2021. november 19., péntek

Ez az utolsó érzékszervünk, ami a halálunk előtt még működik - Ez történik a testtel hamvasztás során!


A Scientific Reports tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy ember életének utolsó óráiban ugyanolyan jól hall, mint fiatalabb korában – írja az IFL Science. Ez azt jelentheti, hogy amikor az emberek haldokló szeretteikhez beszélnek, az valószínűleg tényleg hallja is őket, és megnyugtathatja, hogy ott vannak vele életének végén. 

Kép: Getty Images

A kanadai kutatás EEG-t, vagyis elektroenkefalográfiát használt arra, hogy a haldokló betegek agyi aktivitását észlelje. Az eszméletüket elvesztett betegek EEG-méréseit összevetették szintén haldokló, de még maguknál lévő betegekével, és egy egészséges kontrollcsoportéval is. Az emberek mindegyikének ismétlődő hangokat játszottak le, de úgy, hogy a monoton hangokat néha anomáliákkal törték meg. A kutatócsoport három jelre figyelt különösen, amelyeknek észlelése azt jelentette, hogy az alanyok észrevették az anomáliákat.

Az eredmények azt mutatták, hogy a végstádiumban lévő betegek is ugyanúgy reagáltak a hangokra, mint a fiatal, egészséges résztvevők. Az azonban még nem biztos, hogy a haldoklók képesek fel is fogni azokat a hangokat, amiket meghallanak, de a gyakorlat azt mutathatja, hogy igen: a haldokló szeretteikhez beszélő emberek és az ápolók is arról számolnak be, hogy a beteget megnyugtatja, ha beszélnek hozzá. Így, ha esetleg a szavakat mégsem tudja megérteni, azt valószínűleg tudja, hogy beszélnek hozzá, és nincs egyedül.
(forrás: 24.hu)

 Ez történik a testtel hamvasztás során!

A halálra, az elmúlásra senki sem szeret gondolni, pedig az élet körforgásának része ez is, akárcsak a születés. A mi társadalmunkban, kultúránkban a legtöbb elhunyt teste koporsóba kerül, amit lehelyeznek a földbe ásott sírba. A hamvasztás, ugyan kezd itt is elfogadottabbá válni, azonban még mindig sokan tabuként tekintenek erre a módszerre.


Most viszont kiderülnek a részletek, hogy konkrétan mi is történik a hamvasztás során, ugyanis az angliai Nottingham-ben működő Bramcomte krematórium vezetője, Louise Singer elmesélte a procedúrát, így eloszlatva sok mítoszt és tévhitet.

“Sokan úgy gondolják, hogy a hamvakat összecseréljük, de ez nincs így” – nyugtat meg a krematórium igazgatója, aki elárulta, hogy hamvasztás során fontos, hogy az elhunyt ne rendelkezzen beültetett szívritmus-szabályzóval, azaz pacemakerrel, mert ez magas hőfokon felrobbanhat.

Az élettelen testet az égetőkamrában 800-1000 Celsius fokos hőhatás éri, az egész procedúra 90 percig tart, mindaddig, míg az egész test hamuvá nem válik, ezidő alatt mindvégig figyelemmel kísérik az egész eljárást, hogy minden rendben történjen.

Ezután még egy óra hűtés következik, majd az eljárás befejezettnek tekinthető. Ezután a hozzátartozó eldöntheti, hogy otthagyja, vagy speciális urnában hazaviszi hozzátartozója földi maradványait.

(forrás:filantropikum.com)
- - - - - - -
Hamvasztás! Mi történik a testtel a halálunk után? Mi marad belőlünk? - videó
forrás:ATVzrt
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=7hNlAZ-N60I&feature=emb_logo

FIGYELEM! A riportban egyesek számára felkavaró és megrázó felvételek is láthatóak! Benyó Rita riportfilmje.