2023. december 7., csütörtök

Nikola Tesla végső elmélete: ” Isten egy rezgés ” – Erről jobb ha nem tudsz


Nikola Tesla a híres tudós, világot felforgató találmányairól lett leginkább közismert. De amit csak kevesen tudnak róla, hogy egész életében Istent kutatta. A következő írás a végső felfedezéséről szól Isten valódi természetéről…


Istent nem lehet megérteni; csak úgy lehet megismerni, ha megtapasztaljuk. A biblia előtti írások azt állítják, hogy Isten természeténél fogva nem érthető, ezért a tudomány talán soha nem lesz képes megtalálni. Isten nem egy trónon ülő, szakállas, dühkitörésekkel küzdő személy; ő minden. Isten lényege mindannyiunkban ott van, de az egónk jelenléte és a vele való azonosulás miatt nem tudunk róla. Az ego elválaszt bennünket az Istentől, és számtalan olyan tulajdonsággal ruházta fel Őt, ami csak ember-szerű.

Spirituálisan felébredt elme kell ahhoz, hogy felismerjük, hogy sok dolgot csak kívülről szemlélve lehet megvizsgálni és megpróbálni megérteni. Egy dolgot azonban csak úgy ismerhetünk meg valójában, ha azzá válunk. Ezért Istent is csak úgy ismerhetjük meg, ha megtapasztaljuk önmagunkban; különben örökké egoista szemüvegen keresztül fogjuk követni, kívülről próbáljuk megérteni, csak többet fogunk megismerni a teremtéséből, nem vesszük észre, hogy az igazság a legalapvetőbb lényegében ugyanaz, mint mi magunk.

A keresés tevékenysége maga a teremtés tevékenysége, és amit az ember keres, azt meg is találja. Amit a tudomány keres, azt meg is találja, de amit talál, az egy másik teremtés. Mi vagyunk az Isten kiterjedésének közvetítői az életünkben, és amit feltételezünk, amire a legfőbb figyelmünket fordítjuk, az apró darabokként vagy teljes egészként fog megnyilvánulni. A keresés tevékenysége a teremtés eredményével fog végződni, mivel a teremtés élvonalában vagyunk, új birodalmakat nyilvánítunk ki kollektív elménkkel. Gondolataink és érzéseink minden egyes pillanatban új valóságokat szülnek.

Isten akkor is jelen van, amikor az elme nincs jelen. Nem úgy találjuk meg, hogy mindenhol keressük, hanem önmagunkban. Amit az ember talál, amikor Istent keresi, az Isten egy másik teremtménye lesz. Az egó felhígítja Isten megtapasztalását, valami mássá teszi azt. Az ego nem rossz; ez az oka annak, hogy van teremtés és végtelen lehetőségek. A lényeg nem az, hogy megszabaduljunk az egótól, hanem hogy kegyesen fejlesszük azt.

Azonosulj vele, tudva, hogy nem te vagy az. Abban a pillanatban, amikor képes vagy különbséget tenni az egód és önmagad között, akkor kezded el megtapasztalni Istent az életedben, és megismerheted egy mélyebb valóságát.

Ez nem azt jelenti, hogy azonnal átlényegülsz, elhagyod ezt a testet és Istenné válsz; nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy megismerd Istent, és aztán Isten akaratát teljesítsd az életedben. Tegyétek azt, amit Isten szándéka szerint tennetek kell, amit tudtok. Ne az egódat kövesd, hanem a valódi énedet.

Személy szerint sok szövegben, a legősibb tanításokban, számtalan vallásban kerestem Istent. Ettől még jobban összezavarodtam. De egy érzést nem tudok lerázni magamról: Isten minden egyes leírása, amivel eddig találkoztam, annyira egoista. Annyira emberien hangzik, mintha az ego artikulálná. És akkor rájövök, hogy ez az ego kísérlete arra, hogy megpróbáljon megérteni valamit, ami lényegénél fogva nem érthető. Tehát az ego azért artikulálja az önmagához hasonlót, mert ez az, amit az ego korlátozott tudása elő tud idézni.

Istent nem lehet megismerni, ha kívülről nézzük; így ez egy elveszett ügy, de nem lehetetlen ügy. Én szeretem az Isten utáni hajszát. Elfogadtam az egómnak ezt a nemzetét, és játszom vele, mert szeretem. De már tudom, hogy hol van Isten. Nos, ez nem jelenti azt, hogy a teremtése nem lenyűgöző.

Ez az üzenet tehát nem azt üzeni, hogy hagyjátok abba a keresést; csak ne keressetek semmit, amivel kiteljesedhettek. Te már teljes egész vagy. Csak az élményt keressétek, csak a kíváncsiságotokat elégítsétek ki, mindeközben megtapasztaljátok Istent az életetekben azáltal, hogy időről időre elhallgattatjátok az Elmét, és jelen vagytok. Élvezd a tudományt, a vallást és a tudást.

Isten itt van. Csendesüljetek el és érezzétek a jelenlétét…

- forrás: facts.hu - Zsu Szabó -

- - - - - - 

Nikola Tesla - Isten egy Rezgés - videó
forrás:Word Mist