2019. december 8., vasárnap

Advent időszaka: Szabadítsd fel lelked a terhek alól!



Advent időszaka mindig óriási hatással van életünkre. A legnagyobb rohanás közepette is vágyunk a lecsendesedésre, a lélek békéjére. Átértékeljük életünket.
Még a szkeptikus emberek is észreveszik, hogy ilyenkor vágynak jónak lenni. Igénylik azt, hogy fontosak legyenek. 


A 2019-es évben is gyors és nehéz energiák működtek, vegyes érzéseket keltve az emberekben. Mélyen belül azt érezzük, hogy békére, nyugalomra, lecsendesedésre vágyunk, harmóniában önmagunkkal. Ugyanakkor felzaklatják lelkünket a múltból felbukkanó emberek és "újra meg újra" ismétlődő események. Fáradtan rogyunk össze és kérdezzük: "Vajon mit kell még tanulnom? Mire akar rávilágítani a helyzetem?"

Embertársaink most a legmélyebb félelmeinkkel szembesítenek bennünket. Ha rettegsz a magánytól, akkor eltávolodnak Tőled, magadra hagynak, hogy legyen lehetőséged megbékélni ezzel. Hogy meg tudj bírkózni a félelemmel, szembe tudj nézni saját démonjaiddal, és végre megszabadulj tőlük. Méghozzá úgy, hogy barátságot köttök. Elfogadod a helyzetet, amiben vagy, hiszen tudod, hogy Te alakítottad a sorsod, s pontosan erre van szükséged a fejlődéshez.

Ha nem tudsz elfogadni, mindig csak adsz, akkor most szembesülsz azzal, hogy kihasználnak. Rá kell döbbenned, mi az, amivel eddig nem voltál hajlandó szembenézni. Ha rettegsz a szegénységtől, megfosztanak fontos dolgoktól. Ha nem tudsz kiállni magadért, akkor olyan váratlan szituációkat állítanak eléd, amelyben gyakorolhatod. Mindezt csupán azért, hogy megbarátkozz félelmeiddel és szélnek ereszd őket. Aki most ellenáll a változásnak, kemény heteket fog megélni. Aki tiltakozik, azt elkezdi vonszolni, löködni a sors.

A félelem kaput nyit a sötétségnek. Aki fél, azt könnyen befolyásolják, manipulálják.
Ha hajlandó vagy megválni a félelmeidtől, egy csodás teremtő időszak következhet. Akkor már Te határozod meg a sorsodat, nem a politika, a környezet, a család, a barátok. Egyedül TE!

Ebben az időszakban érdemes egy szál fehér gyertyával időt szánni magunkra (akár minden vasárnap), és elgondolkodni azon, hogy a közelmúlt eseményei milyen félelmeket aktiváltak lelkemben. Eldönteni, mit akarunk szélnek ereszteni. Ha ezzel szembesülünk, tudni fogjuk, hogyan változtassunk életünkön.

Ne függj senkitől! Ez egy magányos időszak. Mindenki a saját feladataival van elfoglalva, és ez így van jól.
Ne feledd, minden megoldott feladat erősebbé tesz. 

Minél magasabbra mászol a hegyen, annál több mindent látsz, ami a völgyből láthatatlan. Ha bátor vagy, megnyílik a világ, rálátsz majd a megoldásokra. Ha most szembenézel a félelmeiddel, elengeded őket, akkor legyőzted önmagad, s ezáltal a világot. Magad mögött hagyod több ezer élet fájdalmát. Kipipálhatsz számtalan karmikus leckét. Ez a gyors energia lehetővé teszi. Használd ki ezt az időszakot, hogy belépj egy olyan kapun, ami elvezet ahhoz a valódi életedhez, ahol lételemed az öröm és a boldogság.

Régóta tartó, minden ideget felörlő karmikus kapcsolatok záródnak le, és szívmelengető találkozásokban lehet részünk.

Már nincs vissza sok ebből az évből, és ha most tudatosan dolgozol magadon, végre egy kellemesebb időszak következik majd. Rengeteg új lehetőséget kínál az élet, Te pedig válogathatsz.

Ha beleragadsz a régi mintáidba, melyeknek eddig is rabja voltál, azt jelenti, feladtad a boldogság keresését. Hidd el, az élet precízen mutatja, hol tartasz önmagad elfogadásával, szeretetével. Az egész életed ezen múlik. Nem azért jöttél a Földre, hogy másokat szolgálj, hanem azért, hogy önmagad tedd boldoggá. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha nem másokért élsz, hanem megkeresed azokat az embereket, akik elősegítik a fejlődésed. Nem visszahúznak maguk mellé, hanem inspirálnak a haladásra.

A küldetésed az, hogy bábból pillangóvá válj! Ne mástól várd a megváltást, csak döntsd el, hogy szárnyalni fogsz. Légy bátor! Itt az idő! Szabadítsd fel magad!

Csodaszép, adventi időszakot kívánok Nektek!

(Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)

Hallelujah - Adventi Flashmob a Bazilikánál  - videó
forrás:Együtt az Autistákért Alapítvány