2020. január 28., kedd

A FOTÓS LEKAPOTT EGY MÓKUST, MIKÖZBEN AZ MAGÁHOZ ÖLEL EGY VIRÁGOT



A holland fotográfus, Dick van Duijn rögzítette azt a pillanatot, ahogy egy mókus éppen magához ölel és megszimatol egy virágot.

Kép: Dick van Duijn Facebook

A fotós a tavalyi év során Ausztriába látogatott, ahol egy imádnivaló fotósorozatot készített, amelyben egy mókus (európai földi mókus/ közönséges ürge) a biztosan nagyon fárasztó napján megállt egy pillanatra, hogy szemügyre vegyen egy virágot.

Képek: Dick van Duijn Instagram

Van Duijn a PetaPixel-nek adott interjúja során mesélt a fotósorozatról és a mókusokról: “Az első napon megfigyeltük őket és viselkedésüket. A második napon egész nap fényképeztük őket. Közvetlenül a naplemente előtt, amikor a fény lágy és szép lett, az egyik a sok földi mókusból egy sárga virág felé sétált, hogy utána kezébe vegye és megszimatolja azt.”

Képek: Dick van Duijn Instagram

“Amikor láttam, hogy ez megtörténik egyből tudtam, hogy egy nagyon különleges és intim pillanatot sikerült rögzítenem” – mondja Van Duijn. “Nagyon boldog és elégedett voltam a kattintással.” Csupán két órájába és 200 fotóba került, hogy elkapja a tökéletes pillanatot.

Kép: Dick van Duijn Facebook

Van Duijn továbbá azt mondta, hogy reméli ez a fotósorozat ösztönzi az embereket arra, hogy több időt töltsenek a szabadban. “Ha emlékeztetjük az embereket arra, hogy milyen gyönyörű és aranyos a természet, jobban fogják érezni magukat, és az őket körülvevő világot.”

(Forrás:jazzyradio.hu)

Egy hely, ahol a mókusok kézből esznek - videó
forrás: Hajdú Online


A Debreceni Egyetem Mátrai Gyógyintézetének parkjában élő kis mókusok egyáltalán nem félnek az emberektől, akik rendszeresen etetik őket.