2023. április 28., péntek

Wolfgang Weirauch: Titkok ​az autisták világából


Ez ​a könyv egy radikálisan új fejleményről számol be – valamiről, ami ebben a formában még soha nem történt meg. Emberek, akik nem képesek beszélni, elénk tárják gondolataikat egy komputer által segített ún. Támogatott Kommunikációban (röv.: TK). Ezek a gondolatok azonban, messze nem csupán jelenlegi állapotukról és élményeikről tájékoztatnak, hanem nyilvánvalóan mélyen benyúlnak a fizikain túli szellemi világokba, az ún. érzékfeletti világokba is.

Mint minden speciális igényű ember, akiknek különleges szükségleteik vannak, mert ún. velük született fogyatékossággal élnek közöttünk, az autisták is rendelkeznek egy Énnel, individuális lényük szellemi magjával, amely éppúgy sértetlen és sérthetetlen, mint mindenki másé. A tudomány csak mostanában fedezte fel, hogy az autista emberek épp olyan ép intelligenciával rendelkeznek, mint mindenki más. Ez a könyv viszont arról számol be, hogy ezen felül még érzékfeletti adottságokkal is rendelkeznek, pl.: képesek olvasni mások gondolatait, szellemi lényekkel kommunikálnak, és beszámolnak előző földi életeikről. Ahogy az olvasó tovább lapozza ezt a könyvet, szokatlan és meglepő közlésekkel fog találkozni, talán még meg is riad az autisták világának furcsa és rendkívüli természetétől. Kérem maradjanak befogadóak: ne tegyék félre egészséges kételyeiket, de számítsanak meglepetésekre.

 A könyv gerincét annak a svéd pszichológus édesanyának fiaival folytatott számítógépes levelezése adja, amelynek során a három súlyosan autista gyereke egy körülbelül tíz éve kifejlesztett módszer segítségével kifejezhette gondolatait. A mozogni, beszélni sem tudó autistákról – most nem csak erről a konkrét három fiúról, hanem általában – az volt az orvosi vélemény, hogy valószínűleg elmeállapotuk is visszamaradott, károsodott. Ezekből a jegyzőkönyv szerű dokumentációkból kiderül, hogy ennek ellenkezője igaz: magasan fejlett szellemiségű emberekről van szó.

Részlet az Előszóból:

Beszélgetés Hilke és Erik között, amelyhez Martin, Erik bátyja is hozzáfűzi gondolatait. Ezekben a beszélgetésekben, amelyek a 2010 év első felében zajlottak, Erik előző életéről beszél a Harmadik Birodalom idejéből. A Bergen-Belsen-i koncentrációs tábor lakójaként azért ítélik halálra, mert nem hajlandó elárulni zsidó barátait. Ezek az élmények olyan mélyen érintették, hogy többé nem kívánt a Földre inkarnálódni. Mégis, amikor halála után találkozott a Krisztus-lénnyel, Krisztus bátorságot adott neki, és megerősítette elhatározásában, hogy a történtek ellenére vissza kell térnie a Földre. Martin, Erik autista testvére kiegészíti ezt a beszámolót a maga érzékfeletti meglátásaival és a Dachau-i koncentrációs táborban megélt élményeivel…

Mivel az eddigi beszélgetések nyomán számos nyitott kérdés maradt, Wolfgang Weirauch, a dokumentum-kötet szerkesztője további kérdéseket tesz fel Erik Osikának előző életével kapcsolatban.

- - - - - - - -

Dr. Bistey Zsuzsa, aki maga is pszichológus, de szellemtudományos kutatással foglalkozó szakemberként más rálátása van a történelmi eseményekre is. Hivatkozik Dr. Rudolf Steinerre, az antropozófia megalapozójára, akinek tanításai elsősorban a Waldorf iskolák szellemiségében vált közkeletűvé. Ám a reinkarnációt, amely szemléletének, munkásságának kiindulópontját és a szellemtudomány alapjait jelenti, még ma is sokan elutasítással, téves elgondolásokkal félreértik. A legtöbb ember valamiféle asztaltáncoltatós szellemidézést tételez fel a szellemtudomány említésekor. Bistey Zsuzsa éppen azokra az összefüggésekre világít rá, amelyek világosan kirajzolják az emberiség szellemi fejlődésében jelen állapotunkat. 

Évezredekkel ezelőtt az ember számára természetes volt a magasabb teremtőerőkkel való szoros kapcsolat, amelyet azonban hosszú időre meg kellett szakítani ahhoz, hogy az anyagi világban megtett útját bejárhassa. A 20. század vége felé azonban megkezdődött egy újfajta emberiség kialakulása. Olyan generációk születtek – és ez a mai korra fokozottan igaz – amelyek képviselői már egészen kisgyerekkorban természetesnek veszik a láthatatlan dimenziók lényeivel való kapcsolatot, miként egyre többen vannak olyanok is minden korosztályból, akik számára nem kérdéses, hogy az emberi lélek nem egyszer ölt csak testet, hanem folyamatosan, fejlődése és az emberiség szellemi fejlődése érdekében újra és újra visszatér a földi világba.

- forrás:kisalfold.hu -

- - - - - - - 

Beszélgetés Dr. Bistey Zsuzsa klinikai pszichológussal 2016 - videó

forrás:lentitv