2018. július 7., szombat

Jane Roberts magasabb dimenzióbeli kapcsolata Seth elmagyarázza a halál utáni életünket


Sokan valószínűleg már ismerik Jane Roberts úttörő, csatornázott munkáit a 60-as és a 70-es évekből. Azok számára, akik még nem találkoztak vele, talán bevezetőként elég annyi, hogy a legelképesztőbb ezoterikus és mélyen filozófiai, metafizikai művek kerültek ki a kezei közül, amelyeket valaha is csatornázás révén hoztak létre. Munkái révén megismerhetjük a túlvilági életet és közvetlenül a halál utáni tapasztalatot egy "idős szellem" szemszögéből nézve, aki többször átélte a lét ciklusait, mint hogy meg tudná számolni.

Jane Roberts (1929-1984)

"Ha az ember sokszor született és halt meg, minden egyes halálkor várva az elmúlást, és amikor ezt a tapasztalatot követi annak felismerése, hogy a létezés tovább folytatódik, akkor egyfajta isteni komédia érzése lép be," - Seth, Jane Roberts csatornázásán keresztül.

A csatornázás egy olyan módszer, melynek során egy személy (a csatornázó) transzszerű állapotba kerül, és egy pszichológiai híd alakul ki egy nem fizikai entitással, aki ezután a csatornázón keresztül beszél. A csatornázó általában nincs tudatában annak, amit rajta keresztül mondanak, és úgy tűnik, mintha a nem fizikai személyiség "irányítaná", bár a valóságban ez egy partnerség.

Ebben az esetben Jane Roberts egy "Seth"-nek nevezett entitás üzeneteit csatornázta, és több mint három évtizede megírta saját köteteit a túlvilágról, a valóság természetéről, a tudományról, az egészségről, a személyes fejlődésről, a tudatosságról, az alternatív történelemről és számos más témáról. A könyveket egy nagyon fejlett szellem szemszögéből írták, aki sok életet élt és már nem fókuszál a fizikai valóságra.

Jane-en keresztül tért vissza tanítóként, hogy segítsen nekünk emlékezni spirituális örökségünkre, és hogy erőt adjon nekünk ahhoz, hogy pozitív változásokat hozzunk létre az életünkben. Jane Roberts, maga a szerző, hetente két ülést szentelt Seth anyagának, bár mire a könyvek elkészültek, ő is elsőként olvasta el őket, mint mindenki más. Nem volt tudatos emléke arról, hogy Seth mit közvetített rajta keresztül.


Vannak, akik megosztották véleményüket a csatornázással kapcsolatban. Persze mindenkinek magának kell elolvasni a "Seth megszólal" című művet, mert a munka annyira megdöbbentő és olyan eredeti volt a maga idejében, hogy őszintén szólva nem számít, hogy mások mit gondolnak róla. Voltak, akik mélyrehatóan vizsgálták Jane Roberts és férje, Robert Butts életét és munkásságát (aki a csatornázott művek átírásáért volt felelős), és semmiféle bizonyítékot vagy motivációt nem találtak a csalásra.

Jane szinte a halálos ágyán is csatornázott, és eltekintve a könyveiből származó szerény bevételtől, többé-kevésbé visszahúzódó életet élt, kerülve a hírnevet. Vagyonra nem tett szert, de rengeteg időt szentelt Seth üzeneteinek csatornázására. Ő és a férje egy szolid apartmanban éltek Elmira-ban, New York államban, és csak sokkal később lett elegendő pénzük ahhoz, hogy házat vásárolhassanak.

Robert F. Butts festménye Sethrõl, egy 1968-as víziója nyomán

Nyilvánvaló, hogy Jane nem a dicsőségért vagy a vagyonért tette mindezt, hiszen egyiket sem szerezte meg, de a csatornázás folytatódott. Számos munkája valamint nem publikált anyaga található jelenleg a Yale könyvtárban. Az elmúlt időszakban kutatók és pszichológusok is tesztelték, és mindenki elismerte, hogy nincs bizonyíték a csalásra.

Tény, hogy mind a mai napig a Seth anyag számít az egyetlen olyan túlvilágról szóló forrásnak, amelyről sokan hiszik, hogy valódi, és amikor először olvassák őket, úgy tűnik, hogy felidéz bennük egyfajta emlékezést és az igazság érzését.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.com)

- - - - - - 

Kapcsolódó írás
Kicsoda Seth? - Sethről általában

- - - - - - - 

Hangoskönyv Seth megszólal -A látszat néha mindig csal - videó
forrás:Elefá


Jane Roberts -Seth megszólal:


 Seth beszél- videó
forrás:We Plants Are Happy Plants