2021. május 13., csütörtök

Létezik-e a lélek, avagy sem?



Dr. Egely Györgyöt kérdezzük 
1. Miért tagadja az agykutatás a lélek létezését, és te miből gondolod, hogy van? 
 
 
A természet tanulmányozása nagyon fontos, és az embereken túl még az állatok, és a növények körül is vannak paranormálisnak nevezett effektusok. Ezek azonban nincsenek benne a tankönyvekben. 
 
Ilyen például a jól ismert telepátia, hiszen amióta mobiltelefonunk van, szerintem mindenki megtapasztalta már, hogy akár nagyon nagy távolságra lévő olyan embertől kapott egy váratlan telefont, akire éppen gondolt. A telepátia maga az az élmény, hogy eszembe jutott a Józsi, és Józsi közben be is jelentkezik, mert ő már akkor éppen tárcsázott engem, amikor nekem ő eszembe jutott. Ez a fajta telepátia, mint fizika, persze nincs benne a fizika tankönyvekben, mert a telepátia bárhonnan működik, a mély pincéből, a metróból, vagy akár a tenger alatt is, egyszerűen nincs fizikai akadálya. A fizika maga pedig nem foglalkozik a telepátiával. 
 
Vannak azonban ennél furcsább jelenségek is, például előfordul az, hogy dolgokat nagyon pontosan előre megsejtünk, előre látunk. Ezzel kapcsolatban nagyon sok levelet kaptam annak idején, amikor Déri Jánossal volt a műsorom. Volt olyan eset, hogy egy kismama tolta a babakocsit, és egyszer csak piszok rossz érzése támadt. Volt egy látomása, hogy miközben tolja a babát, fölszalad a járdára egy nagy teherautó, és agyonveri őket. A kismama ettől az érzéstől megbénult, nem értette a dolgot, csak ott ácsorgott megszeppenve, és akkor pár méterrel odébb valóban odadöngetett egy hatalmas nagy teherautó, levágta az utcasarkot, és pont maga alá gyűrte volna őket, ha nincs ez a megérzés. Ez az ok-okozat összefüggésnek a totális felborulása. 
 A mai fizikában nemhogy teljesen ismeretlen, hanem konkrétan tagadott is az ilyen jelenségek típusú lehetősége. Pedig az emberi agy ezt tudja. Vehemensen tagadják és tiltják a parajelenségek létezését, még a szót is, és sajnos ez az amit a Szentágothai János féle úgynevezett agykutatás csinál. Ezzel viszont megfosztják a kutatást a siker lehetőségétől, mert a XIX. századi fizikán alapulva nemhogy az ember agyát nem lehet megérteni, de a muslica agyát sem. Teljesen kizárt a siker leghalványabb reménye is a parajelenségek tagadásával. 
 
Ha pedig nem ismerjük az elme, a lélek és a psziché működését, akkor rengeteg betegség magyarázatát értelmét sem ismerjük. Ha a lélek lehetőségét tagadjuk, akkor a betegségek gyógyítását gyakorlatilag sok esetben lehetetlenné tesszük, mert tetszik-nem tetszik, például a lélek betegsége nagyon erősen befolyásolja az immunrendszert. Az immunrendszer betegsége aztán testi tünetekben is megnyilatkozik igen sokféle változatban. 
 
Tehát az, hogy az agykutatók szűklátókörűek a pszichológiával a lélektannal egyetemben, mely utóbbinak, a legelső tétele, hogy nincs lélek. Tehát az, hogy az agykutatás ennyire halott, kilátástalan, és reménytelen, az annak a következménye, hogy a parajelenségeket tagadják, üldözik. Nem lehet például beszélgetni olyan jelenségekről, amikor egy embernek több tudata van. Egyik tudatában például nő, kék szemű, szőke hajú, és rövidlátó, majd valamilyen trauma átlöki őt egy másik tudatállapotba, ahol ő már férfi, barna és egészséges szemű, kopasz és nem cukorbeteg. Ilyen tudatátmeneteket, teljesen döbbenetes többlelkűségeket már régóta ismerünk, és amikor nem hazudik éppen a klinikai tudomány, akkor ezeket el is ismeri, le is írja. Ezek a dolgok egyáltalán nem magyarázhatók meg azzal, hogy az emberi agy csak egy kis biokémia, meg egy kis gimnazista elektrodinamika. Az agykutatás ezzel a gimnazista elektrodinamikával kínlódik már régóta, ami annyit jelent, hogy elektródákat helyeznek föl az agyra, és monitorozzák vele az agyi tevékenységeket. Ez pedig teljesen kilátástalan ügy, mert sosem fogjuk tudni az EKG meg az EEG diagrammokból visszaolvasni, hogy én mire gondoltam, vagy hogy mit látok. A gondolkodást nem az elektromos tér nagyon picike változásaiban kell keresni, és nem is az idegpályák bonyolultságában. A bonyolultság okán még ezzel vagy ötszáz évig el lehet szórakozni, de teljesen kilátástalan. 
 
2. Minek látod az agyat? 
 
Az agy egy konnektor, semmi más. Az egy olyan sokérintkezős konnektorhoz hasonlítható, ami a testet összeköti a lélekkel. Ez a mi konnektorunk. Ha ezt a konnektort tönkretesszük, vagy befolyásoljuk egy nagy adag pálinkával, kávéval, vagy pszichedelikummal, kábítószerrel, akkor persze jönnek át fura meg téves információk, de az agy semmi más, mint egy konnektor. És ennek a konnektornak a viselkedése nem azonos a mögötte levő tudat viselkedésével. Melegen ajánlanám az agykutatóknak a réges-régi jógik tanításait arról, hogy hogyan is néz ki a tudat, a psziché, meg egyáltalán milyen is a világegyetem. 
 
3. Mit szólsz ahhoz, hogy költöztessük vissza az elménket a szívbe? 
 
Az elme mindig is a szívünkkel együtt van, elválaszthatatlan tőle, az elme meg a szív rendkívül erősen össze van kapcsolva. Óriási nagy hiba lenne a kettőt szeparálni. A mai orvostudomány az orvosi elme végessége miatt darabokra osztotta föl az embert, de valójában nem darabkákból, hanem alkatrészek összességével van dolgunk, és azok együttműködéséből jön össze minden. Az, amikor valaki vese-specialista, az nagyon jó, de a vese működését is az agy, a lélek és a psziché adja, tehát az, ha valaki szerelmes, bánatos, vagy dühös, bizony az összes szerv működését befolyásolja. De erről ma még kevesen hajlandók tudomást venni. 
 
4. Ha valaki a lélek létezését nemcsak elfogadja, hanem meg is teremti vele a kapcsolatot, akkor mire képes? 
 
Ki tud lépni a mostani háromdimenziós térből, és időből, előre, hátra tud utazni, ami mondjuk rossz hír lehet az ötöslottó szervezőinek, mert ebben az állapotban meg lehetne mondani akár a jövő heti lottó nyerőszámokat. Jósolni lehetne, de nem kell ennyire bonyolultan gondolkodni, hanem például a tőzsdén, konkrét eset, hogy az ezüst árfolyamát előre meg lehet jósolni, ami egy bites információ, hogy most emelkedik, vagy süllyed. Ezzel is lehet pénzt keresni, vagy egy-egy részvényről is lehet tudni ugyanezt. Ez természetesen a piszkos gyakorlati alkalmazás, de a lényeg az, hogy ha valaki tényleg komolyan gondolja, ha istenigazából úgy gondolja, hogy szeretne agykutató lenni, és ott szeretne eredményt is elérni, akkor rúgja szét a fizikusok hátsóját, hogy neki több fizika kell, mert a gimnazista fizika, ami alapján most dolgoznak az édes kevés. Az bizony nem elég, mert legalább négy térdimenzióban kell dolgozni, és olyan elektromágneses terek is bejönnek, mint amilyen a vitalitásmérő forgótere, melyek bizony nem szerepelnek a fizikakönyvekben. Tehát magyarán, totálisan esélytelen, nemcsak most, hanem ezer év múlva is az agy kutatása, és nemhogy az emberi agy, de a muslica agyának megismerése is. 
 
5. Vannak törvények és határok a lélek lehetőségeinek kiaknázásában? 
 
Nagyon erős törvények és korlátok vannak, mint mindenben, de itt még a törvényeket azért nem ismertük meg, mert tiltott az egész terület. Nincs meg az az intellektuális érdeklődés és bátorság, hogy merjünk szembenézni a természettel, merjük elfogadni azokat a tényeket, jelenségeket, amit többszáz éve nap, mint nap fölmutat nekünk a természet. Fogadjuk el a telepátiát. Nem igaz, hogy csak tízezer, millió számra vannak megfigyelések a telepátiáról, különösen, amióta van mobiltelefonunk. A prekogníció, az hogy előre megérzünk dolgokat, mára megszokott jelenséggé vált. Különösen a nőknél működik ez nagyon erősen, ahol van pici gyerek. Bennük ezek a csatornák nagyon erősen kinyílnak, hiszen a pici babával még nem lehet verbálisan kommunikálni, hanem csak a legősibb ösztönös érzések működnek. Ezt, amikor az én két lányom pici csecsemő volt, nap mint nap megéltem velük. Olyan jó volt köztünk a mentális, nem szóbeli, nem verbális kommunikáció. Nagyon köszönték mindig, amikor energiát adtam nekik, és nagyon megérzik a csecsemők, de még a gyerek is, a szülők közti viszonyt. Olyan antennáik annak, hogy elképesztő. Nem lehet becsapni őket, nem lehet azt játszani, hogy egy házasság jó, mert ők megérzik, hogy ha feszkó van. Ez belénk van drótozva születésünk óta. 
 
6. Mit tennél, ha te lennél az agykutatási központ vezetője? 
 
Ezerrel elkezdeném kutatni a parajelenségeket. A parajelenségek tökéletes megismerése és integrálása nélkül, a mögöttük lévő fizika megértése nélkül abszolút kilátástalan a megismerés. Tulajdonképpen az a szégyenteljes az egészben, hogy az agykutatók tudván tudják, hogy semmit nem tettek le az asztalra. Nulla az, amit eddig elértek. És hazudnak saját maguknak, meg az adófizetőknek, hogy ó hát mi ennyire okosak vagyunk, mert megértjük az agy működését, és közben egy frászt, semmit sem értettek meg, nemhogy a tudat működését, de a legelemibb dolog, a memória működését sem. 
 
Szerkesztette: Horányi Ágnes 

- - - - - - -

Hogyan kapcsolódik a lélek a testhez? - Dr. Egely György, Jakab István - videó
https://www.youtube.com/watch?v=OVN8_lIG254
 

Hogyan találhatsz rá lelked hangjára és hogyan kapaszkodik a lélek a testhez? Dimenziót kell most ugranunk úgy, hogy a kérdéseinkre a válaszok nem a jól megszokott 3D-s téridős valóságunkban találhatók! Úgy tűnik, hogy a továbblépés feltétele a lélekkel való kapcsolat és az intuíció. 
Dr. Egely György és Jakab István beszélgetése. 
 
 
Kapcsolódó írás:
dr. Egely György élete és munkássága