2021. november 1., hétfő

Mindenki maga dönti el miben hisz, de fontos hogy higgyük

 

Dr. Mark híres onkológus volt. Egy nap egy fontos konferenciára repült egy másik városba, ahol orvosi díj kitüntetést kellett volna kapnia. Egy órával a felszállás után azonban vészleszállásra került sor a legközelebbi repülőtéren. 
 

Az orvos bérelt egy autót, és elment a konferenciára. Azonban röviddel távozása után az időjárás megromlott, és erős vihar kezdődött. A szakadó eső miatt az internet eltűnt a böngészőről, az ellenkező irányba fordult és eltévedt. Két óra vezetés után rájött, hogy nem tudja hol van. A telefon lemerült, éhes volt és rettenetesen fáradt, ezért úgy döntött, szállást keres. Végül a nagy pusztaságban egy kis házra bukkant. Kiszállt a kocsiból és bekopogott az ajtón. Egy nő nyitott ajtót. Elmagyarázta a történteket, és megkérte, hogy használhatja-e a telefont. A nő azonban azt válaszolta, hogy nincs telefonja, de bejöhet, és megvárhatja amíg javul az idő. Az éhes, ázott és fáradt orvos elfogadta az ajánlatát és belépett. Az asszony forró teát adott neki, és azt mondta , hogy imádkozni fog. 

Dr. Mark mosolyogva azt mondta, ő csak a szorgalomban hisz. Miközben az asztalnál ült és teát ivott, a gyertyafényben ,félhomályban nézte a nőt, amint a kiságy mellett imádkozott. Az orvos megértette, hogy a nőnek segítségre van szüksége, ezért amikor befejezte az imát, megkérdezte tőle:
– Mit akarsz Istentől? Gondolod, hogy Isten valaha is meghallgatja az imáidat?

A nő szomorúan elmosolyodott, és így szólt:
- A kiságyban lévő baba a fiam, aki ritka típusú rákban szenved, gyógyítható, de csak egy orvos van, akinek Mark a neve, aki meg tudja gyógyítani, de nincs pénzem rá, és Dr. Mark egy másik városban él. Isten még nem válaszolt az imáimra, de tudom, hogy meg fogja tenni ... és semmi sem fogja összetörni a hitemet.

Dr. Mark megdöbbenve, elvesztette beszédkészségét, sírva fakadt.
-Nem tudom hogy Isten volt, vagy a karma....
Eszébe jutott minden, ami ma vele történt: a repülőgép -baleset, a szakadó eső és az hogy eltévedt; és mindezt azért, mert Isten nem csak válaszolt a nő imájára, hanem lehetőséget adott neki, hogy kikerüljön a nehéz anyagi világból ...
Az eső leállt, a nap kisütött ... 

Mindenki maga dönti el miben hisz, de fontos hogy higgyük. Legyen az Isten, karma, magunkban, álmainkban vagy a szerencsében. 

Legyen egy csodás napotok!
 
- forrás: Egy Dénes naplója -

- - - - - - 
Edison: A hit ereje - Inspiráló videó
forrás:Szabó Péter