ami engem illet, azok a dalok, amelyek rajtam keresztül válnak hallhatóvá a világban, a legnagyobb tanítóim. Mindig emlékeztetnek arra, mi a valódi feladatom. A boldogságra és a belső békére edzik a tudatom. Néha úgy érzem, az életemet mentik meg. A derű nyugalmát hozzák el.
Boldogsággal tölt el, hogy ezt másokkal is megoszthatom. hogy ezt most veletek is megoszthatom.

Azt kívánom, hogy képessé váljunk arra, hogy az életünket a boldogságnak szenteljük, hogy elkötelezzük magunkat a valódi feladatunk beteljesítése mellett.

Azt kívánom, hogy a boldogság derűje mindig maradjon ébren a tudatosságunkban minden nap és minden helyzetben, ahová csak eljutunk az utunk során, hogy emlékeztessen minket arra, hogy elérkezett az idő, hogy minden nap tegyünk valamit azért, hogy nyugalom lépjen a béke nélküli világunk helyébe, hogy szeretet lépjen a megbocsátás nélküli világunk helyébe, hogy fény lépjen a világosság nélküli világunk helyébe és hozzon megváltó gyógyulást az egész életünkre.

(forrás: Bagdi Bella youtube.com)