2023. április 6., csütörtök

Közös halálélmény: amikor az élők elkísérik a haldoklókat “Odaát”-ra

 

Az új kutatások rávilágítanak a közös halálélményekre, amikor az élők elkísérik a haldoklókat “Odaát”-ra.

Noha nagy figyelmet fordítottak a közös halálélményre, a közvélemény nagyon keveset tud a Shared Death Experience-ről (SDE). Egy új kutatási felmérésről, amely az első a maga nemében,részletesen feltárja ezt a lenyűgöző jelenséget.

William Peters a Shared Crossing Project alapítója, amelynek célja, hogy felvilágosítsa az embereket a haldoklók átalakuló tapasztalatairól. A nemrég megjelent „ A mennyország ajtajában ” című könyv szerzője is . ” 

“A közös halálélmény akkor következik be, amikor valaki meghal, és egy szeretett személy, gondozó vagy szemlélődő úgy érzi, hogy részese volt a haldoklónak ebből az emberi életből a túlvilági élet kezdeti szakaszaiba való átmenetben” – mondta Peters. . „Sokféleképpen lehet valaki SDE-tapasztaló, az ágy mellett lehet; eseteink körülbelül egyharmada olyan tapasztalt személyektől származik, akik éppen az ágy mellett vannak a szobában, amikor valaki haldoklik. Kétharmada távoli, ami azt jelenti, hogy még az ágy mellett sincsenek, amikor valaki haldoklik, valahol élik az életüket, gyakran alszanak, és azon kapják magukat, hogy belevonódnak egy élménybe, a közös halálélménybe, amelyben megosztanak egymással különféle jelenségeket.”

Peters több száz embert kérdezett meg tapasztalataikról, és becslései szerint a világ lakosságának akár egynegyede is rendelkezhet SDE-vel.

A Shared Crossing Research Initiative legutóbbi felmérése az SDE tapasztalattal kapcsolatos, közös jelenségek körét hozza fel.

„A leggyakoribb jelenség ez lenne: az idő-tér kontinuum megváltozása a szobában. Tehát hirtelen, ha velük vagy, vagy ha távol vagy, egy kicsit megszédülsz, és rájössz, hogy a világod egy kicsit eltorzul. Akkor nyomást, húzást érezhetsz a mellkasodban. Ha az ágy mellett vagy, láthatsz egy szellemet, a lélekszellemet, aki elhagyja a testet. Úgy tűnhet, mintha gőz, füst vagy köd szállna ki a testből. Észre fogod venni, hogy a fény mindenhol megváltozik körülötted. Az emberek 51 százaléka számol be arról, hogy látta a haldoklót. Beszámolnak arról, hogy látják a haldoklókat utazás közben, és gyakran van velük kommunikáció. De ezzel a szeretett személlyel együtt vannak, feltehetően azért, mert az idő nagy részében ez történik, szemtanúi ennek az átmenetnek” – mondta Peters.

 
A lenyűgözőbb beszámolók némelyike ​​több embert érint SDE-vel egyazon haláleset körül.

„Ez az élmény, amit meg fogok osztani, Ameliától származik. A fiát, Tomot 10 éves korában diagnosztizálták rákkal – mondta Peters. ” És amikor Tom végül meghalt, vele volt az ágyában, és látta, hogy megjelenik egy gyönyörű fényes hölgy. Így hát átadta szeretett, 13 éves fiát ennek a fenséges nőnek, szellemlénynek, aki magával rántotta Tomot, és tudatta Ameliával: „Megvan.” Éppen akkor, amikor ez az élmény zajlott, Amelia nővére, Charmaine lépett be a szobába. Charmaine leírta, hogy látta, amint Tom felemelkedett az ágyából, és felfelé halad egy másik dimenzióba, és érezte ezt a sok szeretetteljes kedvességet körülötte. Tehát két különböző SDE-jük volt Tom halála körül, de nagyon hiteles.”

„Van valami energetikai frekvencia, és azt hiszem, ha valaki haldoklik, frekvenciája megváltozik, ahogy elengedi emberi testét, és elkezd belépni egy másik dimenzióba. Ebben a frekvenciában bele lehet húzódni, és a frekvenciád mint személy megváltozik. Úgy gondolom, hogy ez a terület vonzza a tapasztalót” – mondta Peters.

Az SDE egyik különösen jelentős aspektusa a tapasztalóra gyakorolt ​​mélyreható hatása.

„Kutatásunk szerint az utóhatások rendkívül pozitívak és mélyrehatóak. Úgy érzik, hogy elhunyt szeretteik élnek és virulnak a jótékony túlvilágon. Érzik, hogy valamikor látni fogják elhunyt kedvesüket. Enyhülnek saját szorongásaik és halálfélelmeik.”

Peters módszereket dolgozott ki az emberek képzésére, hogy átélhessék ezeket az élményeket, amelyek magukban foglalják szeretteik halálának közeledtével a velük való kapcsolatfelvételt, majd a szeretet és az elfogadás állapotába lépést. Peters szerint az emberek SDE -vel kapcsolatos kutatásának és oktatásának messzemenő következményei vannak.

„Valójában abban reménykedünk, hogy ezeket a tapasztalatokat az egészségügyi rendszerünk át tudják venni, hogy ezek a tapasztalatok átalakítsák azt, ahogyan meghalunk. Az SDE lehetőség arra, hogy lássuk a halált ezen a csodálatos szemüvegen keresztül, ami lehetséges. A lehető legjobb halál mindannyiunk számára magában foglalja azt, ha közösen éljük át a halált, magunk és szeretteink számára” – mondta Peters.

forrás:Holics-Mester Marianna - spiritudat.hu

- - - - - - - -

 Lélek kísérés a halál kapujában - videó
forrás: Bedő Nóra Maitri 
 

  Ez a vezetett meditáció azt a célt szolgálja, hogy a biológiai halál pillanatában és azt követően közvetlenül, valamint a további 40 napban segítsünk a hozzánk közel álló lelkeknek a fizikai világtól való elszakadásban és a továbblépésben. Ezt a meditációt tehát nem saját magadért, hanem valaki másért játszod le a lélek kísérésének céljával.