2018. február 12., hétfő

Tippi Degré kalandjai Afrikában



Tippi Degré, teljes nevén Tippi Benjamine Okanti Degré biztosan nem mondhatja el magáról hogy átlagos gyerekkora volt. Kislányként ugyanis első 10 évét az afrikai vadonban töltötte természetfotós szüleivel.


A francia fotós házaspár, Sylvie Robert és Alain Degré éppen Afrikában élt és az állatokat fotózták a szavannán, amikor 1990. júniusában megszületett a kislányuk, Tippi. Az afrikaiak azt suttogták róla, hogy érti az állatok nyelvét.



Sokszor csak a valódi Maugliként emlegetik. Tippi tényleg tudhat valamit, tíz évig élt, játszott együtt a vadállatokkal, de soha egyetlenegy sem harapta meg. A szőke kislányról már totyogó pelenkás korában kiderült, hogy különleges kapcsolata van az állatokkal.


Tippi kétéves koráig óriási békákat és veszélyes kígyókat ölelgetett, később már szurikáták, rókák és gazellák, majd elefántok, tigrisek, párducok és oroszlánok voltak a barátai.


Anyja, Sylvie szerint komolyabb baja soha nem történt ennyi veszélyes vadállat között sem, csupán kétszer harapta meg egy szurikáta az orrát, egyszer meg egy kis oroszlán lökte fel a farkával. Tippi igazi struccon lovagolhatott, leopárdokkal és elefántokkal játszott együtt. “Elképesztő az a kapcsolat, amit kialakított az állatokkal. Sosem zavarta, hogy az elefánt hússzor nagyobb nála” – mesélte Sylvie. “Mintha tényleg beszélt volna hozzájuk.


A fotókon szereplő állatok vadak, emberrel alig találkoztak. Ennek ellenére egyetlen vadállat sem viselkedett agresszíven Tippivel, sőt! A találkozásuk után pár perccel már boldogan játszottak együtt. Elképesztő volt látni anyaként és persze fotósként is. Büszke vagyok a lányomra, és hálát adok a sorsnak, hogy ilyen kalandokban lehetett részünk.”


Az Afrikában töltött éveiről egy gyönyörű fotókkal tarkított könyv is megjelent, amely Tippi életét mutatja be a vadonban, a címe pedig Tippi: My Book of Africa, azaz Az én afrikai könyvem.


A kiadványban több száz lenyűgöző fotó mellett a kislány eseménydús éveit is megismerhetjük. Az egykor vadon élő kislányból azóta fiatal nő lett, aki tele van egyedi és megismételhetetlen élményekkel a gyerekkorából. Tippi ma már 27 éves.


(forrás: erdekesvilag.hu)

Tippi - videó