2021. november 20., szombat

Sötétség - fény



Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni.

Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet.

Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére... de idővel belejön az ember... és amikor már nem akarjuk "megmenteni" és bízunk benne, hogy meg tudja menteni saját magát, ezzel esélyt kap arra, hogy megérezze a saját erejét és a változás útjára lépjen!”
 
- Szepes Mária -
 - - - - -

Rengetegszer mondom, hogy nem tudsz úgy segíteni, hogy átveszed a másiktól a feladatát, és megoldod helyette. Ő abból semmit nem tanul. És mivel nem véletlenül kapjuk és vonzzuk be a feladatainkat, ezért ha nem sikerül nekünk megoldani, keresni fogunk egy hasonlót.

Vagyis amikor kiveszed a másik kezéből a feladat megoldásának lehetőségét, hogy „segíts neki”, biztos lehetsz benne, hogy rövidesen egy legalább olyan, de sokszor inkább még nehezebb helyzetben fogja találni magát. Összességében tehát nem hogy nem segítettél, még rontottál egy sort a helyzetén.

forrás: letkerek.hu

- - - - - -

Szepes Mária - Ismerd meg önmagad! - videó