2023. december 13., szerda

Késmárki László: Az önbeavatás kulcsa - Az Élet Mesterének nagy könyve



Az elfogadás pillanata a legfontosabb pillanat - Ekkor járulsz hozzá leginkább fejlődésedhez és a bölcsesség megszerzéséhez.


Nem lehetsz valaki vagy valami áldozata, mert mindig magad teremted meg a valóságot magad körül.

A múltbeli földi inkarnációid egyben a jelenlegi életed is (párhuzamos valóság), így minden, amit még nem fejeztél be, biztosan visszatér hozzád (és ez alkalom arra, hogy újra szerethess, és elfogadd mindazokat a dolgokat, körülményeket és embereket, akik jelen vannak mostani inkarnációdban).

Valójában minden, ami valaha történik (és történt) veled, a te érdekedben történik.

Az élet arra törekszik, hogy elérje azt a pontot, ahol készen állsz arra, hogy elfogadd, ahogy van.

És ebben a pillanatban megérted, hogy minden a legjobb felé halad. Ez az elfogadás pillanata.

Mi az elfogadás? Ez annak a mély megértése, hogy nagyon harmonikus világban élünk, és mindazt, ami velünk történik az életben, feltétel nélkül, panaszok és sértések nélkül kell elfogadni. Tedd át a gyakorlatba a törvényeket: „A külső a belsőt tükrözi” és „a hasonló vonzza a hozzá hasonlókat”!

A már megtörtént elfogadásával járulsz hozzá leginkább a bölcsesség megszerzéséhez.

Azáltal, hogy új dolgokat történtetsz –amikor eljön azok ideje – bizalmat ébresztesz önmagadban. Semmilyen haszna nincs annak, ha megpróbáljuk „átdolgozni” a már megtörténteket, vagy megakadályozni azt, ami még várat magára.


A múlt és a jövő csak a képzeletünkben létezik, és nem támaszkodnak semmi valósra, de az a mód, ahogyan felfogjuk őket, életünk anyagává változtathatja őket.

Fogadd el azt, ami most van ideálisnak, mert Felsőbb Éned alakította –kizárólag– a magad érdekében! Nem kárba veszett idő, ami most van.
A múlt mindig veled van, jelen van a jelenben is.

Választhatsz: vagy sajnálkozva nézed a múltad, de akkor az a jelen pillanatra is hatással lesz, vagy úgy értékeled, hogy karma-lehetőségként az a lehető legideálisabb volt, s akkor a jelened boldog lesz.

Gondolj az életedre, mint a legjobb tanárra, és tiszteld annak minden tanítását, még a fájdalmasnak tűnőt is!

Minél inkább elfogadod gyengeségeid és hibáid, annál inkább meglátod bennük az ajándékokat, és annál nagyobb haszonra teszel szert általuk.

Ha elfogadod azt, ami érkezik hozzád a jelen pillanatban –ahelyett, hogy harcolnál vele –az kiküszöböli a félelmet, és megváltoztatja a rád gyakorolt ​​hatását. Fogadd el egyesével a gyengeségeidet, és mutasd meg a világnak – s látni fogod, hogy eltűnnek!

Ha elfogadod azt, ami van, megnyílik előtted mindezen események mélyebb célja (értelme), amely lehetővé teszi, hogy fokozatosan eltávolodj a szenvedéstől.

Nem vagy áldozat, mert a saját fejlődésed érdekében teszed, amit cselekedsz.

Fogadd el minden érzésed és az élet valamennyi pillanatát olyannak, amilyen, és vedd áldásnak, légy hálás mindazért, ami veled történik! Amikor minden esemény mögött meglátod az álcázott áldásokat, akkor megnyílik a szíved, mivel csak ő lát teljes képet arról, hogy valójában mi történik.

- Késmárki László:Az önbeavatás kulcsa Az Élet Mesterének nagy könyve Ankh Kiadó 2023. -

forrás: Késmárki László

- - - - - - 

Késmárki László - Apan Vayu mudra - videó
forrás: Répa Ati