2018. február 16., péntek

Ki vagy Te valójában?



Egyszerűen szólva a megvilágosodás azt jelenti, hogy ráébredünk a teljes igazságára annak, hogy kik vagyunk valójában. Ez nem intellektuális, elméleti vagy mentális megértése az Igazságnak, ez nem olyan valami, amire szert tehetünk. Ez a felismerése vagy felfedezése annak, hogy az Igazság mi magunk vagyunk, és mindig is azok voltunk.


A megvilágosodás kifejezés azt jelenti, hogy felfedjük és így eltávolítjuk mindazt, ami látszólag blokkolja az igazságot, hogy így visszatérjünk a valódi természetünk felismeréséhez. Tehát amikor a megvilágosodás kifejezést használjuk, ez valójában azt jelenti, hogy valaki visszatér a természetes lényéhez, az eredeti tudatához, a természetes állapotához, amely állandóan jelenlévő és időtlen.

Gangaji

A legtöbb ember hamis felfogással rendelkezik az életről és önmagáról, általában egy "személy" korlátozott önazonosságával. Mi vagyunk a tudatosság, amely bár alaktalan, mégis számtalan formában nyilvánul meg, beleértve ezt a jelenlegi testet és elmét, és annak minden megszerzett kondicionálását, gondolatát, érzelmeit, fogalmait és kivetítéseit.

A tudat valahogy átmenetileg azonosul a testtel és azzal a kondicionálással, amely felmerült a testben, azután önmagaként hisz ebben a korlátozott test-elme konstrukcióban. Ezt nevezik tudatlanságnak, amely téveszméket idéz elő, mert ez egy nagyon korlátozott fogalmát jelenti a tudatosságnak, miközben a tudat valójában végtelenül szélesebb, mint bármely más konstrukció.

Ezért ennek a hibának a felismerését és a "felébredést" ebből a korlátozott állapotból az eredeti, kötetlen önvalónkba nevezik megvilágosodásnak.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)

Gangaji - Végső Igazság - videó