2018. február 1., csütörtök

Tudósoknak sikerült beszkennelni a testen kívüli állapotot! Megvan a túlvilág legfőbb bizonyítéka?



Az emberi tudat tényleg képes elhagyni a testet.

Egyesek képesek akaratlagosan megélni a testen kívüli állapotot. Ez egy olyan ritka képesség, mely a túlvilág mezsgyéjére is vezethet egyes kutatók, paranormális szakemberek szerint.


A legtöbbünk nem képes ilyenre. Általában különböző fejet, vagy szervezetet ért traumák hatására élünk át ilyen élményeket, de van, hogy egyes tudatmódosító szerek tudnak ilyet kiváltani.

Az Ottawa Egyetem egyik pszichológushallgatója azonban tudatosan képes ezt előidézni, így rajta végeztek el egy kísérletet. Az akkori kísérleteket aztán nemrégiben megerősítették, miután újra elvégezték őket.

Először sikerült beszkennelniük a tudósoknak a testen kívüli állapotot, ami sokkal közelebb viheti a tudomány annak megértéséhez, hogyan működik az emberi agy, és a tudat kapcsolata.

Ha ugyanis elhagyhatjuk a testünket, akkor a tudatunk más alkalmakkor is képes erre, és a halál után feltehetően szintén megszűnik a kapcsolat – örökre. Ez részben a halál utáni életet is bizonyíthatja, hiszen rámutat valamire, ami a testen kívül is lezajlik, függetlenül attól, hogy hisz benne a tudomány, vagy sem, mivel mérhető.


A kutatók fMRI-készülékkel beszkennelték a nő agyát az élmény alatt.

A testen kívüli élményt a legtöbben halálközeli élménnyel együtt élik meg: úgy érezzük, hogy saját testünk felett lebegünk, és úgy látjuk, ahogy a sebészek láthatnak minket, amikor fölénk hajolnak. Az élményt általában a testben lévő gyógyszerekhez vagy trauma hatására felszabadult hormonokhoz kötik.

“Képes volt magát nézni úgy, hogy a levegőben forog a teste körül, illetve fekszik és vízszintes síkban gördül. Azzal viszont tisztában van, hogy valódi teste mozdulatlan. “

A beszámolóból sok minden kiderült, akárcsak a szkennelés eredményéből.

Az fMRI-vel felvett tudatmegélés nagyon közel vihet minket a túlvilági folyamatok megismeréséhez, ha valóban létezik túlvilág. Egyesek szerint a halál beálltakor jelentkező szinte mindig pontosan 21 grammos súlyveszteséggel is összefügghet a testen kívüli állapot.

21 gramm avagy az emberi lélek súlyának nyomában:
http://dszilvia.blogspot.hu/2016/05/21-gramm-avagy-az-emberi-lelek-sulyanak.html

Egyes gyanúk szerint ugyanis ennyi lehet a lélek súlya. Ezt korábban több orvos és szakértő is próbálta kutatni, és számtalan olyan megfigyelést tettek, melyek kizárták, hogy gázok, vagy testnedvek felszabadulása miatt lenne könnyebb a halál pillanata után a test.

A mostani feltételezések szerint talán a tudattal lehet kapcsolatban.


A tudat részben maga a lélek is. Egy asztrálprojekció, mely nincs a testhez kötve, és a kötelék felbontható.

Az biztos, hogy a nő nem hamisította a tüneteket, valami biztostan történt az agyában, ami alapján máshogyan élte meg a világot.

A kutatók azonban egyelőre nem tudják megmondani, mi lehet a pontos ok, ráadásul a tanulmányban csak egyetlen résztvevő volt.
A kutatók szerint ez az élmény sokkal gyakoribb lehet, mint eddig gondoltuk…

(forrás: titokterminal.com)

Hogyan változtathatnak meg a testen kívüli élmények minket és a társadalmunkat? - Nanci Trivellato -videó