2023. április 30., vasárnap

A spirituál médiumokról általában - Megmentőm a fény teljes film


Öröktől fogva foglalkoztatja az embert, mit rejt a jövő, de talán még jobban, mi vár rá a halál után. Dan Brinkley hiteles beszámolóból, halálközeli élményeiből a világ legkülönösebb története bontakozik ki.
Első könyve a Megmentőm a fény után a Békét adó Fény című könyvében ugyanazon a szellemi felfedező úton halad tovább, két halálközeli élményét követően rendkívüli érzékelőképességek birtokába jutva. 
 

Megtudhatjuk tőle, hogyan tekinthetjük végig egész eddigi életünket, illetve hogyan fedezhetjük föl és fejleszthetjük tovább saját különleges érzékelőképességeinket. Az általa leírt bölcsességek és módszerek megmutatják, hogyan tehetjük életünket újra teljessé és gazdagabbá azáltal, hogy feladatainkra összpontosítsunk, segítsünk másokon, rendszeresen újraértékeljük az életünket, fejlesztjük érzékelőképességeinket.
 
Spirituális médium az az ember, aki képes használni a rejtélyes hatodik érzékét. A megérzés ilyen mértékű kifinomultságát nagyon jól leírja Dannion Brinkley és Paul Perry “A békét adó fény” című könyvük 5. fejezetében. 
 
Dannion rájött, hogy sokkal jobban működik a hatodik érzéke, ha élőlényekkel kapcsolatban használja. Például olyan versenyek esetében, ahol lovak, kutyák, emberek vannak a középpontban, sokkal könnyebb számára az eredmény megjósolása. Ez azt jelenti, hogy valami élőlény, mint közvetítő szükséges az események biztosabb előrevetítéséhez. Mintha gondolatolvasói képességről is beszámolna, a kártyajátékok során pl. lefordított lapokat is megérez, „meglát magában”.

Gondolkodjunk csak: a tudatunk képekben tárolja az információkat. Úgy tűnik, mintha ezek a képek valami furcsa módon kiszivárognának az éterbe. Dannion és a hozzá hasonló igazi spirituális médiumok ezeket a kisugárzott információkat képesek látni. Megjelenik a tudatukban képek formájában, amit a másik ember látott. Ez nagyon érdekes és veszélyes is lehet, mert ha belegondolunk, ez alapján egy médium előtt nincsenek titkok. Ha az ember elmegy egy médiumhoz, számítson rá, hogy a látó kérdések feltevése nélkül is képes lesz a lélek mélyéről felszínre hozni a titkokat. Technikai részletként megemlítendő, hogy néha elkérik annak az illetőnek egy személyes tárgyát, akivel kapcsolatban a látogató kérdést kíván feltenni. Előfordulhat az is, hogy fizikai kontaktus megteremtésére kérnek (pl. megfogják a látogató kezét), mert ez is hatásos módszer lehet számukra az információkhoz való könnyebb hozzáférésre. A választott eljárás a spirituális médium képességeinek fajtájától és azok fejlettségének mértékétől függ. 

 
Ezeknek a képességeknek alapvetően 6 fajtáját különböztethetjük meg. Leggyakoribb az úgynevezett tisztánérzés. A médium képes megérezni élő vagy eltávozott személyek jelenlétét, lelkiállapotát. Meg tudja mondani, hogy a keresett személy életben van-e még, megérzi a tiszta vagy rossz szándékot, bizonyos helyzetek kimenetelét. A tisztánszaglás és tisztánízlelés azt jelenti, hogy a médium olyan szagokat, illatokat, ízeket érez, amelyek időben és térben távol lévő személyekhez (akár elhunytakhoz) kapcsolódnak. Tisztánlátásnak nevezzük, mikor a médium lelki szemei előtt a fizikai test számára alapvetően rejtett információk (látomások, képsorozatok, más dimenziókban jelenlévő lények) jelennek meg. Tisztánhallás az a képesség, amely révén a spirituális médium képes meghallani a fizikai fül számára nem hallható dolgokat (túlvilági lények hangja, még be nem következett vagy múltbeli eseményekhez kapcsolódó hanghatások). A legmagasabb szinteket elérő spirituális személyek a tisztántudás képességével is bírnak. Ez olyan állapot, amelybe a megvilágosodást elérő emberek kerülnek az átlépésüket követően. Az egyén úgy érzi, hogy egész egyszerűen tud dolgokat, mint ahogy azt is pontosan tudja, mi helyes és mi helytelen. Közvetlenül képes kapcsolódni a magasabb szférákhoz és onnan bármilyen jellegű információt lehívni.

Manapság sok területen használnak spirituál-médiumokat. Számtalan lehetőség adódik a képességeik kihasználására, hiszen azon emberek számára, akik nem rendelkeznek médiumi képességgel, igen sokat érhetnek e különlegesnek titulált tulajdonságok. Rendőrség, FBI, CIA és sok más szervezet bevallottan használ spirituális médiumokat, akik kérésre olyan részleteket fednek fel, melyeket az adott szervezet sehogy máshogy nem tudna kideríteni. Megoldatlan gyilkosságok áldozatainak felkutatására, tettesek megkeresésére is bevethetők.

A kérdés az, valójában hogyan képesek minderre? Mi a közvetítő csatorna? Miért csak emberekkel, élőlényekkel kapcsolatban hatásos? Egy személyes tárgy hogyan képes közvetíteni információkat a tulajdonosáról? Ezek nagyon összetett kérdések, és mindmáig sokan kutatják megoldásukat.

Dannion túlvilági küldetésében spirituális központok létrehozását kapta feladatul. Ezek napjainkban is működnek és mindenki, aki ellátogat, megtapasztalhatja a lélek igazi lényegét, és megbizonyosodhat afelől, hogy a teste úgyszólván csak egy ruha.

Ezzel kapcsolatban térjünk ki a halál közeli élményekre is. Ilyen esetekben a klinikailag halott ember lelke legtöbbször a teste felett lebeg. A műtőben, egy balesetet követően, de alvás közben is kiléphetünk testünkből. A lelkünk pedig nagyon érdekes dolgokra képes ilyenkor. A műtőben például hallja az orvosok beszélgetését, látja is őket. Néha a lélek kimegy a folyosóra, miközben próbálják újraéleszteni a testét. De a lélek visszalépése nélkül nem lehet a testet feltámasztani. Amíg a „halott” lelke kóborol, addig a test „halottnak” tűnik. A tudat távollétében a test csupán egy rakás halott anyag. Ilyen kis sétákat követően az illetők, akik visszajöttek a „halálból”, sokszor elmesélik élményeiket. Akik elsőnek hallják ezeket az élményeket, többnyire nem hisznek nekik. Pedig testükön kívül át tudnak menni a falakon és repülni is képesek. Ha a kórház folyosón közlekedő élő személyen keresztül haladnak át, mint egy szellem, akkor annak az élő embernek a gondolataiba, érzéseibe is belelátnak. Ez mind azért fontos információ, mert egy médium pont ugyanazokra a dolgokra képes testben, mint egy halál közeli élményt átélő lélek a testén kívül. Kivéve talán David Copperfield-et, aki átment a Kínai Nagy falon egyik bűvész trükkjében. Bár mondanunk sem kell, hogy ő illuzionista, nem pedig spirituál-médium.

A felsorolt képességek tehát a lélek alapvető funkciói közé tartoznak, az ember csak a testében van látszólag lekorlátozva az egó által. Azok az emberek, akik ilyen dolgokra képesek, az átlagemberektől feltételezhetően a lelkük és a fizikai testük közti kapcsolat természetét tekintve térnek el. Bár meggyőződésem, hogy gyakorlással a mediális képességek fejleszthetők. Bizonyos vizualizációs és auditív technikák alkalmazása az érzékenységi szint növelését igen hatékonyan elősegítheti, amint az erről szóló cikkünkben is olvasható. Nem véletlen, hogy a meditációs gyakorlatok is ilyen jellegű módszereken alapulnak.

Egy érdekességet még megosztok Önökkel. Egy halál közeli élményről szóló beszámolóban a páciens (egy nő) arról beszélt, hogy a véletlenszerűnek tűnő esemény folyamán megmagyarázhatatlan módon a pokolra került. Nem volt elvetemült gazember, egyszerű átlagember volt. A pokol kapujában azonban ott volt valaki és megkérdezte ezt az odatévedt nőt, hogy mit keres itt. „Nem kéne itt lennie” – mondta a kapuőr. Nem idevaló, közölte vele és sürgette távozását. Ugyanis a halál közeli élményt átélő nő lelkébe „belelátva” megállapította, hogy nem odavaló és visszaküldte.

Ez is bizonyíték a halál utáni létre, a lélekhez kapcsolódó képességek és a lélekbe látás (lélek-olvasás) létezésére. Odaát nem lesznek titkok, ezáltal hazudni sem lesz lehetséges. A Földi élet egy nagy teszt is egyben, melynek során megélhetjük titkaink leplezhetetlenségét. Maga a titkok földi síkon lehetővé váló látszólagos elkendőzhetősége a fizikai megtestesülés vélt korlátain alapul. A médiumok egyszerűen születésüktől fogva megtartják vagy időközben valamilyen esemény folytán visszanyerik eredeti túlvilági képességeiket. A lélek valódi hatalmának tudatában élve viszont talán nem generálódna ennyi karmikus adósság a Földön és az embereknek nem kéne ennyiszer újraszületniük, hogy adósságaikat törlesszék.

Szerző: Soul Storage

- - - - - - - - - 
 
 Megmentőm a fény - részlet - videó

 Megmentőm a fény teljes film:

 https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/megmentom-a-feny-OnyyMy2FAzMotASI

 Ez a megtörtént eseményen alapuló történet egy önző és kegyetlen férfiról szól. Dannion Brinkley (Eric Roberts) egy villámcsapás következtében a klinikai halál állapotába kerül. Miközben az orvosok megállapítják, hogy meghalt, egy fénylő helyre jut, ahol átéli, hogy gonosz cselekedetei milyen súlyos hatással voltak másokra. Miután felébred benne a vágy, hogy megváltozzon, lehetőséget kap arra, hogy visszatérjen, és jóvátegye mindazt, amit elkövetett... Az alkotás alapját az Élet az élet után és A fényen túl című könyvekből ismert, halálközeli élményekről folytatott orvosi kutatások képezik. A statisztikák szerint sok millió olyan ember él a világon, aki valamilyen módon átment ezen az élményen, megtapasztalva, hogy a halál nem a vég, és az élet testünk nélkül is tovább folytatódik. A film egyik fontos szereplője az a Dr. Moody, aki a valóságban is a klinikai halál kutatásának egyik legismertebb alakja. Munkássága a halál utáni élet kutatásának tudományosan elismert fontos anyagát képezi. Olyan emberek életét tanulmányozta, akik áthaladtak az élet és a halál közti hídon, de visszatértek, hogy elmondják, mi vár reánk.