2023. december 19., kedd

Egy hatalmas tanítás Chico Xavier-től

 

Részlet a 'Levelek a túlvilágról' (Chico Xavier anyái) című filmből


Chico Xavier egy, a kétezres évek elején elhunyt brazil író, médium volt. A közvetítéseiből több tucat könyv s jó pár film is készült. E filmek közül magyar felirattal az 'Otthonunk', az 'És az élet megy tovább', s a 'Levelek a túlvilágról' című érhető el. Megtekintésük mindazoknak kötelező jellegű, akik a létezés igazságát keresik, s a spiritualitás ösvényén járnak. 
Általuk teljesebb képet kaphatunk mindarról, ami a lélekre vár a test halála után. Közöttük a 'Levelek a túlvilágról' című, különösen ajánlott azoknak, akik egy családtagjukat (gyermeküket) vesztették el. Én azonban most nem ezért - pontosabban nem csak ezért - teszek említést e filmről, hanem a benne elhangzott tanítások közül szeretnék kiemelni egyet.

Chico Xavier brazil médium (1910-2002)

Az alábbiakban a film részleteiből következnek sorok - így ha gondolod, csak azután olvasd el, miután a filmet megnézted, melynek a linkje a cikk végén lesz!

A film tulajdonképpen azért kapta a 'Chico Xavier anyái' címet, mert azon esetekről szól, amikor Chico, gyermeküket elvesztett édesanyáknak nyújt vigaszt azzal, hogy a gyermekük, halálon túli üzeneteit tolmácsolja számukra. 
Egyik ilyen anyuka a kisfiát egy kerékpáros baleset következtében veszítette el. A család bébiszittere vitte el biciklizni a kisfiút, s ez végződött egy olyan balesettel, mely végül a tragédiát okozta. 
Idővel az édesanya felkereste Chico-t, s kettejük párbeszédéből emelnék ki most egy - számomra fontosnak tartott - részletet:

Chico Xavier: Gyermekem, megköszönted a bébiszitternek?

Édesanya: Nem, Chico. Őszintén megbocsájtottam neki, de nem köszöntem meg.

Chico Xavier: Meg kellett volna. A fiadnak mindenképpen el kellett mennie. A bébiszitter az eszköze volt ennek. Képzeld el, ha a te öledből esett volna le, nem a bicikliről. Elviselnéd azt a bűntudatot?

Édesanya: Nem.

Édesanya: Köszönöm, Chico. Köszönöm.

Chico Xavier: Isten áldjon gyermekem.


pillanatképek a filmből


Azt hiszem, nem kell túl sokat hozzáfűznöm, miért is emeltem ki ezt a részt. 
Többször is írtam már magam is arról, hogy egy halál - a lélek szemszögéből - sohasem váratlan vagy véletlen. 
Ha egy halál megtörténik - az öngyilkosságot leszámítva, melyről legutóbb írtam -, annak meg kellett történnie. Minden más körülmény csak az eszköze annak. 
S e kiragadott esetben, bár a legkevésbé sem gondolnánk arra, hogy köszönettel tartozzunk annak a személynek, aki ha akaratlanul is, de egy szerettünk halálát okozta, mégis köszönettel tartozunk, hogy e muszáj, kénytelen tettet, a lelke, többnyire még a leszületése előtt, magára vállalta. Azt gondolom, e rövid párbeszéd, melyet kiemeltem a filmből, egy olyan egyszerű, de hatalmas tanítást ad át mindannyiunk számára, amire magunktól talán nem is gondolnánk, észre sem vennénk.

A teljes filmet ITT lehet megtekinteni.

- Medek Tamás spirituális író, segítő -

- - - - - - -

Kapcsolódó írás

A világhírű brazil médium, aki feltárta nekünk a túlvilágot – Chico Xavier + 3 Film