2021. február 18., csütörtök

37 éve él együtt megmentett hattyújával a török férfi


 
Ezek a madarak fogságban akár a 30 éves kort is megélhetik - mint ez esetben is. 
 
 
Évtizedek óta tart egy török férfi és egy általa megmentett hattyú szokatlan barátsága, írja az Independent.

Recep Mirzan nyugdíjas postás 37 évvel ezelőtt talált rá Garipra, a nőstény hattyúra az ország nyugati részén található Edirne tartományban.

Mirzan a barátaival autózott a környéken, amikor meglátták a törött szárnyú madarat egy kietlen réten. A férfi azonnal magához vette a szerencsétlenül járt állatot, hogy megóvja a ragadozóktól.

Garip azóta is a férfi farmján él a Görögországgal határos Karaagac régiójában.

Ha a madár épp nem az akolban van, folyton követi a gazdáját akár a farmon mászkál, akár az esti sétáját teszi meg a szomszédos utcákban.
 
 

Mivel imádom az állatokat, azt mondtam magamnak, haza kell vinnem, nehogy a rókák áldozatává váljon. Hozzászoktunk egymáshoz és azóta is együtt élünk – mondta.

A Garip nyers fordításban magyarul annyit jelent: bizarr. Ugyanakkor a törökök ezzel a szóval írják le azt is, ha valakinek vagy valaminek hatalmas szerencséje van.

Miután a hattyú szárnya anno helyrejött, jó barátságba került nemcsak a gazdájával, de a helyi kutyákkal és macskákkal is.

Garip ideje jelentős részét az akolon kívül tölti, de még soha egyszer sem próbált megszökni a farmról.
 
 
A 63 éves, özvegy Mirzan azt mondja, gyermekeként tekint a hattyúra.

A hattyúk egyébként átlagosan 12 évig élnek a természetben, de fogságban akár a 30 éves kort is megélhetik. Garip éppen ezért már igazi aggastyánnak számít.

forrás: sokszinuvidek.24.hu

Recep Mirzan és Garip - videó

forrás:Your Movies