2021. február 11., csütörtök

A legnagyobb félelem: halálfélelem

 
25 évesen farkasszemet néztem a halállal, - amikor bekísértek a kemoterápiás várakozóba. 
Sok ember volt egy központi teremben, ahonnan szobák nyíltak körös körbe. A szobákban infúzión keresztül kapták a betegek a kemoterápiát. Az ajtók nyitva voltak, ha megüresedett egy ágy, akkor szólítottak valakit. Valakit aki le volt soványodva, aki kopasz volt, aki halál sápadt volt. Ott ülve, várakozva, - úgy éreztem, hogy ez a halál előszobája. 
 

Van egy pont amikor az ember megadja magát, amikor visszaadja az irányítást Istennek. Amikor tudja, hogy vége, - tudja, hogy minden tőle telhetőt megtett. A megadás pillanatában végtelen béke önti el az embert. Megszelídül, levetkőzi az összes egót, összes Földi szerepet. Egységérzése van, mindenkivel egyenlőnek érzi magát, - olyan tisztán, mint amikor megérkezett, megszületett. Ezzel egy időben teste teljesen ellazul, elernyed. Mély béke járja át, mély szeretet.

Ez az az állapot, amelyben az ember rohamosan gyógyulni kezd. Mert a mély béke érzet, a mély szeretet érzet, maga az életenergia, mely az ellazult testben könnyedén áramolhat az emberben. Ez az az energia, mely képes meggyógyítani az embert, melynek jelenléténél a test képes az öngyógyításra. Ez az az energia, mely többet ér bármely gyógyszernél. Mely energiát bőséges jelenlétnél mély szeretet érzelemnek tudatosítunk. Ez az az energia, melyből Jézusnak bőséggel volt. Mellyel gyógyítani tudott. A csoda megtörténik, a halálos beteg meggyógyul. Jézus nélkül is, ha képes az ember a megadásra, az összes félelem elengedésére. A legnagyobb félelem elengedésére is, - a halálfélelem elengedésére.

Egy magasabb dimenzióból nézve az élet a Földön a SZERETET, és a FÉLELEM játéka. Olyan a lelkünk, mint egy pohár víz, mint egy kehely. Amint kicsurog egy kevés víz a kehelyből, azonnal beáramlik a helyére a levegő. Amint kiáramlik egy kevés félelem a lelkünkből, azonnal beáramlik a helyére a szeretet. Amíg gyerekkorban nem fogjuk fel, mit jelent a halál, addig tele van a lelkünk szeretettel. A halál tudatosítása a legnagyobb, és legősibb félelem. Ahhoz, hogy az ember felemelkedjen, vagy egy halálos betegségből meggyógyuljon, ahhoz le kell győznie a halálfélelmet. Meg kell magát adni Istennek, - elfogadva, hogy a halála akkor fog elérkezni, amikor Isten tökéletesnek látja a pillanatot. Mindegy milyen körülmények között, mindegy melyik pillanatban. Bízva Istenben, hogy az idők kezdetétől a legjobbat akarja nekünk, a legszörnyűbb életesemények is a szeretetért vannak, lélekfejlődésért vannak. Hogy minden azért van, hogy a szeretet fejlődhessen, növekedhessen.
 
Sokan fekszenek ma a világon kórházakban, a járvány naponta szedi áldozatait. A család, a barátok arra biztatják a beteget, hogy ne adja fel, harcoljon, erős legyen! Még csak bele se gondoljon a halálba. Nehogy megadja magát! Csakis pozitívan szabad gondolkodni! Mivel a halál gondolata negatív, ezért arra nem szabad gondolni, és nem szabad a beteggel a halálról beszélgetni. Ezzel viszont azt sugalljuk, hogy félelem van bennünk, és a betegnek is félnie kell a haláltól. Úgy próbálunk pozitívan gondolkodni, hogy közben egy hátsó gondolatunk mélyen negatív. Ezért a gondolkodásunk inkább negatív, félelem teljes, - mint pozitív, szeretetteljes. És ezzel nem segítjük a beteg gyógyulását. Feszültséget sugárzunk magunkból, amit átadunk a betegnek is. A valóban pozitív gondolkodás, amikor bízunk Istenben, - elfogadjuk azt az állapotot is, melyben magához hívja szerettünket. Ekkor megszűnik a hátsó gondolat negatív kisugárzása, és lényünkből mély nyugalom, tiszta szeretet kezd sugározni, mely már valóban gyógyító hatással van a betegre. A betegnek nincs szüksége arra, hogy mások félelmei feszülté tegyék. A betegnek mély nyugalomra van szüksége, melyben a leggyorsabb a gyógyulás, felépülés. A mély nyugalom csakis a megadással adatik meg, elfogadva az összes lehetőséget, bízva Istenben, szeretetben. A legtöbbet úgy segítünk szeretteinknek, ha segítjük legyőzni félelmeiket, és legyőzzük saját félelmeinket is. Ekkor tud a fény, életerő, szeretet bőséggel jelen lenni, ekkor tud gyógyítani. Ekkor fog szerettünk a leggyorsabban felépülni. A legpozitívabb gondolkodás, a legfélelemmentesebb gondolkodás. Amihez egy halálos betegségnél, a halálfélelmet is le kell győzni.

- Zsigray András -
 
Csak a Szeretet képes arra - videó