2017. június 2., péntek

Ezért találkozunk ugyanazokkal a lelkekkel minden inkarnáció soránA karmikus tanítások szerint mindig ugyanazok a lelkek találkoznak, csak különböző emberek formájában. A lélek a fizikai megtestesülés ciklusain megy keresztül, mert valamilyen adóssággal vagy kötelezettséggel tartozik, ezért nem teljesen szabad.


A másokkal való kölcsönhatás révén lehetőséget kapunk arra, hogy megszabaduljunk a "rossz" karma bilincseitől. A karma nem más, mint a szeretet és a Forrással való kapcsolat hiányából fakadó tettek eredménye, a karmikus tanítások szerint.

Alapvetően egy olyan energiaforrásból származunk, amelyet Szeretetnek hívunk. Az életeink során látjuk ezt a gyönyörű energiát, és sok néven illetjük. Tény, hogy a romantikus szerelem, amit egymás iránt érzünk csak egy pillantást jelent erre a forrásra.

Ez a Szeretet forrás a valódi otthonunk, ahonnan a lelkünk származik, és azért jöttünk ide ebbe a világba, hogy kifejezzük ezt a Szeretetet a másokkal való kölcsönhatás révén.

De ahogy az életünkön haladunk keresztül elfelejtjük, hogy honnan jöttünk, már nem hangolódunk rá a Szeretet forrására, és szándékosan megsértjük egymást.

A szeretet hiánya miatt tudatosan vagy öntudatlanul bántunk másokat, vagy bántanak bennünket. Így térünk el a Szeretet forrásunktól és hozzuk létre ezeket az "adósságokat" vagy akadályokat, amelyekre szükségünk van bizonyos kölcsönhatások átgondolására.

A karmikus tanítások szerint a karmikus feljegyzések az Akashában (az univerzum emlékében) vannak tárolva, és nem állnak rendelkezésre a tudatos elménkben. De megtanulhatjuk a leckéket azon érzések és érzelmek révén, amelyeket mások idéznek elő bennünk.

Ha valaki teljesíti a célját, akkor eltávolodik az életünkből. Vannak, akik miatt kellemetlenül érezzük magunkat, amikor közel állunk hozzájuk, ezért egy kis megkönnyebbülés, hogy eltávolodunk tőlük.

Azok az emberek, akikkel életünk során találkozunk a tanítóink, akiknek szerepe az, hogy segítsenek nekünk abban, hogy megszabadulhassunk azoktól a mérgező dolgoktól, melyeket magunkban tartogatunk.

Egy emberrel való első kapcsolat vizuális szinten zajlik, de általában a vonzódás egy másik tudatalatti szintről származik, ahol a tudatalatti karmikus feljegyzések olvashatók.

A karmikus feljegyzéseink és a másik személy karmikus feljegyzése "felismeri" az alapvető dolgot a karmánk tisztázása érdekében, így kapcsolódás vagy belépés jön létre egymás életébe.

A kapcsolatok talán a karmikus adósságunk legjobb tükörképei. Nézzük a Szeretet forrását, de a bennünk lévő mérgek mozaikain keresztül.

Olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik tükrözik az összes elfojtott "szennyeződésünket", amely megakadályozza, hogy tiszta szeretetet sugározzunk.

Egy kapcsolatban nem növekszünk azáltal, ha a legjobb tulajdonságainkat fejezzük ki, amelyek valójában nem mi vagyunk, hanem a konfliktusok által.

A konfliktusok pillanatai aranyat érnek, mert fontos dolgok történnek. Amikor megvan a féltékenységünk első pillanata, meg kell kérdeznünk magunkat: "Miért van ez az érzésem? Mi ez bennem?"

Ezek a töredékek a személyiségünk gyengeségei. Lehet, hogy gyerekkorunkban kiközösítettek bennünket, és ez az elutasítás életünk döntő időszakában mágnesként vonzotta ezeket az érzelmeket.

Így idővel személyiségünk polarizálja és darabjaira bontja ezeket a bizonyos érzelmi élményeket, például a félelmet, fájdalmat, gyűlöletet, féltékenységet és így tovább, míg egy részünk továbbra is stabilan működik.

A stabilitás elképzelését kényszerítjük rá a másokkal való kapcsolatainkra. De ha a partner viselkedése elmarad ettől a gondolattól, és ha nem tudjuk megérteni néhány tettét, akkor átváltunk a félelem töredékekre, ahonnan a tudatunk meríti hiedelmeit.

Minél inkább megszabadulunk ezektől a töredékektől, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy tiszta szeretetet sugározzunk alaptermészetünk szerint.

A karma lényege nem az, hogy szenvedned kelljen, hanem, hogy képes legyél egyesülni a feltétel nélküli szeretettel és a lelki integritásoddal.

Ennek a szerepe az, hogy visszahozzon a tiszta szeretet természetes frekvenciájába, amit fiatal korodban sugároztál, mielőtt minden darabokra tört volna.

Ezért találkozunk ugyanazon lelkekkel minden inkarnáció során, hogy segítsenek megtanulni a leckét, melyek visszavezetnek az elsődleges célunkhoz, hogy terjesszük a szeretetet.

Mindannyian darabjai vagyunk ennek a nagy kirakósnak. Mindkettő vagyok, a csepp (én) és az óceán (minden ember), mert minden apró cseppben ott az óceán. És mindaddig, amíg a kapcsolatok nem kristályosodnak ki ezen a szinten, az emberek folytatják az inkarnáció ciklusait a különböző életekben és különböző szerepekben.


Az inkarnáció szellemi törvényei
Szabó Judit


Az ember földi testet öltése számos szellemi tanítás témája, de arra, hogy pontosan hogyan is történik ez, csak nagyon szűkszavú utalások vannak. E hiányzó részleteket igyekszik összefoglalni és bemutatni ez a könyv a szellemi törvények tükrében.

Megtudhatjuk, miért került földi testbe az ember, mi a célja az inkarnációnak, kik és hogyan írják az élettervet, milyen képességeket hozunk magunkkal, és mitől függ az egészségünk. A szerző részletesen leírja a testet öltés folyamatát egészen a megszületésig, rávilágít a sors és szabad akarat összefüggéseire és a karma kérdésére.

A könyv második felében bemutatja a szenvedés és a földi megpróbáltatások valódi, szellemi célját, a kegyelem karmaoldó hatását, és azokat a helyzeteket, ahol a szenvedés oka nem a karma. Végül pedig útmutatót nyújt az értékes inkarnáció megéléséhez, a nehézségek csökkentéséhez és a szamszárából való megszabaduláshoz.

A könyv világos, érthető stílusa és a mindennapokból vett példái közel hozzák ezt az izgalmas témát minden érdeklődő számára.

(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)

Szabó Judit - Részlet a Kapuk Záródnak Című Előadásból - videó