2021. február 24., szerda

dr. Egely György élete és munkássága

 

dr. Egely György doktori címmel rendelkező gépészmérnök (hőerőgépész), kutató, szerző, műsorvezető. Gyermekkorától kezdve a fizikai anomáliák, a különleges, jelenlegi tudásunk alapján nem megmagyarázható jelenségek érdekelték. Ennek az érdeklődésnek köszönhetően karrierje során olyan kutatási témák foglalkoztatták, mint a gömbvillámok, az életenergia mérése, a hidegfúzió megvalósíthatósága vagy a piramisok technikai jelentősége. Témái miatt napjaink egyik legérdekesebb, és legmegosztóbb magyar kutatója, a szkeptikusok kedvelt céltáblája.

dr. Egely György
 
 Egely György élete és munkássága

1950-ben születtem, 1974-ben diplomáztam a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán a Hőerőgépész szakon. Itt hőátadással és általában energiaátadással foglalkoztunk, ezt folytattam első munkahelyemen is, a Központi Fizikai Kutatóintézet Atomenergiakutató Intézetében (1974-1990). Itt elsősorban az atomerőművek lehetséges baleseteinél lejátszódó energiaátadási folyamatokat tanulmányoztuk.

1980-ban kaptam doktori címet a Budapesti Műszaki Egyetemen.

1980-81-ben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjával az Egyesült Államokba kerültem Másfél évig dolgoztam a Brookhaven National Laboratory-ban atomerőművek áramlástechnikájával kapcsolatos kutatásban. Ebből számos publikáció született.

Itt olvashattam szabadidőmben először olyan anomáliákról többek között, mint a kézrátételes gyógyítás. Ekkor ébredt fel bennem az érdeklődés, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel, elfogultság nélkül tanulmányozzam ezeket az ismeretlen jelenségeket. Hazatérve elhatároztam, hogy az irodalom áttanulmányozása után megpróbálok olyan mérési lehetőséget teremteni, amely alkalmas az úgynevezett életenergia vagy bioenergia létének kimutatására. (Mivel abban az időben a parajelenségek kutatása még a “tiltott” kategóriába tartozott, először a gömbvillámok kutatásával kezdtem foglalkozni, mert ez olyan természeti jelenség, mely a megfigyelések alapján hasonló anomáliákat okoz, mint a bioenergia. Megfigyelés gyűjteményemet és a gömbvillámok leírására vonatkozó elméletemet a “Gömbvillám – a kulcs a negyedik dimenzióban” című könyvemben tettem közzé.) 
 

Eddig is lehetett tudni, hogy a bioenergia többféle hatást okoz, például testek szilárdságát megváltoztatja (fémhajlítás), az elektromos tulajdonságokat is megváltoztatja, de például az egyes növények növekedésére is hatással van. (Ilyen anomáliákról szól az először 1990-ben megjelent, majd 2004-ben átdolgozva kiadott Titokzatos erők? című könyvem.) Olyan hatást akartam kiválasztani, amely segítségével viszonylag egyszerűen, gyorsan, olcsón és azonnal kimutatható a bioenergia léte és mértéke. Ezért azt a jelenséget választottam, amiről igen kevés leírás szólt ugyan, de lehetett tudni, hogy bizonyos könnyű tárgyak forgásba jönnek ennek az energiának a hatására.

Először körülbelül ötszáz középiskoláson végeztem el a mérést úgy, hogy petricsészébe vizet tettünk és ezt kellett mozgásba hozni az alanyoknak anélkül, hogy hozzáérnének. A kísérletsorozatot filmeztük, s ennek eredményeként már durván felrajzolódott az a kép, ami a későbbi kiterjedt vizsgálatok során csak erősödött: valóban létezik ilyen energia.

A továbbiakban a vizsgálatot kiterjesztettük az elektromos vezetőképesség mérésére is. Kiderült, hogy ez is befolyásolható a bioenergia segítségével. Több mint tízéves munka után a mérési eljárás állandó javításával, finomításával sikerült egy egyszerű, hordozható, elektronikus készüléket sorozatgyártásszerűen előállítani, melynek segítségével az életenergia, vagy gyógyító energia egy része mérhető, dokumentálható.

1993-ban létrehoztuk az Egely Kutató-Fejlesztő Kft-t.

Közben 1996-ban elkezdtem azt a kísérleti és elméleti energetikai kutató-fejlesztő munkát, melynek célja környezetbarát, megújuló energiaforrások feltárása. Ezzel kapcsolatban több ismeretterjesztő és műszaki szakkönyv jellegű könyvem jelent meg az Egely Kft kiadásában.

forrás: egelywheel.net

Az Egely Kerék

 

Az Egely Kerékkel ellenőrizheted,
mérheted és növelheted az éteri erő áramlását.
 
Ez az eszköz tízéves kutató-, fejlesztő munka eredményeként jött létre. A feltaláló, dr. Egely György gépészmérnök, több mint tíz éven át végzett intenzív kutatásokat a különleges energiaátadási folyamatok területén. Ennek egyik eredménye ez a többszörös nemzetközi díjas műszer, amely a világon egyedülálló.

Az Egely Kerék Vitalitásmérővel megtanulhatod irányítani az éteri erődet és a kerék forgási irányát, valamint a relaxációt is gyakorolhatod, mivel a kerék csak akkor forog, ha nem feszült, aki használja. Vicces és szórakoztató módon fedi fel a testi-/életenergiádat, mellette pedig tudatosítja benned a mentális erődet is.
 forrás:egelywheel.net
 
 
Az éteri erő-rendszer szállítja az energiát az élőlényekbe: ettől működik a test, ez teszi lehetővé az alapvető létezést. Az éteri erő-rendszer szorosan kapcsolódik az érzelmi energia-rendszerhez és a mentális energia-rendszerhez is. Az éteri energia örvényszerűen mozog, mert az örvény kisebb ellenállást biztosít az áramló mozgásnak. 
 
Kapcsolódó írás
A gömbvillámok, a túlvilág hírnökei - Dr. Egely György
 
 - - - - - - - - -

Hogyan lesz nyilvánvaló egy magyar kutató számára az, hogy a CIA finanszírozza? Hogyan tudunk időben ugrálni? Milyen paranormális jelenségek vannak, amikről már mindenki tud, de mégsem ismerik el hivatalosan a létezésüket?

Mire jutott az agykutatás ezen a téren? Mi a helyzet a telepátiával, a gondolat terjedésével, mi ezeknek a fő energetikai vetülete? A paranormális jelenségek következetes tagadásával vajon hogyan fogjuk tudni megérteni az elme és a memória, valamint a lélek működését?

A magyar kutató- akit a CIA finanszírozott - Dr. Egely György- Jakab István - videó
forrás:vntv.hu