2020. január 19., vasárnap

Dr. Bagdy Emőke elmondja, hogyan vonzzuk be a jó dolgokat az életünkbe!



Egy nagyon hasznos és tanulságos részletet hoztunk Prof. Dr. Bagdy Emőke “Hogyan lehetnénk boldogabbak?” című könyvéből. Manapság globális problémává, már-már népbetegséggé vált a negativitás, az önbizalomhiány, a kishitűség. 
 
 Dr. Bagdy Emőke
fotó:Orbital Strangers
 
A napi mókuskerék során egyre nehezebben vesszük észre a körülöttünk lévő jó dolgokat, a mindennapi csodákat, pedig ezek sokat segíthetnének a hangulatunkon, közérzetünkön. Köztudott, hogy a gondolatnak teremtő ereje van, így bármilyen élethelyzetben is vagyunk épp, a megfelelő hozzáállással segíthetünk magunkon. Ebben segít nekünk Bagdy Emőke, a pszichológus tanácsait jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmébe:

“Minden reggel, amikor felkelünk, állítsuk be az agyunkat, az elménket a pozitív dolgokra. Egyszerűen határozzuk el, tápláljuk bele az agyunkba, hogy ma csak jó dolgok fognak történni velünk. Mondjuk el magunkban ezt a pár mondatot ébredés után:

“Jó reggelt kívánok magamnak, minden szerettemnek, és azoknak is, akikkel ma találkozni fogok. Egy fénycsóvát vezetek végig a testemen, minden alkotóelemem, a legapróbb sejtjeim is mosolyognak, örülnek a mai napnak. Ma valami jó dolog fog történni velem.” 
 

Próbálják ki bátran, működik!

A gondolat, a tudatunk ereje hatalmasabb, mint gondolnánk. Ez a folyamat a kvantumfizikában is ismert. A szemünk befogadja, amit lát, az ingereket és az információkat pedig a tarkólebenybe viszi. Ha az agy azt az “utasítást” kapta, hogy ma jó dolgok történnek, akkor ezeket fogja keresni. Ez a feladat, így eszerint cselekszik: megkeresi a jó dolgokat. És egy rövid idő után valóban észrevesszük majd a körülöttünk lévő örömteli eseményeket, dolgokat. Nyitottak leszünk a jó befogadására, érzékelésére. Érzelmi világunk pozitív irányba fordul, energia-háztartásunk feljavul. És a legjobb az egészben, hogy ehhez nem kell pénz, vagy egyetemi végzettség, csak egy kis akarás és odafigyelés. Egy héten át minden nap tudatosítsuk magunkkal, hogy ma jó dolgok történnek velünk, és közben figyeljük magunkat, lelkiállapotunkat, és a közérzetünket is.

Érdemes lehet ebben az időszakban naplót is írni, aminek segítségével még egyértelműbb lesz számunkra, hogy amit csinálunk, működik. Ha másnak nem is, higgyünk magunknak, a saját magunkon tapasztaltaknak!” – írja könyvében Dr. Bagdy.
 (forrás:ketkes.com)

Bagdy Emőke – Hogyan lehetnénk boldogabbak? (Mezőkövesd 2011) - videó
forrás:Bagdy Emőke előadásainak saját csatornája